• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kürtaj sonrası kanamanın adet şeklinde olması?

55divane

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
21 Mart 2013
194
1
0
İstanbul
Arkadaşlar 24 gün önce kürtaj oldum. Kürtajdan sonra kanamam olmadı. Sadece pembe şeklinde 2-3 damla geldi ve bitti. Çok az sancımdan başka bişey olmadı o da zaten ara ara oluyordu. Doktorun verdiği antibiyotik ve rahim düzenleyiciyi düzenli olarak içtim. Kürtajdan 11 gün sonra adet şeklinde kanamam oldu ve büyük büyük pıhtılar aktı. Bu 4-5 gün sürdü 15 gün sonra kontrole gittiğimde aynı doktorum ulturasyon ile kontrol etti ve ikinci bir kürtaja gerek kalmadığını temizlendiğini kanamaların normal olduğunu söyledi. fakat alttan hiçbirşekilde muayene etmedi. Enfeksiyon kapıp kapmadığını rahimin yapışıp yapışmadığını ulturasyon ile anlaması mümkün mü? Şuan kanamam yok. Ara ara yumurtalıklarıma sancı giriyor. belime ağrı gidiyor geçiyor. Acaba doktor devlet hastanesi olduğundan pek önemsemedi mi beni. ne yapsam diye düşünüyorum. Sürekli bir kanamam olmadı o 4-5 gün haricinde. Acaba normal mi? Doktor 1 hafta 10 gün kanamaların sürebilir korkma çok normal dedi. fakat kürtajdan 45 gün sonra düzenli adet görülüyor diye biliyorum. Gerçi kişiden kişiye de değişebilir.. Bilmiyorum korkuyorum şimdi acaba yine farklı bir doktora gitsem mi diye. Karnım baya bir şişti zaten acaba kan birikmesi mi oluyor. Rahimin yırtılıp yırtılmadığı ulturasyonla anlaşılır mı?

geçmiş olsun aklındaki soru işaretleri için farklı bi dr a gidebilirsin canım alttan muayene ol ara ara ağrı olması normal diye biliyorum... ben de kürtaj oldum benim dr umda karından ultrasonla kontrol etti.. benim kanamam kürtajn hemen sonrasında 10 gün sürdü..

geçmiş olsun aklındaki soru işaretleri için farklı bi dr a gidebilirsin canım alttan muayene ol ara ara ağrı olması normal diye biliyorum... ben de kürtaj oldum benim dr umda karından ultrasonla kontrol etti.. benim kanamam kürtajn hemen sonrasında 10 gün sürdü..

işyerinden izin alabilsem gidecem. aslında gitmeye de korkuyorum kötü muamele yapacaklar diye korkuyorum. :/

38 gün kanamam gerçekleşti ve şuan pet yetiştiremiyorum çok şiddetli kanamam var. bayılacam diye korkuyorum. normal birşey mi?

Canım benim o kadar da korkma kürtajdan 15 gün sonra kontrole gittin mi eğer sorun varsa orada söylerdi ki kürtajdan sonra fazla kanaman olmadığı içindir adette yoğun ve pıhtı şeklinde olması

Son düzenleme:
Canım benim o kadar da korkma kürtajdan 15 gün sonra kontrole gittin mi eğer sorun varsa orada söylerdi ki kürtajdan sonra fazla kanaman olmadığı içindir adette yoğun ve pıhtı şeklinde olması

evet kürtajdan 15 gün sonra kontrole gittim doktor temiz dedi. Adetim de oldu bitti çok şükür. Şimdi 2. reglimi bekliyorum. Fakat karnım git gide şişiyor acaba yine doktora görünmelimiyim? Korkuyorum içimde parça kalıp yavaş yavaş büyümüşse diye. Öyle bir imkan olabilir mi? sizce.

Rüyalarımda ara sıra görüyorum bebeği o hep gülüyor bana. Allahım çok kötü bi acı kimse isteyerek çocuğunu aldırmak istemez.
:14::14::14:

38 gün kanamam gerçekleşti ve şuan pet yetiştiremiyorum çok şiddetli kanamam var. bayılacam diye korkuyorum. normal birşey mi?

sende mi kürtaj yaptırdın çünkü fazla kanamanın bi ton sebebi var

- Hormonal dengesizlik: Hormonal dengesizlikler en çok: yeni adet görmeye başlamış kızlar ve menopoza yaklaşan kadınlarda görülür. Tiroit bezine ait hormonal bozukluklar da adet kanamalarının artmasına neden olabilir.
- Miyomlar
- Polipler:
- Yumurtalıkların fonksiyon bozuklukları:
- Adenomiyosis: Rahmin iç tabakasının (endometrium) kimi yerlerde rahmin kas dokusuna gömülmesi ile oluşur.
- Rahim içi araç: Rahim içi araçların en sık neden oldukları yan etkilerdendir ve kanamayı izah edecek başka bir neden yok ise genellikle rahim içi araç çıkarılarak tedavi sağlanır.
- Gebelik komplikasyonları: düşük nedeni ile olması mümkündür. Fakat söz konusu adet kanaması beklediğiniz tarihte olmuş ise düşük pek ihtimal dahilinde değildir.
-Dış gebelikte de aşırı kanama olabilir.
- Kanser:
- İlaçlar: Bazı ilaçlar, örneğin antiinflamatuar ilaçlar, antikoagülan ilaçlar (kamı sulandıran ilaçlar) aşırı ve uzun süreli kanamalara neden olabilir.
- Diğer tıbbi problemler: Yumurtalık iltihapları (PID),tiroit hastalıkları, endometriosis, karaciğer ve böbrek hastalıkları

Aşırı adet kanamalarına neden olabilir.

çok pardon..

şimdi fark ettim 38 gün kanamam gerçekleşti derken 38. gün kanamam başladı demek istedim. Nokta koymayı unutmuşum sayının yanına.
:26:

evet kürtajdan 15 gün sonra kontrole gittim doktor temiz dedi. Adetim de oldu bitti çok şükür. Şimdi 2. reglimi bekliyorum. Fakat karnım git gide şişiyor acaba yine doktora görünmelimiyim? Korkuyorum içimde parça kalıp yavaş yavaş büyümüşse diye. Öyle bir imkan olabilir mi? sizce.

Rüyalarımda ara sıra görüyorum bebeği o hep gülüyor bana. Allahım çok kötü bi acı kimse isteyerek çocuğunu aldırmak istemez.
:14::14::14:

insan psikolojik olarak öyle çok etkileniyor ki bu durumdan aralıkta kürtaj olmama rağmen hala aklıma geldikçe ağlayan biriyim..............parça kalınca genelde adet olunmuyor ama karın şişmesi neden oldu ki enfeksiyon filan kapmış olma bana kalırsa yeniden doktora git hatta farklı bi doktorda olabilir.......... Allah bir daha hiç birimize bu acıyı yaşatmasınn sağlıkla kavuşalım bebeklerimzee

Back