• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kurtaj yada ilacla dusuk

Cevabin icin tesekkur ederim ilaci alip evdemi yaptin hemen gerceklestimi yoksa gunlerce suruyormu onu tam anlayamadim
Ya devletteki doktor kurtaj olmadigim icin hic yardimci olmadi.
Ilac vs almadim agrilarim oldu 10 gün yoğun agriliydi agri kesicilerle gecirdim cogunlkla. 2 taneydi cunku zorlamasi normal..
11nci gun gittigimde rahim incelmisti. Ama 15 gun temiz kaldktan sonra tekrar 20 gun lekelenme bazen fazla olarak yasadim sonra 1 hafta temiz kaldim yine bu seferde sökuldum iyice.. biraz duzen şasiyor normal yani ilac vs almadim kendi düstu.

Ne kadarlikti.tam olarak sureci anlatabilirmisiniz kac gun suruyor yani bebegi kacinci gundr dusurdunuz daha sonrasinda kanamalar ne kadar suruyor
10+6 daydım. İlacı içtikten 15-16 saat falan sonra düştü parçalar o süreç epey ağrılı geçti sonrasında 3-4 gün kanamam sürdü bitti

Mesajin icin cok tesekkur ederim yasayan birinden duymak tecrubelerini aklimda ki soru isareteleri icin guzel bisey. Eger ilac alio o sanciyi cekip daha sonra kurtaj olucaksam hic boyle birseye gerek yok ..yasadiklariniz icin cok uzgunum allah tez zamanda gonlunuze gore versin insallah
Sagol canım. Evet bencede oyle ilacla kesin sonuc alacak olsan denenebilir. Benim ikincide kürtaj oldugum halde minik bir kan pıhtısı kalmisti o yuzden beta sifirlamadi kürtaj sonrasi 50. Gunde hala adet olmayinca farkettik doktora gittim lokal anestezi ile pıhtıyı aldi beta sıfırladi bidaha bir ay sonra adet oldum. Parca kalma durumuda oldukca sıkıntılı. Gerci bendeki parca degildi gostermisti bana cook minik bir kan pihtisiydi Onceden beta yükselsin diye dua ederdim o surecte bi an once düşsün diye dua ettim

ozel hastanede oldum 2 sinide.devlette sadece belden uyusturmali demislerdi:KK43: ozelde uyutuyorlar hic anlamadim bile.benimkiler sadece patalojiye gonderildi(fiyata dahil) .ayrica genetik arastirma falan yaptirmak isyerseniz o ayri( pahali oluyormus)
Yok olur mu belden uyuşturma ikisinide devlette oldum genel anestezi ile yapildi. Belden dayanilir mi ona belki eskiden oyle yapılıyordu. Patolojiye tum kürtaj materyali gonderiliyor benimkilerde gitmişti genetik test asamasida kurtajdan bagimsiz dediginiz gbi ben yaptirdim ordanda bi sonuc cikmadi hersey normal görünüyor

Yok olur mu belden uyuşturma ikisinide devlette oldum genel anestezi ile yapildi. Belden dayanilir mi ona belki eskiden oyle yapılıyordu. Patolojiye tum kürtaj materyali gonderiliyor benimkilerde gitmişti genetik test asamasida kurtajdan bagimsiz dediginiz gbi ben yaptirdim ordanda bi sonuc cikmadi hersey normal görünüyor
corlu devlet hastanesinde belden uyusturmali yapiyorlar halen.bencede dayanilacak birsey degil:( hastanelere gore uygulama sekli degisiyor iyi arastirma yakmak gerekir

Saka gibi yahu. Neden bukadar acimasiz oluyorlar ne gerek varsa
malesef:( ayrica ayni hastanedeki doktorlardan biri kanama olmasa dahi kurtaj yaparken bir digeri kanaman yoksa istanbula sevk ediyor direkt. o gun sansa tamamen hangi doktora randevu alirsaniz🤦‍♀️iyi arastirmak gerekiyor

Aşağı yukarı ayni durumu yasadim düşük yaptim üstüne birde kürtaj oldum. Ama düşükte oyle agrim olmadi kendi kendine başlamıştı. Kurtaj da agrisiz oldu.
Psikolojik olarak sadece cok kotu oluyor insan. Umarim tekrar hamile kalirsiniz en yakin zamanda.

merhaba cok geçmiş olsun.
İlk hamileliğimde kalp durması ile 14 haftalıktı. Vajina dan ve ağızdan ilaçla kanama başlattılar kanama yoğun olduğunda bebekte yavas yavas cıktı. tuvalete gitmeme izin vermediler gerekırse hasta bezıne yap bebek lavaboya dusmesın dediler hatta..
bebek düşerken eşi de düşsün diye biraz ıkındırdılar hepsi çıktıgında narkoz vererek kürtaj yaptılar.

2.gebelıkte 8. hafta da kalmıs gelısımı kalp atısı hıc görmedık dr biri kendı kendıne düşücek bence daha sağlıklı dedi.

baska bir dr a gittim o da rahim ağzının açık kalması bence sağlıklı değil kürtaj ol demişti ben kürtaj olmayı tercıh ettim. ancak artık sıcak bakmıyorum eğer ki kendi kendine düşücekse cok fazla rahime müdahale ettirmemek gerekıyor bence.

kürtaj tabıkı daha rahat hiç birşey anlamıyorsun.

bu ay tup bebekle hamıle kaldım ancak değerim düşmeye basladı. kimyasal gebelik. agrı sızı olmadı. Tabiki varla yok arası oldugu için belki

9 haftalik hamileyim gecen hafta kontrole gittigimde 8 haftalik bebegimin kalp atisinin en az 120 olmasi gerekirken 98 oldugugunu haftaya kalbinin tamamen duracagini kendimizi hazirlamamizi soyledi doktor bugun kalp atisini duyamadi ve gelisiminin 6 haftada kaldigini soyledi..anestezi ile kurtaj yada ilacla dusuk yapabilecegimi kurtajinda riskleri oldugunu ilaclada yuzde 95 dusecegini yuzde 5 kalinti kalabilir dedi..cok kararsiz kaldim kurtajmi yaptirmaliyim yoksa ilaclami ilacla 3 hafta surebilir dedi kanamadan mu bahsetti o anki uzuntumle anlayadim 30 yasindayim 7 yillik evliyiym iki asilama 2 tup bebek negatiften sonrs dogol yollarla hamile kaldim riske atmak istemiyorum daha once yasayan veya bilgisi olan arkadaslar yardim edin lutfen
Merhaba Arkadasım ben de yaşamıştım bu durumu benim Başka çocuğum yok diye kürtaj istemedi doktorum sancıyla düşürdüm hem agızdan hem vajınadan ilaç verecekler ve birkaç saat içerisinde düşüreceksin 3hafta değil ben bir buçuk saat cektim sancı ve düştü ama kalan parçalar için tekrar kürtaj oldum genellikte parça kalıyor tam temizlenemiyorsun ve kürtaj yapıyorlar o kürtajı her türlü oluyorsun yani karar sizin tekrar basıma gelse direk kürtaj olurum diyorum ben artık o sancıyı çekmekten se dayanılmaz ve cok psikoloji bozucu

Cevap veren herkese tesekkur ediyorum kurtaj olmaya karar verdim ilacla baslatilan dusukler parca yuzunden o sancilari cekip tekrar kurtaj olmak zorunda kalmis cogu kisi bunu yasamak istemedim psikilojik olarak beni cok yoracakti malum virus yuzunden ozelde yaptirdim genel anestezi altinda hicbirsey hissetmeden yaptirdim

Cevap veren herkese tesekkur ediyorum kurtaj olmaya karar verdim ilacla baslatilan dusukler parca yuzunden o sancilari cekip tekrar kurtaj olmak zorunda kalmis cogu kisi bunu yasamak istemedim psikilojik olarak beni cok yoracakti malum virus yuzunden ozelde yaptirdim genel anestezi altinda hicbirsey hissetmeden yaptirdim
çok gecmıs olsun canım. Rabbim bu acının karşılığını tez vakitte güzel bir bebekle taçlandırsın

Back
X