Kızlar 1 hafta önce boş gebelikten dolayı kürtaj oldum .
Bugün pataloji sonuclarım çıkmış.
KLİNİK BİLGİ : 8 hafta missed abortus.
MAKROSKOPİK BULGULAR : Topluca 4 cc hacminde bej renkli doku parcçaları 2/Y A.A
ENDOMETRİUM, KÜRETAJ: KANAMALI GEBELİK DESİDUASI,
KORYON VİLLUSLARI.
Bu şekilde yazıyor tedirgin oldum ters bişey mi var acaba ne demek oluyor bu?
terimlere tek tek baktım, tanıdan çok işlemin ne olduğu yazıyor sanki cut, bilemedim yahuKızlar 1 hafta önce boş gebelikten dolayı kürtaj oldum .
Bugün pataloji sonuclarım çıkmış.
KLİNİK BİLGİ : 8 hafta missed abortus.
MAKROSKOPİK BULGULAR : Topluca 4 cc hacminde bej renkli doku parcçaları 2/Y A.A
ENDOMETRİUM, KÜRETAJ: KANAMALI GEBELİK DESİDUASI,
KORYON VİLLUSLARI.
Bu şekilde yazıyor tedirgin oldum ters bişey mi var acaba ne demek oluyor bu?
plesantadanda doku alıyor cuteBenIpek Sare Lavinya int tek tek baktıgımda döl yatagı ve plesanta dokusu oldugunu sanıyorum ama emın degılım cunku plesantadan zıyade benım kesem bos ıdı nasıl olurda plesanta gozlenırkı
plesanta olmuyıor ama once yolk kesesı oluyor sonradan plesanta olusuyor yanı mesela 12 haftalarda fılan plesanta olusuyor kafamda cok karıstı sımdı hıc bısı cıkmamıs gıbı sonuctaplesantadanda doku alıyor cute
bence bişi yoktur, olsa bilmem neye rastlandı falan yazar zaten, cumartesi gidiceksin dimi doktora?plesanta olmuyıor ama once yolk kesesı oluyor sonradan plesanta olusuyor yanı mesela 12 haftalarda fılan plesanta olusuyor kafamda cok karıstı sımdı hıc bısı cıkmamıs gıbı sonucta
BenIpek Sare Lavinya int tek tek baktıgımda döl yatagı ve plesanta dokusu oldugunu sanıyorum ama emın degılım cunku plesantadan zıyade benım kesem bos ıdı nasıl olurda plesanta gozlenırkı
Boş gebelikte patoloji sonucu aradım baya bi int ama bulamadım bişey. tam olarak ne aldılar madem onuda anlamadım yarın kontrolum var sabahtan bakalım ne dıyeceklerBana da ilginç geldi, boş kese için "blighted ovum" ya da "anembriyonik gebelik" yazıyorlar... Kontrole gittiğinde sorarsın ama bir sorun yok gözüküyor. Geçmiş olsun...
Boş gebelikte patoloji sonucu aradım baya bi int ama bulamadım bişey. tam olarak ne aldılar madem onuda anlamadım yarın kontrolum var sabahtan bakalım ne dıyecekler
cınsıyetlerıdemı bellı oluyor bırde bende hıc kromozonlarla ılgılı bısey yazmıyor sızın kese genetıgemı gıttı patolojıyemı bıze kese kesın bos oldugu ıcın genetıge gerek yok sadece patolojıye gıdecek demıslerdıBenim raporum evde maalesef... Hiç hatırlamıyorum yazılanları
Şimdi kese oluşuyor ya keseden parça alıyorlar. Ben de 46+XX yazıyordu. Ddedim ki doktora boş değil miydi keseler. XX olduğu için sizden gelen hücereler olabilir. Ama ben de kan pıhtilaşması olduğu için bebekler beslenemiyor ilk 10 hafta içinde. Dolayısıyla hocamla ikinci görüşmemde bana keseler boş olmayabilir, XX olan kız olabilir, bi ihtimal ikinci kesedeki bebek erkek olabilirdi dedi. Önemli olan bir sorun çıkmaması, gönlünü ferah tut...
cınsıyetlerıdemı bellı oluyor bırde bende hıc kromozonlarla ılgılı bısey yazmıyor sızın kese genetıgemı gıttı patolojıyemı bıze kese kesın bos oldugu ıcın genetıge gerek yok sadece patolojıye gıdecek demıslerdı
benım 16 haftalık sonlandırılan bebegım patolojıye gıtmedı yanı gıtmemıs bız bısey sormadık onlarda sormadılar ama oylece solandırıldı yanı ne oldugu bıle anlasılmadan. bundada dr genetıge kromozona gerek yok cunku fetusa daır bısey yok yolk kesesıde dahıl olmak üzere. ondanmı bılmıyorum acıkcası yolumuda kaybettım ne yapsam nereye gıtsem bılemıyorum .Eğer boş gebelik değilse cinsiyet hemen belli oluyor. Genetiğe kromozom analizimiz gitti, keseden parça patalojiye gitti. Aslında biz ikisini de yanı yere Gen Bilimine vermiştik.. Genetik sanırım daha büyük bir araştırmanın sonucu. Senin daha önceki operasyonların sırasında pek çok araştırma yapılmıştır, korkma bir şey olmaz inşalh. Bir sonraki sefere göre hareket edersiniz, ama ben sorun olduğunu düşünmüyorum.
benım 16 haftalık sonlandırılan bebegım patolojıye gıtmedı yanı gıtmemıs bız bısey sormadık onlarda sormadılar ama oylece solandırıldı yanı ne oldugu bıle anlasılmadan. bundada dr genetıge kromozona gerek yok cunku fetusa daır bısey yok yolk kesesıde dahıl olmak üzere. ondanmı bılmıyorum acıkcası yolumuda kaybettım ne yapsam nereye gıtsem bılemıyorum .
Ben araştırma hastanesine gittim. 2. düşüğümdü (kürtajımdı yani) bize eşimle birlikte ayrıntılı kromozom analizi yapıldı, kromozom dizilimlerinde sorun olup olmadığına bakılması için. Her iki düşüğümde de bebeklerden alınan parçalar patalojiye gitti.
Bu boş gebelik için yapacağın bir şey yok ama gen taraması veya kromozom analizi yaptırmak istiyorsan eğer araştırma hastanesinde iyi bir perinatoloji uzmanına muayene olmanı ve ondan bu testleri yapmasını istemeni öneririm. İnsanın kafası çok karışıyor seni çok çok iyi anlıyorum, biraz kafanı dinle, kimseyi dinleme
Sanada cevap yazamamıstım buarada basına gelenler gercekten cok sarsıcı,
devlet ya da unı hastanelerıne gıtme sansım yok cunku calısıyorum ve zırt pırt ızın alabılecek bı ısım yok ınsan hayatıyla alakalı bı ısım var o yuzden mutlaka ozelde yaptıracagım bu testlerı orayamı gıdeyım burayamı gıdeyım kafam oldu corba :) Kromozonlarda sorun yoktu bende ama pıhtılasmayı hatırlamıyorum oglumda coraspın kullanmıstım ancak oda tup bebek ıdı herkes kullanıyor ancak bı anlamı varmıydı bılmıyorum
Yarın doktora gıdecegım bakalım ınsallah bıraz bısıler netlesır
Baska doktor aramaya ıhtıyacım yok aslında bahcecıye gıdecegım yenıden ancak mustafa bey artık hafta ıcı yarım gun gelıyormus e ben onada gıdememBenim doktorum kromozom da sorun yoksa gende de bir sorun çıkmaz demişti:)) (Normalde her zaman itidalli konuşur ama bu konuda daha kesin konuştu. Belki benim durumumu bildiği içindir.) Eşinde gider ona da test yaptırılır. Umarım çok iyi ve maddi açıdan sizi çok yormayacak bir doktorla karşılaşırsın. Üzülme, hepsi geçiyor, kısa bir süre içinde sağlıklı bir bebeğinin daha olacağıa inanıyorum ben. yalnız kan pıhtılaşmasını netleştir, o çok önemli.
Çok geçmiş olsun cute. 1,5 sene önce boş gebelik geçirdim. Tek fark kese şekli düzgün olduğu için 10. hafta içine kadar beklemek durumunda kaldık.Sanada cevap yazamamıstım buarada basına gelenler gercekten cok sarsıcı,
devlet ya da unı hastanelerıne gıtme sansım yok cunku calısıyorum ve zırt pırt ızın alabılecek bı ısım yok ınsan hayatıyla alakalı bı ısım var o yuzden mutlaka ozelde yaptıracagım bu testlerı orayamı gıdeyım burayamı gıdeyım kafam oldu corba :) Kromozonlarda sorun yoktu bende ama pıhtılasmayı hatırlamıyorum oglumda coraspın kullanmıstım ancak oda tup bebek ıdı herkes kullanıyor ancak bı anlamı varmıydı bılmıyorum
Yarın doktora gıdecegım bakalım ınsallah bıraz bısıler netlesır
Ay güldümÇok geçmiş olsun cute. 1,5 sene önce boş gebelik geçirdim. Tek fark kese şekli düzgün olduğu için 10. hafta içine kadar beklemek durumunda kaldık.
Doktorum tüp bebek uzmanı, tekrarlama konusunda sorduğumuzda boş gebelik için döllenme oluyor,lakin bir sebepten erken kayıp demişti. Kese içinde tabiki pleasenta parçası, yada yolka benzer parçalar olması normal. Diğer gebeliklerle olan farkı Bebek gelişemeden bir sebeple, gelişimin durması demişti.
Patoloji yapılmasının sebebi eğer bebeğe dair bir parça varsa tekrarlama olasılığının olduğu, yoksa tekrarlama olasılığının 1000 de birden düşük olmasıymış.
O yüzden boş olanda patoloji yapmışlardır, diğerinde yapma gereği duymamışlardır diye düşünüyorum.
Coraspini de bazı merkezler rutin olarak kullanılmasını öneriyor. Elinde testin yoksacoraspine takılma bence.
Genetik testler için özel eşim izin alamadığı için özel landa yaptırmıştık. Benim pıhtılaşma ile birlikte 1500 tl gibi bişey ödemiştik.
Şimdi olsa kimse bana parayı ödetemez. Ama o Zaman okadar abuk bir ruh hali içindeydik ki biri bize, sebep sunsun diye;
"Gaytada boncuk bulma testi" var kesin sonuç verecek deselerdi 10.000 verirdik herhalde. :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?