• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kürtaj sonrası beta hcg ne kadar sürede sıfırlanır?

yazgelini

Guru
Kayıtlı Üye
16 Kasım 2011
322
198
323
Herkese merhaba bu konu hakkında yeteri kadar bilgiye ulaşamadım. 5 ocakta zorunlı kürtaj oldum 7+1ken. Bugün kürtaj sonrası 22.günüm idrar testlerinde silik ikinci çizgi çıkıyor. Yeni bir gebelik olsa bu kadar çabuk çıkmaz testte diye düşünüyorum. Aslında yeni gebelik olmasını umut ediyorum. Hiç böyle birşey yaşayan oldu mu? Beta hcg sıfırlanmadığı için idrar testi pozitif çıkan yada yeni gebelik oluştuğu için testi pozitif olan varmı?
Bilgisi olanların düşüncelerine ihtiyacım var. Vaktini ayırıp cevap yazacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler:KK200:

Kürtaj sonrası adet düzensizliği ile birlikte beta hcg deki artışlar normaldir yaklaşık bir bir buçuk aya sıfırlanır

Kürtaj sonrası adet düzensizliği ile birlikte beta hcg deki artışlar normaldir yaklaşık bir bir buçuk aya sıfırlanır
Kürtaj sonrası 1 hafta kanamam sürdü. Hatta bir günü aşırı kanamam oldu.ve bitti. Doktorum rahmin tertemiz olduğunu ve toparlandığını söyledi o kanamalara rağmen sıfırlanma olmamışmıdır? Yeni gebelik umudum olduğu için kendimi buna inandırmak istiyorum sanırım:) buarada cevabın için çok teşekkürler cnm

Kürtaj sonrası 1 hafta kanamam sürdü. Hatta bir günü aşırı kanamam oldu.ve bitti. Doktorum rahmin tertemiz olduğunu ve toparlandığını söyledi o kanamalara rağmen sıfırlanma olmamışmıdır? Yeni gebelik umudum olduğu için kendimi buna inandırmak istiyorum sanırım:) buarada cevabın için çok teşekkürler cnm
Yaklaşık 24-25 gün olmuş kürtaj olalı bence bir iki ay ara vermenizi öneririm. Adetiniz görün ondan sonra deneyin

Hayır bu kadar kısa bir sürede sıfırlanmaz imkansız bir haftada sıfırlanması benim kanamam 25 günden fazla sürdü buna rağmen bir buçuk ay da sıfırlandı

Ayrıca deneme amaçlı test yapmıştım ve evet pozitif çıkıyordu testler . Ama gebelik de imkansız değil yumurtlaman olduysa

Ayrıca deneme amaçlı test yapmıştım ve evet pozitif çıkıyordu testler . Ama gebelik de imkansız değil yumurtlaman olduysa
Galiba dediğin gibi sıfırlanmamaya bağlı pozitif çıkıyor. Yeni gebelik oluşacak olsa dahi bu kadar kısa sürede çift çizgi çıkmaz zaten. Sadece dikkat ettiğim hani arttıkça koyulaşma olur ya. Azaldıkça silikleşmesi gerekmzmi.Silikleşmiyor. 2gün önce sabah yapmıştım bide bu sabah yaptım çizgilerin belirginliği aynı ne biri diğerinden silik ne biri diğerinden koyu. Sanırım düşmüyorda artmıyorda:)

Galiba dediğin gibi sıfırlanmamaya bağlı pozitif çıkıyor. Yeni gebelik oluşacak olsa dahi bu kadar kısa sürede çift çizgi çıkmaz zaten. Sadece dikkat ettiğim hani arttıkça koyulaşma olur ya. Azaldıkça silikleşmesi gerekmzmi.Silikleşmiyor. 2gün önce sabah yapmıştım bide bu sabah yaptım çizgilerin belirginliği aynı ne biri diğerinden silik ne biri diğerinden koyu. Sanırım düşmüyorda artmıyorda:)
Cnm beta hcg düşündüğün kadar çabuk düşmüyoruz 36 kaldığında bile birkaç hafta sürdü sıfırlanması ayni çıkması normal sen düşünme stres yapma inss hamile olursun

Cnm beta hcg düşündüğün kadar çabuk düşmüyoruz 36 kaldığında bile birkaç hafta sürdü sıfırlanması ayni çıkması normal sen düşünme stres yapma inss hamile olursun
İnşallah canım muhtemelen ilk adetle sıfırlanıyordur herhalde. Sen kaç haftalık kürtaj oldun. İlk adetin kaç gün sonra geldi. Hepimiz inş hamile oluruz tez zamanda. Kaybetmek çok kötü.1 hafta öncesine kadar hala gebeliğim devam etseydi şu kadarlıktık diyordum. Dua ediyorum ve bekliyorum artık daha rahatım

Benim kürtajdan 15 gün sonra 55 ti betam muhtemelen 0 lanmıştır
İnternette araştırdığımdada kimi doktor en geç 15 20 günde sıfırlanır derken kimiside 1 ayı bulur ve testler pozitif çıkabilir bu süre içinde diyor. Kısmet artık bakalım:)

İlk kürtajımda 31. Gün gelmişti 30 günde bir olurum o zaman bebeğim büyüktü ve beta bile 0 lanmamıştı tam bu 2. Beta çoktan sıfırlandı 28-27 güne düştü döngüm bugün 27.gün kanama başladı ama merak ettiğim 5-6 gün önce yumurtlama oldu bundan eminim Rahime en erken 7.günde yerleşiyormuş acaba regle yakın yumurta atma olduğu için üstüne görme olup öteki aya gebelik olur mu

İlk kürtajımda 31. Gün gelmişti 30 günde bir olurum o zaman bebeğim büyüktü ve beta bile 0 lanmamıştı tam bu 2. Beta çoktan sıfırlandı 28-27 güne düştü döngüm bugün 27.gün kanama başladı ama merak ettiğim 5-6 gün önce yumurtlama oldu bundan eminim Rahime en erken 7.günde yerleşiyormuş acaba regle yakın yumurta atma olduğu için üstüne görme olup öteki aya gebelik olur mu
Allah ol derse herşey olur valla canım. Ama benim bildiğim yumurtlamadan 14 gün sonra adet olunuyor. Belkide iki kez ymurtlaman oldu.
İlk kürtajında kaç haftalıktı bebeğin?
Rabbim tez zamanda doldursun kucaklarımızı inşallah:dua:

Allah ol derse herşey olur valla canım. Ama benim bildiğim yumurtlamadan 14 gün sonra adet olunuyor. Belkide iki kez ymurtlaman oldu.
İlk kürtajında kaç haftalıktı bebeğin?
Rabbim tez zamanda doldursun kucaklarımızı inşallah:dua:
13 haftalıktı Doğum yaptım plasenta kaldı onu aldılar evet normalde öyle ama kürtaj sonrası yumurtlama da değişiyor ya ondan tereddütteyim normalde 14. Gün yumurta atarım ama bu sefer 22. Gündü yumurta çatldığında 27. Gündeyim regl oldum işte

Bhcg takibi yapmadınız mi sıfırlanana kadar bende 18 aralıkta düşük yapmaya başladım kürtaj olmadım kendi gitti bhcg me batırdım en son 1.24 de düştü sonra şüphem oldu 9 gün sonra yine yaptırdım 55 çıktı adet olmadan yine hamile kalmışım
Simdi sizde yeni bir gebelik varsa kafanız karışacak en son bhcg niz neydi

Bhcg takibi yapmadınız mi sıfırlanana kadar bende 18 aralıkta düşük yapmaya başladım kürtaj olmadım kendi gitti bhcg me batırdım en son 1.24 de düştü sonra şüphem oldu 9 gün sonra yine yaptırdım 55 çıktı adet olmadan yine hamile kalmışım
Simdi sizde yeni bir gebelik varsa kafanız karışacak en son bhcg niz neydi
Ben gebeliğimi öğrendiğimde kan testi yaptırdım sadece. Sorunsuzdu 7+1e kadar. Kalbinin durduğunu öğrenince ve bikaç doktordan teyit ettirince kürtaj oldum. Sonra hcg baktırmayı düşünmedim hiç.keşke yaptıraaymışım. Böyle kafam çok karıştı. Hamile kalmadıysamda bian önce adetimi bekliyorum. 4sabahtır idrar testi yapıyorum hepsinde silik ikinci çizgi. Senin kendiliğinden düşük olduğu için mi çabuk düştü acaba betan

Ben gebeliğimi öğrendiğimde kan testi yaptırdım sadece. Sorunsuzdu 7+1e kadar. Kalbinin durduğunu öğrenince ve bikaç doktordan teyit ettirince kürtaj oldum. Sonra hcg baktırmayı düşünmedim hiç.keşke yaptıraaymışım. Böyle kafam çok karıştı. Hamile kalmadıysamda bian önce adetimi bekliyorum. 4sabahtır idrar testi yapıyorum hepsinde silik ikinci çizgi. Senin kendiliğinden düşük olduğu için mi çabuk düştü acaba betan
ben bekledim kanamam bitince dr gittim temiz dedi rahim bhcg kontrol ettir dedi sadece

Back