• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kürtaj sonrası gebelik

PrensimOzi

Üye
Kayıtlı Üye
7 Temmuz 2018
60
21
8
34
kızlar merhaba ben 25 gün önce kürtaj oldum. Kurtajdan 12 gün sonra korunmadık ve ertesi gün benim yumurtlama akintim geldi. Kolay hamile kalabildigim için acaba bu aydan hamike kalir miyim diye kafama takıldı doktora sorduğumda olabileceğini söyledi. Bugün ilişkiden 13 gün geçti ve sabah ilk idrarla evde test yaptım 2. Çizgi silik çıktı. Acaba hamile olabilir miyim yoksa hala gebelik hormonum düşmedi de ondan mi böyle çıktı. Bir çok yerde arastirmam sonucu kucuk haftalik kurtajlarda 15 gunde deger 0 lanır diyor. Benim 25 gün oldu. Sizin fikirlerinizi almak istiyorum lütfen yardim edin

Test fotosunu at istersen canım ona göre yorumlamak daha kolay olur. İnşaAllah hamissindir ve sag saglım kucagına alırsın

Bu canim bi kac tane daha var dur onlari da eklicem

Eklentiler

• IMG_20181025_234310.jpg
    IMG_20181025_234310.jpg
    16,9 KB · Görüntüleme: 1.077
Diğerini atamiyorum canim ya siyah beyaz yaptim onu ama onda cok net belli oluyor onu kabul etmedi bi turlu

Eklentiler

• IMG_20181025_152011.jpg
    IMG_20181025_152011.jpg
    46,3 KB · Görüntüleme: 1.074
Olabilir canım. Evet çizgi var ama ne kadar sürede çıktıqıda önemli. İki qüne bir tekrarla mutlaka deqer yükseldikçe çizgi koyulaşacaktır. Eger beklemeden 15 20 saniye içinde çizgiyi gördüysen büyük ihtimal hamişsindir. Allahım gönlüne qöre versin canım

Diğerini atamiyorum canim ya siyah beyaz yaptim onu ama onda cok net belli oluyor onu kabul etmedi bi turlu
Bunlarda da belli canım ama pembe çizgileri dikkate almak daha önemli çizginin belirme süreside çok önemli

Bunlarda da belli canım ama pembe çizgileri dikkate almak daha önemli çizginin belirme süreside çok önemli
Valla ne yalan soyliyim 5 dk geçince gördüm çizgiyi bastan yok gibiydi. Bugün de devlet hastanesi acile gittim gebelik için test yapmadi cok sinir oldum kasik agrim var dedim kan testi idrar testi yapti hazir kan vericem gebelik te baksaniz dedim bakmadi 2 gün sonra falan bi daha test yapayım diyorum ama 26 gün oldu kürtaj olalı acaba daha beta hcg hormonum sıfırlanır olabilir mi diyorum. Senin fikrin var mi kurtajdan sonra beta kac gune sifirlanir

Valla ne yalan soyliyim 5 dk geçince gördüm çizgiyi bastan yok gibiydi. Bugün de devlet hastanesi acile gittim gebelik için test yapmadi cok sinir oldum kasik agrim var dedim kan testi idrar testi yapti hazir kan vericem gebelik te baksaniz dedim bakmadi 2 gün sonra falan bi daha test yapayım diyorum ama 26 gün oldu kürtaj olalı acaba daha beta hcg hormonum sıfırlanır olabilir mi diyorum. Senin fikrin var mi kurtajdan sonra beta kac gune sifirlanir
Hiç bi fikrim yok canım başıma böyle bişe gelmediqi için yanlış yönlendirmek istemem inşaAllah hamişsindir diyelim ozaman ;) sen yine de test yapmayı unutma varsa mutlaka fark edecektir testler

40 gün kadar bile sürebilir değerlerinizin sıfırlanması. Ben 35. Günde gittiğimde hala 120lerdeydi. Kürtajdan sonra yumurtlama düzeniniz değişir yani siz tahmini olarak zannettiğiniz günde yumurtlamazsınız, herhangi bir akıntınız olmuş olsa bile. Regl olmayı bekleyin, rahminiz bi toparlansın neden bu kadar acele ediyorsunuz.
Bir de doktorun uyarması gerekirdi 2-3 hafta süresince ilişki yaşamamanız sağlığınız açısından çok önemli. Enfeksiyon kapabilirsiniz dikkat edin.
Zaten olumsuz bir süreç yaşamışsınız biraz kendinize ve bedeninize zaman tanıyın.
Sizi tenzih ediyorum, çocuk sahibi olmak için kendi sağlığından ödün veren o kadar çok kadın var ki, hiçbir şey insanın kendi sağlığı ve psikolojisinden önemli değildir. Ve düşüklerden/kürtajdan hemen sonra oluşan gebelikler yüzdesi yüksek bir ihtimalle tekrar düşükle sonuçlanır, tekrar aynı sıkıntıyı yaşamamak için bir sonraki reglinizi bekleyin, Doktor kontrolüne gidin ve doktor kontrolünde bir gebelik planlaması yapın, sağlığınız için. (Aynı dönemlerden geçmiş biri olarak söylüyorum)
Geçmiş olsun.

Back