Kürtaj ve sonrası

Kaizen S

Guru
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2014
4.518
6.353
358
Merhaba kızlar,

Ben sürpriz bi şekilde hamile kalmıştım. Birçok kez doktora gittim normaldi herşey ama hala istemiyordum sonra 7 +2 de tekrar doktora gittiğimde kalbi 1 hafta önce durmuş dedi. Gelişimi durmuş kalp atışı yok dedi ve kürtaj yapmamız gerekiyor dedi. O ara hatırlıyorum 1 hafta öncesi midem tam bulanmaya başlayacak gibi hissederken bir türlü o bulantılarım başlamamıştı ve göğüslerimdeki hassasiyet azalmıştı. Kürtaj olduğum günden sonra 2-3 gün az miktarda kanamam oldu. Göğüslerim tamamen normale döndü hatta kanamam da kesildi. Tam 10 gün geçti kürtajın üzerinden ve adet oldum bu adetimde 6 gün yani herzamanki kadar sürdü ama 4-5 gündür lekelenme var ilginç bir şekilde hiç başıma gelmemişti ama işin daha ilginci ve en merak ettiğim nokta ise göğüslerim sanki süt verecekmişim gibi dolu dolu ve o kadar ağrıyor ki... sanki göğüslerim ergenlikte yeni gelişim safhasında da o şekilde bir ağrı. Dolgunluk.. Hiç bir anlam veremiyorum. Kürtaj olduktan sonra hiç ama hiç birliktelik yaşamadım biraz da kendimi suçladım istemediğim için kalbi durdu vs gibi düşünceler oldu.. Bir kaç gündür ama bu gariplikler canımı sıkmaya başladı.. Bu arada adetimin 3. günü kontrolede gittim herşey yolunda demişti şimdi tekrar gitmekte istemiyorum... Bu gariplikler ne iyice taktım. Göğüs kanseri miyim diye düşünmeye başladım

hayır değilsin ama ara ara kontrole git
bende bir kürtaj yaşadım aunı sebeplerden
ilişki 20-25 gün yasaklanıyor
kendini sıcak tut
havalar çok serin
lohusa sayılırsın dediler bana hep
papatya çayı yap
geçmiş olsun

Teşekkür ederim bir türlü aklımdan çıkaramıyorum çok garip bir durum sanki silikon taktırdım bu nasıl oluyor gerçekten anlam veremiyorum

Geçmiş olsun, hormonların dengeye kavuşmamıştır belki henüz, doktora danışmakta fayda var... göğüs kanseri fikrini de kafandan at

Ben de aynı şekilde kürtaj olmustum ama goguslerde bir etki yapmadı.y illar geçti üzerinden de,simdi benim de başımda aynı dert var.goguslerimde bir ağrı hissediyorum sis gibi sanki.hamile falan değilim ben de niye diye düşünüyorum.gogus kanseri benim de aklıma geldi ama 2 sinde birden olunca sanmıyorum.birisinde olsa daha şüpheli olurdu.aklina getirme.ama ben de Dr a gitmeyi düşünmedim.gitsek mi ki

Geçmiş olsun, hormonların dengeye kavuşmamıştır belki henüz, doktora danışmakta fayda var... göğüs kanseri fikrini de kafandan at
Hormonlar benimde aklımda ama ikna olamıyorum bu kadar etkileyemez gibi geliyor ama kan versem çıkar mı acaba kanda

Sizin de mi bu günlerde başladı? Ben korktum ciddi ciddi ama dediğiniz gibi 2 sinde bir den olmaz sanki Allah korusun öyle bir şey olsa önce biri belirti verirdi... Kadın doğum doktoruna gitmekde istemiyorum nasıl olcak bilmiyorum

tabi bence jinekologunuza gidin yaşadığınız sıkıntıları anlatın, o uygun testleri yaptırır, bir de kürtaj sonrası çok erken adet görmüşsünüz, normalde kürtaj sonrası yumurta oluşumu ve her zamanki sürede regl olmanız gerek diyebiliyorum bunu da danışırsın...

ben de sizin gibi bir kayıp yaşadım geçtiğimiz yıl ondan söyledim

Dedim adet oldum ama çok erken değil mi diye olabilir bazen erken olur dedi doktor da. Kadın olmak ne zor

10ay oldu hala aklımda ilk zamanlar daha kötüydüm ama ne yapalım çok şükür bugünümüze

Size de çok geçmiş olsun çok değişik bir durum yaşamayan bilemezmiş cidden

Benimde ilk gebeliğimde kürtaj olduğumda 7 haftalıktı.
İlişki 3 hafta yasaktı.
Bir 4-5gün regl sancısı yaşar gibi sancı yaşadım hele ilk gün çok yoğundu belim koptu.
Sonra tekrar adetimin gelmesi 40-42.güne anca oldu.
Göğüslerim sızlıyordu benim hep karıncalaşıyor gibiydi.

Vücudun kendini hamileliğe hazırlıyordu ve bir anda bu hormon azalmaya geçti birden hızla,o yüzden vücudunun etkilenmesi çok normal.

cok normal bunlar.
bi sonraki ay vucut dengeniz yerine oturur,kafaya takicak bisey yok.
gecmis olsun

birşey soracağım..

aldıracak mıydınız peki? kendiliğinden kalbi durmasaydı?

Aldırmayacaktım ama psikolojim çok çok kötüydü. Hazır değildim ama kalbi durup kürtaj olunca istemediğimede pişman oldum. Tanımlayamadığım duygular yaşadım. Garipti. Hala da garip geliyor.

cok normal bunlar.
bi sonraki ay vucut dengeniz yerine oturur,kafaya takicak bisey yok.
gecmis olsun

Vücudum tamamen normale dönmüştü göğüs hassasiyeti vs yoktu son 4-5 günde bunlar oldu anlayamıyorum o yüzdn

Kürtaj sonrası iki adet dönemi süresince gariplikler olabilir.kürtaj sonrası beta hcg değerinizin sıfırlandığından emin olundu mu? Eğer sıfırlandığına emin olunduysa çok normal gögüs acı ağrısı ,ara kanamalar....tabikide doktora görünün en doğrusunu o bilir...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…