Kurtaj sonrasi testler

Nasip_kismet

Üye
Kayıtlı Üye
23 Mayıs 2016
784
969
23
35
Merhaba kizlar. 13 gun once 7 haftalik bebegimin kalbi durdugu ixin kurtaj olmak zorunda kaldim. Doktorum 1 tane dusuk oldugu icin testlere gerek yok diyor ama ben bi rahatsizligim varsa onlem almak istiyorum. Neden 2 3 tane olmasini bekleyeyim diye dusunuyorum. Bunun sonucunda kan pihtilasmasi ve genetik testi yaptirmak istiyorum. Doktor tanidiklar vasitasiyla devlet hastanesine ve universite hastanesine sordum. Yapamayiz diyorlarmus onemli degil olabilir diyorlarmis. Ne yapacagimi sasirdim. Sizce testler gercekten gerekli mi tecrubelerinizi paylasirsaniz sevinirim

ben gerekli olduğunu düşünüyorum. doktorlara söylemesi kolay ve devlette de kasmıyolar 3 düşük olana kadar yaptırmıyorlar. ama sen tıbbi genetikten randevu alıp 1 düşük yaptığını ama anneninde daha önce düşük yaptığını ölü doğum falan gibi bişeyler söylersen yapmak zorunda kalacaklardır. ha özelde yaptırabiliyosan hiçbirine gerek kalmaz git bir tanı merkezine istediğin testleri söyle hemen kanı alıp teste başlarlar sıkıntı çıkarmazlar. bir de hsg ve smear da yaptırmanı öneririm. hatta hepsinden önce bir hsg çektirip genetikleri öyle yaptırabilirsin. çok geçmişolsun

Tesekkur ederim cevabiniz icin. Smear testi yaptirmistim onceden ama yebilemenin zamani geldi tabii. Aslinda annem de gercekten dusuk yapmis ama birkac dogumdan sonra (dogum kismini atlasam daha iyi olur sanirim test yapma ihtimalleri artar) ben de sansimi bire bir konusmakla drnemek istiyorum sonra ozellerden fiuat alacagim. Mesela kan pihtilasmam varsa ve bu yuzdn bebegimi yine kaybedersem kendimi suclayip durururum eminim. Yani nasil 3. Kurtaji bekleyebiliyorlar aklim almiyor.

Pazartesi icin tibbi genetikten randevu aldim. Sizin dediiniz brans bu drgil mi? Bir de esimin de gelmesine gerek var mu nasil oluyor test ondan kan alacajlar mi acaba

Pazartesi icin tibbi genetikten randevu aldim. Sizin dediiniz brans bu drgil mi? Bir de esimin de gelmesine gerek var mu nasil oluyor test ondan kan alacajlar mi acaba
Eşiniz için gerekli olursa söylerler diye düşünüyorum ama aslında birlikte gitseniz belki daha sağlıklı olabilir bilemedim açıkçası. Devlette prosedürler çok saçma ve uzun insanlara verdikleri zararı önemsemiyor lar ilk gebelikte düşük olma ihtimali daha sık olduğu için. Siz önce düşük olmuş sonra normal doğum derseniz gerçekten ihtimal artar. Kromozom analizi eşli çalışıldığında daha anlamlı ama tabi ne uygum görecekler bilemem. Bu öyküyle yapacaklardır testi emin olun bazen dürüst olmamak daha iyi. Hsg de çektirmeyi ihmal etmeyin doktorum rahim anomalisi genetikten önce gelir demişti bana. Ben yine de hepsini yaptırdım içim rahat etsin diye bir defa yaşadığınız Zaman aynı riski almak zor oluyor emin olmadan

Insallah bakarlar sorun olmaz. Dedigin gibi once dusugu olmus diyeuim ben
Yani neden bu kadar zorluk cikariliyor ben anlamiyorum gercekten. Insallah sonuclar da iyi cukar bebisim de saglikli olur
Rabbim kimsebin kucagini bos birakmasin

Cnm bende bir dusuk yaptım ve bana da test yapmadılar sadece pataloji sonucu ondan da bisey çıkmadı ve şuan ustunden 4 yıl geçti ve hala hamile kalamadim

Insallah bakarlar sorun olmaz. Dedigin gibi once dusugu olmus diyeuim ben
Yani neden bu kadar zorluk cikariliyor ben anlamiyorum gercekten. Insallah sonuclar da iyi cukar bebisim de saglikli olur
Rabbim kimsebin kucagini bos birakmasin
Amin inşallah. Yeterki sebepsiz olmuş olsun belki kardeşine yol hazırlamıştır bilemeyiz ama garantiye almak lazım. Mutlu haberlerimizi veririz inşallah en kısa zamanda

Ben iki kez evlilik yaptım ve ilk evliliğim de ki yıl sonra hamile kaldım uç yil sonra ayrıldım evluligimin sonunu gormedigm için pek önemsemedim şimdi 8 aylık evliyim ve doğru kişi olduğu için istiyorum inş en kısa zamanda nasip olur bu ay incir kurune başladım

Incir kuru nasil oluyor insallah ona bile gerek kalmadan hamile oldugunu ogrenirsin :) cok zor gercekten yanu hamile olup sonra kaybetmek
Rabbim isteyen herkese versin insallah

Amin cnm inş bu yolla hamile kalan çok insan var yumurtalık ve kistlere karşı bir haftadir iciyorum inş vesile olur eğer ki faydasını görürsem deneyin derim mutlaka

Merhabalar, oncelikle gecmis olsun umarim bir daha asla yasamazsiniz boyle bi durumu. Bende 1 ay once yasadim bebegimin kalbinin durmasi sebebiyle ne yazik ki. Doktorum ilk gebelikte olabilcegini ama eger genetik test,kromozom analizi yaptirmak istersem ozel hastanede ya da laboratuvarda yaptirmak yerine (pahali oldugu icin) devlet hastanesinde yaptirabilecegimi soyledi. Ama devlet hastanesine gittiginde ilk dusugum deme 3. ya da 4. de yoksa 2.dusukte/kayipta dahi yapmiyorlar cunku tip acisindan istatistiksel olarak ilk 2 gebelikte dusuk normal ne yazik ki dedi.
Eger yaptirmak isterseniz bilginiz olsun. Doktorum, kimse kac dusuk yaptiginizi bilemez,eger iciniz oyle daha rahat edecekse bu sekilde yaptirabilirsiniz demisti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…