Gebeliğe Hazırlık Kürtaj sonrası neler yaşadınız

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

gunesduruuu

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
24 Eylül 2017
9
1
1
39
herkese merhaba 6. Hafta başında lekelenmem başladı sonrasında bhcg değerim azalınca düşük beklendi Kendiliğinden düşük olmayınca 6.hafta sonunda kürtaj yapıldı. Bir haftadır lekelenmem geçmedi acaba sizde lekelenme oldu mu ve bir sonraki adetinizi ne zaman oldunuz

İlk adetimi 30gün sonra oldum. 1 hafta sonra tekrar adet oldum o bitti 1hafta geçti şimdi tekrar adet oldum böyle düzensizlik yaşayan oldu mu

7+3 de Kalp atışını duyacağımızı düşündüğümüz gün doktor 6+3 de durdugunu soyledi ve maalesef operasyona aldılar. İlk denememizdi, kısmet değilmiş, eşinle birlikte çok üzüldük ama okuyup araştırdıkça bunun ne kadar sık yaşanan birley olduğunu öğrendik birazcık olsun içimiz rahatladı, bugün 3. Günü regl sancısı gibi ara ara ağrım oluyor. Çok hafif de kanama oluyor. Antibiyotik kullanıyorum iki tane. Dört gün sonra kontrole gidicem, göğüslerimdeki şişlik hala duruyor bir an once regl olmak istiyorum. Acaba ne zaman olucam çok gergin bir bekleyiş bu

10 haftalıkken düşük yaptım. Kalan parçalar sebebiyle kürtaja alındım. İlk adetim yaklaşık 35 gün sonra oldu sonra 32 sonra 30 şimdi 29-30 değişiyor. 1 hafta kadar kanama lekelenmeler oldu. Doktor bunun normal olduğunu söylemişti. 3 ay çocuk düşünmeyin uyarısı yapmıştı. Şimdi 4 buçuk ay geçti üstünden denemeye 1 buçuk aydın başladık inşallah en kısa sürede hamile kalmak istiyorum

İlk adetimi 30gün sonra oldum. 1 hafta sonra tekrar adet oldum o bitti 1hafta geçti şimdi tekrar adet oldum böyle düzensizlik yaşayan oldu mu
bende 7 haftalikken kendim wc de dusuk yaptim parca kaldigi icinde kurtaj yapildi.kurtajdan sonra bir ay lekelenmelerim oldu bir ay sonunda normal adet oldum

Selamlar,
Ve mecburi kurtajımdan 5 ay sonra yeniden gebe olduğumu öğrendim, ama şu anda birşeyi çok iyi biliyorum ki kalp atışlarını duymadan heyecanlanmamalıyım, şu anda sadece gebelik oluşumu için erken bir süreçteyim, reglim düzenli olduğu için bir gün geçtikten sonra test yaptım pozitif çıktı, sonra kan testi yaptırdım, 4+1 de 165 çıktı, doktor iki gün sonra yeniden beta hcgye bakalım dedi, bugünyemiden bakıldı 395. Yükselmesinin iyi olduğunu ama vajinal ultrasonla bakılırsa kesenin görüleceğini soyledi, daha çok erken olduğu için istemedim. Haftaya bol su içip ultrasonla baktırıcam kısmetse. psikolojik olarak hazırım bu sefer, kalp sesini duymadan kapılmayacağım
7+3 de Kalp atışını duyacağımızı düşündüğümüz gün doktor 6+3 de durdugunu soyledi ve maalesef operasyona aldılar. İlk denememizdi, kısmet değilmiş, eşinle birlikte çok üzüldük ama okuyup araştırdıkça bunun ne kadar sık yaşanan birley olduğunu öğrendik birazcık olsun içimiz rahatladı, bugün 3. Günü regl sancısı gibi ara ara ağrım oluyor. Çok hafif de kanama oluyor. Antibiyotik kullanıyorum iki tane. Dört gün sonra kontrole gidicem, göğüslerimdeki şişlik hala duruyor bir an once regl olmak istiyorum. Acaba ne zaman olucam çok gergin bir bekleyiş bu

7 Haftalık gelişimi durduğu için 1 şubatta kürtaj oldum ilk adeti 27. Gün oldum. Bittikten 10 gün sonra kontrole gittim ve rahim iyi durumda denildi, kürtaj olduğum ay hiç korunmadığımı söyledim, beta hcg bakıldı henüz sıfırlanmamıştı. Muayeneden sonra kanamam oldu ve 9 gün sürdü adet saydım, ikinci adetimi 10 gün sonra olmuş oldum. 3 gün sonra beta sıfırlandı. Üçüncü adetimi de 24 Nisan da oldum düzensiz ilerledi adetlerim. Tez vakitte hayırlı haberler almak istiyorum rabbim isteyen herkese nasip etsin insallah :)

Back