Kürtaj sonrası

karamelizeee

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Aralık 2016
239
89
28
30
merhabalar güzel anne ve anne adayları kısaca basımdan geçeni anlatıp sizden fikir isteyeceğim.
Ben 25 eşim 32 yasında bende pco var eşimde sperm düsüklügü nedeniyle Temmuz ayında tüp bebek yaptırdık. 3 yıllık evliyiz.

5 adet 1. Kalite 3. Gün embriyomuz oldu 2 transfer edildi 3 adet donduruldu. İlk denememizde çok şükür tutmustu Fakat Eylül ayında 9. Hafta da kalp atışı durduğu icin bebeğimizi kaybettik.

O günden sonra 2 ay dinlenme süresi verdi doktorum. Sonrasında aksilikler pespeşe geldi.. geç olsun güç olmasın. İlkinde kist çıktı bir ay bekledik sonra ki ay rahim çok kalındı bekledik vs derken yarın adet 2. Günüm kontrole gidip insallah yeniden transfer olacak.

Şimdi asıl sorum şu; biz bebeğe genetik test yaptırdık bir şey çıkmadı. Doktorumda istersen genetik test, kan pıhtılaşma testi ve bağışıklık testi yapalım sana ama ben gerek görmüyorum eğer istersen yaparım sonuçta para alıcam ama birsey çıkacağını sanmıyorum boşuna yaptırma dedi. ( bu ara da kan sulandırıcı corasprin ve kan pıhtılaşması önleyici iğne kullanıyordum hamilelikte kan pıhtılaşmam olmamasına rağmen doktor önlem icin verdi)
Ama içimde şüphe var emin olmak istiyorum yaptırsam mı yaptırmasam mı? İçim rahatlasın. Ama dediği gibi birsey cıkmazsa ucuz testler de değil.

Zaten pıhtılaşma için ilaç kullanıyormuşsunuz bence yaptırmanıza gerek yok.
Ayrıca genetik testte bebekte birşey çıkmadıysa sizde de bir sorun yok demek oluyor. O yüzden ikisi de gereksiz,doktor doğru söylemiş.
Tabiki arkadaşlar daha iyi bilir.

Zaten pıhtılaşma için ilaç kullanıyormuşsunuz bence yaptırmanıza gerek yok.
Ayrıca genetik testte bebekte birşey çıkmadıysa sizde de bir sorun yok demek oluyor. O yüzden ikisi de gereksiz,doktor doğru söylemiş.
Tabiki arkadaşlar daha iyi bilir.
Bende öyle düşünüyorum ama bir yandan içim rahat etmiyor yeniden kaybedersem diye

Bende öyle düşünüyorum ama bir yandan içim rahat etmiyor yeniden kaybedersem diye
Kaybedeceğinizi sanmıyorum.
Ama Allah bilir.
İçinizin rahat etmesi açısından maddi açından uygunsanız yaptırın,siz bilirsiniz.
Fakat doktor dürüst bir şekilde gereksiz olduğunu söylemiş. Ben onun görüşünü dikkate alırdım sanırım.

Genetik testte kan pıhtılaşma sıkıntısı çıksa yine bu ilaçları kullanacaktın. Bence doktorunu dinle. Tüp bebek zaten yeterince maliyetli.

Genetik testte kan pıhtılaşma sıkıntısı çıksa yine bu ilaçları kullanacaktın. Bence doktorunu dinle. Tüp bebek zaten yeterince maliyetli.
Evet fiyatlar Ağustos ayından Şubat ayına 2000 koydu üzerine zaten dolar üzerinden çoğu tahlil.
Aynı ilaçları kullanıcam yine dozu farklı olur belki

Kalp durmasının bir nedeni olmalı ama
Ben olsam yaptırırdım
O şüpheyle stres yapmaktansa için rahat olur en azından

merhabalar güzel anne ve anne adayları kısaca basımdan geçeni anlatıp sizden fikir isteyeceğim.
Ben 25 eşim 32 yasında bende pco var eşimde sperm düsüklügü nedeniyle Temmuz ayında tüp bebek yaptırdık. 3 yıllık evliyiz.

5 adet 1. Kalite 3. Gün embriyomuz oldu 2 transfer edildi 3 adet donduruldu. İlk denememizde çok şükür tutmustu Fakat Eylül ayında 9. Hafta da kalp atışı durduğu icin bebeğimizi kaybettik.

O günden sonra 2 ay dinlenme süresi verdi doktorum. Sonrasında aksilikler pespeşe geldi.. geç olsun güç olmasın. İlkinde kist çıktı bir ay bekledik sonra ki ay rahim çok kalındı bekledik vs derken yarın adet 2. Günüm kontrole gidip insallah yeniden transfer olacak.

Şimdi asıl sorum şu; biz bebeğe genetik test yaptırdık bir şey çıkmadı. Doktorumda istersen genetik test, kan pıhtılaşma testi ve bağışıklık testi yapalım sana ama ben gerek görmüyorum eğer istersen yaparım sonuçta para alıcam ama birsey çıkacağını sanmıyorum boşuna yaptırma dedi. ( bu ara da kan sulandırıcı corasprin ve kan pıhtılaşması önleyici iğne kullanıyordum hamilelikte kan pıhtılaşmam olmamasına rağmen doktor önlem icin verdi)
Ama içimde şüphe var emin olmak istiyorum yaptırsam mı yaptırmasam mı? İçim rahatlasın. Ama dediği gibi birsey cıkmazsa ucuz testler de değil.
Bence yaptırın.ilk tüp bebek denememiz olumlu sonuclanmadi.benim doktorum da gerek yok dedi pıhtılaşma testine.valla ben yaptırdım.esime DNA hasarı; ikimize karyotip gen haritasına bakılan test ve bana pıhtılaşma.ha bir de bana cd56.cd56 nin gerekliliği konusunda net.bisey diyemem.ama.pihtilasma bozukluğu çıktı bende transferden itibaren clexane ve gebeligin 16.haftadan itibareb coraspin kullandım.ve bana pıhtılaşma testine gerek yok diyen hoca başlattı bu ilaçları.:) Hangi tür pıhtılaşma olduğu da önemli heterozigotmu homozigot mu.
Pahalı testler evet ama düşük yaptım dediğiniz zaman eğitim araştırma hastanelerinin genetik bölümünde ücretsiz yaptirabiliyorsunuz

https://www.kadinlarkulubu.com/forum/threads/tup-bebek-yaptiracaklar-muhakkak-okusun.1093394/

Burada açılmış çok güzel bir konu. Tam da sizin sorunuza cevap niteliğinde. Okuyun mutlaka.

Bir sure sonra hap kullanimini kesmeni soyleyecektir doktorun ve ayrica iğne 4luk ve 6lik olarak veriliyor kullanmalisin ben 2 tup bebek yaptirdim doguma kadar bendede risk olmamasina rağmen kullandim igne olarak ve bebeğe destek oluyor o igneler için rahat olsun ben saglıkçıyım...

Back