Kurtaj yada ilacla dusuk

yasby

Guru
Kayıtlı Üye
1 Temmuz 2011
234
33
298
Eskisehir
9 haftalik hamileyim gecen hafta kontrole gittigimde 8 haftalik bebegimin kalp atisinin en az 120 olmasi gerekirken 98 oldugugunu haftaya kalbinin tamamen duracagini kendimizi hazirlamamizi soyledi doktor bugun kalp atisini duyamadi ve gelisiminin 6 haftada kaldigini soyledi..anestezi ile kurtaj yada ilacla dusuk yapabilecegimi kurtajinda riskleri oldugunu ilaclada yuzde 95 dusecegini yuzde 5 kalinti kalabilir dedi..cok kararsiz kaldim kurtajmi yaptirmaliyim yoksa ilaclami ilacla 3 hafta surebilir dedi kanamadan mu bahsetti o anki uzuntumle anlayadim 30 yasindayim 7 yillik evliyiym iki asilama 2 tup bebek negatiften sonrs dogol yollarla hamile kaldim riske atmak istemiyorum daha once yasayan veya bilgisi olan arkadaslar yardim edin lutfen

bende 30 yasindayim canin hazirandan bu yana 2 kere dusuk yaptim 5. ve 7. haftalarda 2 sinde de kurtaj oldum.dogru yapildigi takdirde kurtajin daha iyi oldugunu dusunuyorum.agrisi sizida olamiyor yarin saat icerisinde normal yasantiniza donuyorsunuz

bende 30 yasindayim canin hazirandan bu yana 2 kere dusuk yaptim 5. ve 7. haftalarda 2 sinde de kurtaj oldum.dogru yapildigi takdirde kurtajin daha iyi oldugunu dusunuyorum.agrisi sizida olamiyor yarin saat icerisinde normal yasantiniza donuyorsunuz
Ozel hastahanedemi oldun kurtajlari peki ve nedeni icin testler yapildimi.

Ben yaşadım tecrübelerimi paylaşayım. Hemen hemen her hamileliğimde küretaj oldum. İlaçla düşürmek diye bir şey yok yani şöyle düşünme sakın sana bir ilaç verecekler yutacaksın eve gideceksin sonra düşüreceksin. Makattan ve vajinadan ilaç koyuyor ebeler. Sancı çekiyorsun düşük sancısı ilk kez başıma geliyordu doğum hanenin tuvaletinde düşürdüm bebeğimi ve tuvalet fırçasıyla peçeteye koydum ağlaya ağlaya. Üzerine yine küretaj oldum içim temizleniyormuş parça kalırsa zehirlermiş. Sen git küretajını ol canım ilacı falan düşünme zaten sonunda yine küretaj yapıyorlar. En azından acı çekmezsin ve psikolojin bozulmaz.

Normal düşük yapmak ve o ana şahit olmak çok zor
Tabi hangisi daha sağlıklı bilemiyorum
Allah yardimciniz olsun

O sanciyi cekmek gercekten cok zor ilk dusugumde kanamam baslamadan kürtaj oldum ne sancı ne bisey cekmedim. İşlem oncesi hem vajinadan hem ağızdan kanama baslasin diye ilac verdiler kanama baslayinca isleme alindim. İkincide kurtaji pazartesiye planladik pazar günü kanama ve sancı başladı gece oldugunda hem kanamam artti hem sancim beni kilitledi hareket edemiycek hale geldim. Hayatimda yasadigim en şiddetli sanciydi. (Dogum sancısını dusunemiyorum bile) o geceyi acilde gecirdim serumlar vs sancı hafifledi ama dusuk büyük oranda gerceklesti yogun kanamam vardi sabah kürtaj olacagim icin gece müdahale edilmesini istemedim doktorum prof olduğu için işlemi onun yapmasını istedim gece nöbetçi asistanlar yapacaktı. Neyse sabaha zaten kanamam bitmisti parca kalma ihtimaline karsi kurtaja alindim. Demem o ki ilaçla düşürüp sancı cekmek mi yoksa direkt kurtajmi kesinlikle ikincisi. İlacla dusursen bile parca kalabilecegi icin isleme alinabilirsin çektiğini eziyette yanina kalacak. Her islemde risk oldugu gbi kurtajda da var fakat gunumuz teknolojisi riski en aza indiriyor. Eskiden rahim kazima ile kürtaj yapilirmis bunda rahim delinme riski fazlaymis gunumuzde vakum yöntemi kullaniliyormis riskleri eskiye gore daha azmis.

Ozel hastahanedemi oldun kurtajlari peki ve nedeni icin testler yapildimi.
ozel hastanede oldum 2 sinide.devlette sadece belden uyusturmali demislerdi ozelde uyutuyorlar hic anlamadim bile.benimkiler sadece patalojiye gonderildi(fiyata dahil) .ayrica genetik arastirma falan yaptirmak isyerseniz o ayri( pahali oluyormus)

Bunlari okumadan once ilac alicam dusuk yapicam saniyordum gercekten yasadiklarin ne kadar zormus.allah zorumuzu kolaylastirsin aci bir yana ama psikolijim icin bu yontemi secmemeliyim anladim tesekkur ederim

Mesajin icin cok tesekkur ederim yasayan birinden duymak tecrubelerini aklimda ki soru isareteleri icin guzel bisey. Eger ilac alio o sanciyi cekip daha sonra kurtaj olucaksam hic boyle birseye gerek yok ..yasadiklariniz icin cok uzgunum allah tez zamanda gonlunuze gore versin insallah

Iki embriyom tutunmustu..
Kendi kendime dusurdum ilac vs olmadan.
Agrim oldui kanamam cok oldu 2 ay sonra normale dondum sukur

ozel hastanede oldum 2 sinide.devlette sadece belden uyusturmali demislerdi ozelde uyutuyorlar hic anlamadim bile.benimkiler sadece patalojiye gonderildi(fiyata dahil) .ayrica genetik arastirma falan yaptirmak isyerseniz o ayri( pahali oluyormus)
Peki fiyat verebilme sansiniz varmi islemeler hakkinda

Ne kadarlikti kendi kendinize dusurdugunuzde
6 haftalik.
Benm kanamam oluyordu zaten
Agrilar yasamadim degil yasadim ama yani dinlendim sicak tuttum kendimi agri kesiciler ictim. Ocak 14 te baslamisti dusuk. 10 gun yogun kanamalar yasadim sonrasi da Suan anca adam akilli adet oldum ara kanamalarda yasadm cok suan cok sukur adet oldum adam akilli artik duzelir.
Benm ilk transferim henuz yeniyken dustu ondada birsey yaptirmadim imzami verip ciktim

Dogal ile kalman ne guzel sorununuz varmiydi? Ne uygunsa sizin icin onu yapin bana hastane kurtaj yapalim dedi devlet
Ben iki tedavimdede istemedim

Amin inşallah canım Allahım hepimizin duasını kabul etsin. En son 5 ay önce küretaj oldum ikizlere hamileydim. Şimdi aşılama için tedavi görüyorum. 3 yumurtam oluşmuş az önce geldim tek duam kaybettiklerimin yerine evlat versin Allahım. Doktor 3 üz de olabilir bilgin olsun dedi henüz iğne tedavisi aşamasındayım. Diyeceğim o ki yalnız değilsin. Asla pes etme

Ben şubatta ilaçla düşük yaptım. Müthiş rahat kesinlikle ilaçla yap bence

Bendd saglikli hangisi ise o yontemi seceyim diyordum ama psikolojim icin normal dusuk saglikli degil sanirim
Ben 2 gebelik geçirdim ikisinde de normal spontan düşük oldu uzun zaman kendime gelemedim 2. De zaten 1 sene falan baya psikolojim bozuk gezdim zor yani

Cevabin icin tesekkur ederim ilaci alip evdemi yaptin hemen gerceklestimi yoksa gunlerce suruyormu onu tam anlayamadim

Reactions: H M
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…