• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kürtaj sonrası kanama

Hiç sormayın bebeğin kalbının durmasına mı oturup üzüleyim şu çektiğim sıkıntılara mı? Dün tam bitiyor galıba baya azaldı lekeler derken bugun ağır bır agrı ıle kanama basladı. Ve bayaa fazla gelıyor adetım bıle bu kadar olmaz. İsyan etmek istemiyorum ama yoruldum. Hele bi de son bı kac gundur ben de kürtaj oldum (ama kendi isteğimle maddiyat kariyer hayatı yaşamak gerekır yok daha yenı doğum yapmıstım bi daha çocuk kaldıramam hem el ne der sürekli hamıle kalıyor diye....) bu tarz yorumları duyunca cinlerım tepeme çıkıyor. Yavrumun kalbı durdu ben kendıme gelemıyorum ınsanlar keyfı canlı kanlı cocuklarını aldırıyorlar. Dünya da adaleti sorguluyorum bir yanım sancırken. Umarım evlat sahıbı olabılırım sizlerde isteyen herkes.. ALLAH merhametli hakkıyla evlat nasıp edecek hiç kimsenin kucağını boş bırakmasın
Acılarınizi çok iyi anlıyorum .hakikaten diyecek söz yok ..umarım bende sizde evlat hasretiyle yanıp tutuşan kim varsa rabbim en kısa zamanda kucaklarimizi doldursun.

Doktora msj attım. Bakalım nasıl dönüş yapıcak muhtemelen muayeneye cagırcak bır yandanda korona var.. Durum normal mı değil mı onu kestıremıyorum ılk gebelıkti.insanların kanaması nasıl olmus kac gun surmus onu merak ettım. Google tınca kımılerı normal kımılerı 10 gunden sonra kanama iyi olmaz demıs. Doktorum 3 haftaya kadar olur demıstı ama 3 hafta kanaması olan bırını duymadım cevremdekı herkesde panık edıyor benı sagolsun. Kadınlar k. Güvenıyorum resmen burada çoğu kişi yardımcı oluyor
Eğer kontrolde rahim temizse içeride bir şey kalmadıysa kanamalr normal deniliyor.
Ekimde kürtaj oldum hala regl döngüm düzene girmedi.
Bir ayın toplam10 günü leklelenmeden geçiyor. Diğer günler bazen yoğun, bazen lekelenme. Covidi movidi göze aldım dr.a gittim, kürtajdan sonra rahmin kendini toparlaması zaman alır, çok aşırı ve yoğun kanama yoksa normal dedi.

Doktora msj attım. Bakalım nasıl dönüş yapıcak muhtemelen muayeneye cagırcak bır yandanda korona var.. Durum normal mı değil mı onu kestıremıyorum ılk gebelıkti.insanların kanaması nasıl olmus kac gun surmus onu merak ettım. Google tınca kımılerı normal kımılerı 10 gunden sonra kanama iyi olmaz demıs. Doktorum 3 haftaya kadar olur demıstı ama 3 hafta kanaması olan bırını duymadım cevremdekı herkesde panık edıyor benı sagolsun. Kadınlar k. Güvenıyorum resmen burada çoğu kişi yardımcı oluyor
Benim ilk kurtajimda on beş gün kadar kahverengi lekelenme olmuştu sonra kesilmişti tamamen. 38-40. Gün falan da regl olmuştum ama az kanamalı ondan 17 gün sonra tekrar regl olmuştum bu defa yoğundu.
Rahimde birşey kalmamışsa kanamalar da çok aşırı ve ağrılı değilse normal kabul ediliyor. İnşallah bir sıkıntı yoktur sizin de. İçinizi ferah tutun. Panik olmaya hiç gerek yok. Enfeksiyon ya da parça kalması durumunda kanamayla beraber ciddi ağrı ateş ve kusma falan oluyor diye biliyorum.

Eğer kontrolde rahim temizse içeride bir şey kalmadıysa kanamalr normal deniliyor.
Ekimde kürtaj oldum hala regl döngüm düzene girmedi.
Bir ayın toplam10 günü leklelenmeden geçiyor. Diğer günler bazen yoğun, bazen lekelenme. Covidi movidi göze aldım dr.a gittim, kürtajdan sonra rahmin kendini toparlaması zaman alır, çok aşırı ve yoğun kanama yoksa normal dedi.
İnşallah normaldir. Bazıları çok erken toparlanmış 10 günde kesılmıs kanamaları lekeleri hatta 3 ay sonra saglıklı sekılde gene kalmıs lar. Herkesın bünyesi farklı doktoruda farklı tabii. Bakalım doktor ne diyecek yoruldum şu 2 hafta beni çok zorladı

Benim ilk kurtajimda on beş gün kadar kahverengi lekelenme olmuştu sonra kesilmişti tamamen. 38-40. Gün falan da regl olmuştum ama az kanamalı ondan 17 gün sonra tekrar regl olmuştum bu defa yoğundu.
Rahimde birşey kalmamışsa kanamalar da çok aşırı ve ağrılı değilse normal kabul ediliyor. İnşallah bir sıkıntı yoktur sizin de. İçinizi ferah tutun. Panik olmaya hiç gerek yok. Enfeksiyon ya da parça kalması durumunda kanamayla beraber ciddi ağrı ateş ve kusma falan oluyor diye biliyorum.
Sızı var aslında şu anda çok büyük sancı ağrılar kalmadı 40.günde regl sağlıklı bir şey aslında. Çünkü doktorum bana 40 gun sonra adet olucaksın dedı. Ama sızın 17 gun sonra tekrar regl olmanız. Rahım daha yenı toparlanıyor gıbı gozukuyor bır de yıllardır zamanında gelen adetlerımız en bastan sıfırlanıyor yenı bır duzene gıtmeye calısıyor 🙄 yorucu. Sonu ıyı olsun ınsallah

Sızı var aslında şu anda çok büyük sancı ağrılar kalmadı 40.günde regl sağlıklı bir şey aslında. Çünkü doktorum bana 40 gun sonra adet olucaksın dedı. Ama sızın 17 gun sonra tekrar regl olmanız. Rahım daha yenı toparlanıyor gıbı gozukuyor bır de yıllardır zamanında gelen adetlerımız en bastan sıfırlanıyor yenı bır duzene gıtmeye calısıyor 🙄 yorucu. Sonu ıyı olsun ınsallah
Evet rahim kendini toparlamaya çalışıyor. Birkaç kişiden daha duymuştum ikinci regli kısa sürede ve yoğun gelen. Bu anlattığım geçen seneydi tabi. Şu an kürtaj olalı beş gün falan oldu. İkinci bu benim. Bakalım bu defa nasıl olacak. İnşallah bir sıkıntı çıkmadan iyilesiriz.

Evet rahim kendini toparlamaya çalışıyor. Birkaç kişiden daha duymuştum ikinci regli kısa sürede ve yoğun gelen. Bu anlattığım geçen seneydi tabi. Şu an kürtaj olalı beş gün falan oldu. İkinci bu benim. Bakalım bu defa nasıl olacak. İnşallah bir sıkıntı çıkmadan iyilesiriz.
İlk düşük kaç haftalıktı şimdi kaç haftalık düştü :( Allah tez zamanda şifa versin. Umarım bu son olur hemen toparlanırsınız

İlk düşük kaç haftalıktı şimdi kaç haftalık düştü :KK43: Allah tez zamanda şifa versin. Umarım bu son olur hemen toparlanırsınız
İkisi de 8. Haftada. Ikisinde de kalp atışı alınamadı. İnşallah sadece pıhtılaşma sorunu vardır da halledilir diyorum.
Allah razı olsun. İsteyen kimsenin kucağı boş kalmasın.

Benim 20. Güne kadar hafif hafi lekenlenme tarzında oluyordu..doktor normal dedi..evhamlanmayin sizde
Sizin bu lekelenmeler kurtajdan hemen sonra mi yoksa adetten sonra mi. Kafayi yemek üzereyim 2. Adetim hala devam etmekte tam bitti derken yine azda olsa ya leke geliyor yada hafif kan ikinci muayeneye devlet hastanesine gittim hafta ici bir sıkıntı yok ama hala devam ediyor 16 gün oldu

Sizin bu lekelenmeler kurtajdan hemen sonra mi yoksa adetten sonra mi. Kafayi yemek üzereyim 2. Adetim hala devam etmekte tam bitti derken yine azda olsa ya leke geliyor yada hafif kan ikinci muayeneye devlet hastanesine gittim hafta ici bir sıkıntı yok ama hala devam ediyor 16 gün oldu
İsterseniz başka bir doktora daha gidin.
Sormadınız mı neden hala kanamam var diye? Gerçi devlette doktor ilgili değilse çok açıklama yapmıyor. Stres yapmayın siz de. Geçecek elbette. Rahmin kendini toparlaması da uzun sürmüş olabilir. Kürtaj olalı ne kadar oldu sizin?

Kürtaj sonrası iki üç gün kanama oldu biraz tam bitti sandım sonrasında 20 güne kadar lekelenme şeklinde devam etti .ilk adetim 6 gün falan sürdü yoğundu kanamam ertesi bir veya ikinci gün çok hafif lekelenme oldu kesildi..ikinci adetim ilk üç gün yoğun geldi 4 gün yavaşladı ve kesildi akşamı 5 gün yani dün temizdi baktım tüm gün temizdi bugunde bişey yok bitmiş kesilmiş yani emin oldum

Back