Öncelikle çok geçmiş olsun Allah tekrar yaşatmasın. Kanamanız bitene kadar ilişki yaşamamak önemli 10 gün civarı sürecektir kanamanız. Sonra 3 ay rahmin toparlanması için önemli ve de yeterli doktor aksini söylemediği sürece. En önemlisi kendinizi hazır hissetmeniz. Herşeyde bir hayır vardır. Meleğiniz sizi cennette bekliyor öyle düşünün. Bende 2 defa kürtaj olmuştum maalesef ama anestezi almıştım sizin kendiliğinden mi düştü yoksa kürtaj yapıldı ama anestezi yapılmadı mı? Zor bir psikoloji. Şimdi sağlıklı bir gebeliğim var Allah nasip ederse yakında kucağıma alacağım. Kötüyü kovun aklınızdan. Bir kere oldu diye tekrar olacak diye birşey Yok. İnsan tedirgin oluyor haklısınız ama hayatta olduğumuz sürece hep bir umut vardır bunu asla unutmayınNe yazıkki 10 haftalıkken sağlıksız olduğu için düşük yaptım. Çok çok zor bir durumdu içinden akan o parçalar her düştüğünde umutlarında birer birer sönüyor. O kadar hayal kurdum o kadar ümitlenmişim ki düşük sırasında canımın yanmasına mı yoksa un ufak olan hayallerime kaybettiğim bebeğime mi yanayım. Allah ın takdiri elden birşey gelmiyor malesef hayırlısı buymuş diyorum kendimi öyle avutuyorum. Doktorum hala şaşkın düşük sırasında çoğu kadın bayılır feryatlar koparır demiş eşime. Sizin eşinizde hiç bişey yoktu gayet sakin şekilde durdu bekledi operasyon boyunca demiş. İçimdeki acıyı onlara yansıtamadım ama hala bir boşluktayım. Belki tamamen anne olmamıştım ama ben buna hazırdım. Şimdi doktorum 3 ay beklersek tekrar bir bebeğimiz olabileceğini bu sürenin önemli olduğunu söyledi. Ama hala yaşadığım şeyden sonra korkuyorum. Kürtaj sonrası 3 aylık bir dönem yeterli mi size sormak istiyorum. Aynı durumu yaşayıp şimdi sağlıklı bir bebekleri olanlardan aslında kendimi rahatlatmak için fikir istiyorum. Eşim benden daha çok korkuyor aslında o acını ağlayışını gördükten sonra sana dokunmaya korkarım ben diyor hep. Her neyse kürtaj sonrası ne gibi önlemler aldınız ne kadar süre ilişkide bulunmadınız öğrenmek istiyorum arkadaşlar.
Kendiliğinden düşmeye başlamıştı. Ama içeride rahim ağzında parça kaldığı için mecbur anestezi ile bayıltıp kürtaja aldılar. Ayıkken denedi doktorum acısına dayanamadığım için daha fazla normal kürtaj olmak istedim. İnşallah sizin gibi bana da sağlıklı bir hamilelik nasip eder. 3 ay mümkün olduğunca eşimle hiç bir şey yapmayı düşünmüyoruz. O istiyor bunu daha çok çünkü aynı acıyı sana yaşatmak istemiyorum diyor. İyice kendini toplasın herşeyi biraz olsun unut diyor. Bakalım hayırlısı ile ne olacakÖncelikle çok geçmiş olsun Allah tekrar yaşatmasın. Kanamanız bitene kadar ilişki yaşamamak önemli 10 gün civarı sürecektir kanamanız. Sonra 3 ay rahmin toparlanması için önemli ve de yeterli doktor aksini söylemediği sürece. En önemlisi kendinizi hazır hissetmeniz. Herşeyde bir hayır vardır. Meleğiniz sizi cennette bekliyor öyle düşünün. Bende 2 defa kürtaj olmuştum maalesef ama anestezi almıştım sizin kendiliğinden mi düştü yoksa kürtaj yapıldı ama anestezi yapılmadı mı? Zor bir psikoloji. Şimdi sağlıklı bir gebeliğim var Allah nasip ederse yakında kucağıma alacağım. Kötüyü kovun aklınızdan. Bir kere oldu diye tekrar olacak diye birşey Yok. İnsan tedirgin oluyor haklısınız ama hayatta olduğumuz sürece hep bir umut vardır bunu asla unutmayın
Ne yazıkki 10 haftalıkken sağlıksız olduğu için düşük yaptım. Çok çok zor bir durumdu içinden akan o parçalar her düştüğünde umutlarında birer birer sönüyor. O kadar hayal kurdum o kadar ümitlenmişim ki düşük sırasında canımın yanmasına mı yoksa un ufak olan hayallerime kaybettiğim bebeğime mi yanayım. Allah ın takdiri elden birşey gelmiyor malesef hayırlısı buymuş diyorum kendimi öyle avutuyorum. Doktorum hala şaşkın düşük sırasında çoğu kadın bayılır feryatlar koparır demiş eşime. Sizin eşinizde hiç bişey yoktu gayet sakin şekilde durdu bekledi operasyon boyunca demiş. İçimdeki acıyı onlara yansıtamadım ama hala bir boşluktayım. Belki tamamen anne olmamıştım ama ben buna hazırdım. Şimdi doktorum 3 ay beklersek tekrar bir bebeğimiz olabileceğini bu sürenin önemli olduğunu söyledi. Ama hala yaşadığım şeyden sonra korkuyorum. Kürtaj sonrası 3 aylık bir dönem yeterli mi size sormak istiyorum. Aynı durumu yaşayıp şimdi sağlıklı bir bebekleri olanlardan aslında kendimi rahatlatmak için fikir istiyorum. Eşim benden daha çok korkuyor aslında o acını ağlayışını gördükten sonra sana dokunmaya korkarım ben diyor hep. Her neyse kürtaj sonrası ne gibi önlemler aldınız ne kadar süre ilişkide bulunmadınız öğrenmek istiyorum arkadaşlar.
Slm arkadaşlar bende kürtaj oldum Haziran 5 unde be ilk adetimi 28 gun sonra oldum ve korunmadım aslında kendi dr 2 ay kotun dedi.Başka bir dr korunma hiç demişti 1 defa adet görmek yeterlimiymiş hersey yolunda olması için ben 13 Ağustos'ta dr gideceğim neden rahme tutanamadığu için test yapcak ama brn korunmadım hamile olmak istiyorum evet ama korkuyorum gene aynı şeyleri yaşarım diye.aslında bı kısmet yiyeceği ekmeği varsa Rabbim korur bence ister 3 ay korun ister 1 gun korun hayatta varsa kısmeti doğar
ilginze cok tesekkur ederim zaten içimde bir tedirginlik var.Ama yaşım 36 zaman aleyhime işliyor bide 1 ay sonra eşim 4.5 aylığına gitcek yani aslında Zaman'ım olsaydı beklerdim 1.5 ay bekledimde ama işte yinede korku yasıyorum 2 sene denedik olmadı birde hemen kalmam diye rahat davrandım.1 oğlum var 8 yaşındaEvet ama bazı biyolojik gerçekler de var. Kürtajdan hemen sonra hamile kalmaya çalışmak bünyenize haksızlık bence. Her şeyi Rabbime yıkmak ; kendi vücudumuza toparlanmak için süre tanımamak da haksızlık.
Bekleyin; sabredin. Rahminiz eski sağlığına kavuşsun. Sonra yine denersiniz. Yani aynı şeyleri yaşamamak için önleminizi alın; sonra yine Allaha dua edin derim ben.
Doktorlardan biri korun biri korunma demiş; Ben sizin yerinizde olsam biraz toparlamak için zaman verirdim kendime. Tabi ki sizin kararınız ama sağlığınız için endşe ettiğimden yazma gereği duydum.
ilginze cok tesekkur ederim zaten içimde bir tedirginlik var.Ama yaşım 36 zaman aleyhime işliyor bide 1 ay sonra eşim 4.5 aylığına gitcek yani aslında Zaman'ım olsaydı beklerdim 1.5 ay bekledimde ama işte yinede korku yasıyorum 2 sene denedik olmadı birde hemen kalmam diye rahat davrandım.1 oğlum var 8 yaşında
Aslında çok sık ilişkide olmadı 3 keredalan 2 sene olmayınca brnce hemende hamile kalmam diye düşünüYorum.Dr kontrolüm var oğlum çok üzülüyor kardEs die bakalım Allah sağlıklı versin hayırlısıylaAllah bağışlasın. Anladım şimdi, eşiniizn uzun süreli yokluğundan dolayı zaman kaybetmek istemiyorsunuz.
Öyleyse hakkınızda hayırlısı olsun inşallah sağlıkla hamile kalırsınız :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?