• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kürtaj ve tekrar gebelik!

milkinaz

Guru
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2008
73
25
288
37
Herkese merhaba arkadaşlar. Daha önce nisan anneleri başlığına yazmıştım ben de nisan annesi olucaktım ki malesef dün 8 haftalık bebeğimin kalp atışlarını duymaya gittiğimde kalbinin atmadığını öğrendik.Çok kötü bişey o an içinize bişey oturuyor evden heyecanla çıkıyosunuz ve bir hüsranla karşılaşıyosunuz.Rabbim düşmanıma yaşatmasın.ve şunu anladımki ben 2 aydır hamileydim ama hiç bişey hissetmiyodum ama dün benden o bebek alındı ya içimden sökülüp koparıldıya işte o an annelik duygusuna kapıldım..
Bebeğin kalbinin neden durduğunu araştırılması için patolojiye gönderilirmiş,doktor dediki ilk düşük için buna gerek duymuyoruz bu çok sık rastlanan bi durum dedi.tekrar hamile kalırsın hiç merak etme dedi. Hatta dediki 10 gün birbirinize yaklalşmayın 10 gün sonra özgürsünüz dedi :) yani ben hiç öyle 6 ay 1 yıl filan bekletmiyorum kimseyi dedi.bende yeniden hamile kalmaya hevesliyim.daha dün kürtaj oldum hemen 10 gün geçsinde tekrar çalışmalara başlayalım diye sabırsızlanıyorum.ama bir yandan forumları okuyunca kimi doktor 6 ay bekleyin demiş kimisi 1 yıl bekleyin demiş kimisi kürtajdan 1 ay sonra hamile kalıp doğum bile yapmış sağlıkla. kafam karıştı. bu konuda tecrübeleri olan varmıdır acaba?
2. sorumda şu: rahmin hemen toparlanması için bitkisel bi kür var mı saraçoğlunun ya da marankinin v.s.

Not: doktor bana kürtajdan sonra kullanmam için herhangi bir ilaç vermedi antibiyotik v.s.

aynı ben yaşadım canım 8 haftalık bebeğimin kalbi atmıyordu kürtaj oldum 4 ay oldu bana doktor 3 ay dedi ama ben beklemedim naptım biliyormusun kürtajdan sonra ilk adet döneminden sonra korunmayı bıraktım 3 aydır deniyorum işte olmadı daha polikistik over var bende ondan olmuyor sende yine eşinle otur konuşun danışın birbirinize ona göre karar verin canım

Vala bana 10 gün sonra özgürsünüz dedi. Acaba rahmin durumuna göre mi bekleyin diyolar. Bide srninkinin neden olduğu brllimiymiş neden kalbi durmuş patolojiye yolladılarmı bide ilk bebeğinmiydi seninde?

evet ilk ti canım patalojiyede gitti temizdi

Bana ilk düşükte pek gerek görmüyoruz dedi ve.göndermedik.
Ozaman çalışmalara devam et sen ben de inşAllah 10-15 gün sonra.başlıcam.ama öncesinde kan pıhtılaşöası testi yaptırıcam.çünkü o da bebek ölümşerine neden olabiliyomuş. Sen yaptırdın mı

canım şimdi okudum aynı duyguları paylaşıyoruz bende ağustosun 14ünde kaybettim bebğimi 13 haftalıktı benimki patolojik sonucu bekliıyoruz herşey bir gün içinde oldu sabah kalp atışları vardı akşamsa bebğimin yaşamadığnı öğrendik acı bir şekilde...ne desem bilemiyorum şimdi ama şu var doktor bize şunu söyleddi ilk adetin bi olsun geçsin vücut hormonlar rahim kendini toparlasın sonuçta vücut değişime uğradı 3 ay bi bekleyin sonra tekrar deneyin dedi annemde aynısını söylüyo korun şimdi hemen denemeyin dedi banada canım 3 ay idael gibi geldi bide doktor ilk gebelikler için bişey diyemiyoruz dedi sabah iyi olabilir akşam bambaşka bisey olabilir nasıl desem bi pıhtı yada bi bozukuluk ve vücut onu atabilir dedi sadec şu önemli bundan sonra allah bize daha hayırlısını ve daha sağlıklısını versin inşallah

Anadolu da bi laf vardır "düşüğün bir bacağı içerdedir" yani hemen arkasından tekrar olması çok kuvvetli bir ihtimal demekki kanallar açık olduğu için kolay hamile kalınıyo tazesiyle:) o yuzden ben hiç beklemeyi düşünmüyorum kürtaj olalı 10 günüm dolsun hemen doktoruma gidicem kontrole rahmim toparlanmışmı diye fikir alıcam uygun görürsr tekrar çocuk denicez bakalım inşAllah bu sefer saglıklı olur.
Sende de şey oldu mu vicdan azabaı? Ben devamlı kendimi sorguluyorum çok ihmalkar davrandım dikkat etmedim kesin şundan oldu kesin bundan oldu diye ha bide bazen günde 4-5 dal sigara içiyodum bazen 1 dal bazen oluyodu ki 3-4 gün hiç içmiyodum.gerçi bukadarcık sigara etkilemez diye biliyorum ama işte insan suçu atacak bi bahane bi sebep arıyo.

Anadolu da bi laf vardır "düşüğün bir bacağı içerdedir" yani hemen arkasından tekrar olması çok kuvvetli bir ihtimal demekki kanallar açık olduğu için kolay hamile kalınıyo tazesiyle:) o yuzden ben hiç beklemeyi düşünmüyorum kürtaj olalı 10 günüm dolsun hemen doktoruma gidicem kontrole rahmim toparlanmışmı diye fikir alıcam uygun görürsr tekrar çocuk denicez bakalım inşAllah bu sefer saglıklı olur.
Sende de şey oldu mu vicdan azabaı? Ben devamlı kendimi sorguluyorum çok ihmalkar davrandım dikkat etmedim kesin şundan oldu kesin bundan oldu diye ha bide bazen günde 4-5 dal sigara içiyodum bazen 1 dal bazen oluyodu ki 3-4 gün hiç içmiyodum.gerçi bukadarcık sigara etkilemez diye biliyorum ama işte insan suçu atacak bi bahane bi sebep arıyo.
hımm bak şimdi 10 gün sonra niye onu anlamadım ben... aile hekimine kürtajımı yapan doktora sormadan zaten 3 ay bekle dediler bak şimdi kafam karıştı

o vicdan acayip bişey eve t sorgulamaz mıyım nasıl oldu ne sebep oldu ben yataktan şak diye kalkarım hızlı hareket ederim ne biliyim bi ara uzanıp dolaptan bardakta aldım o mu yaptı şu mu oldu diye çok düşündüm ama bunlar tehlikeli sorular boşver bence sende sorma bunları geçti artık önümüze bakmalı ve 10 gün çok erken ya ben en azından 1 adet geçirmeyi planlıyorum ama kısmet nasip inşallah hayırlısıyla olsun bebeklerimiz inşallah ikiz çocuklarım olurr

Dediğim gibi belki doktorlar rahmin durımuna göre bekleme süresi belirliyor olabilir.
Yeni bi bebek gelene kadar ben kendimi sorgulamaya, devamlı giden bebeğimi düşünmeye devam edicem sanırım:( umarım ikincisi çok bekletmez.. demek ikiz istiyosun Allah başından yağdırsın o zaman ne diyim;)

Canım bende aynı durumu yaşadım.ilk gebeligim 8haftalikken kalp durmasi sonucu kürtajla alındı.doktorum rahim yoruldu 3 adet beklememi istedi.Ben çok bebek istediğim için 2adet bekledim.sonra korunmayı bıraktım hamile kaldım hemen.şimdide dis gebelikten ameliyat oldum iyileşmeyi bekliyorum.bana sorarsan çok erken.rahmin toparlansin biraz.birde doktora yapabileceği bütün kontrolleri yaptir. Ilk gebelik diye hicbisey yapmıyorlar.sen ısrarla yaptir.Ilk kurtaj tuplere hasar verebiliyor.bunları korkutmak için yazmıyorum.belkide hiç birşey olmaz.ama tedbirini al.Allah yardimcin olsun.

Kendini hiç suçlama.Ben ne sigara ne alkol içerim.hamile olduğumu öğrendiğim anda nerdeyse hiç is yapmadım yattım.ama yinede oldu.

Kısmet yaaa işte başka bi açıklaması upk.sağlıksız bebek.tutunamıyo ya da vücut kabul etmiyo işte. Gerisi bahane.

1- kimsenin vücut ve rahim yapısı bir olamaz benim vücudum on kürtaj geçirir yinede gebe kalır seninki bir kürtajda küser gebe kalamaz hale gelirsin.
2- Kürtaj sonrası gebe kalamayanların tek ihtimali kürtaj değildir mutlaka bi başka sorun vardır
3- kürtaj sonrası gebe kalamayanlar yada hiç bi sorun olmadığı halde gebe kalamayanlar akapunktur %90 etkilidir

Back