KÜRTAJ SONRASI ADET OLMADAN GEBELİK

jalapenobiberi

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
2 Kasım 2024
8
2
27
Merhaba arkadaşlar bu soruyu sormak için üye oldum. 28 eylülde kürtaj oldum 7 haftalıktı ve kalp atışlarını alamamıştık. Normalde 28 ekimde adet görmem gerekir diye düşündüm ve adetim 4 gün gecikince idrar gebelik testi yaptırdım ve iki tane net çizgi çıktı. Memelerimde de hassasiyet var. Sizce gebemiyim? Böyle bir durum yaşayan varmı? Kürtajdan 12 gün sonra ilişkimiz oldu korunduk.Gebeliğe hazır değilim diğer düşüğümü hala atlatamadım. Nolur cevap verin 😞

Merhaba arkadaşlar bu soruyu sormak için üye oldum. 28 eylülde kürtaj oldum 7 haftalıktı ve kalp atışlarını alamamıştık. Normalde 28 ekimde adet görmem gerekir diye düşündüm ve adetim 4 gün gecikince idrar gebelik testi yaptırdım ve iki tane net çizgi çıktı. Memelerimde de hassasiyet var. Sizce gebemiyim? Böyle bir durum yaşayan varmı? Kürtajdan 12 gün sonra ilişkimiz oldu korunduk.Gebeliğe hazır değilim diğer düşüğümü hala atlatamadım. Nolur cevap verin 😞
Canım testte çıktıysa gebe olabilirsin ama normalde kürtajdan sonra olunacak ilk adet geçikir birde kürtajdan sonra korunun demedimi doktorunuz ya i bir ay da olsa

Normalde kürtajdan sonra gecikmeler olur. Başka bir marka ile testi tekrar edin isterseniz yine çift çizgi olursa kan verirsiniz

Benim 2. Düşüğümdü genetik testler vs çıkınca kendini toparlayınca diye öyle dedi. Etrafınızda varmı kürtaj olup adet görmeden hamile kalan
Geçmiş olsun, hamileyseniz Allah hayırlısını vermiştir inşallah. Yaptığınız test yanlış sonuç verebiliyor diye biliyorum. Kan verip netleştirebilirsiniz. Test sonuçlarınız çıktı mı peki? Aynı süreçten ben de geçeceğim, 15 haftalık bebeğimi kaybettim yeni.

Canım olabilir sonuçta yumurtlama gerçekleşiyor ama prezervatifin yırtılma ihtimali daha düşük 😂 nasıl oluyor onu anlamıyorum

Geçmiş olsun, hamileyseniz Allah hayırlısını vermiştir inşallah. Yaptığınız test yanlış sonuç verebiliyor diye biliyorum. Kan verip netleştirebilirsiniz. Test sonuçlarınız çıktı mı peki? Aynı süreçten ben de geçeceğim, 15 haftalık bebeğimi kaybettim yeni.
Ben de öyle düşünüyorum çünkü neredeyse imkansız bir şey. Tek yumurtalığım var ve öncesinde 2 düşüğüm oldu. Korunmama rağmen hamileysem Rabbim böyle nasip etmiş diyeceğim. Çok geçmiş olsun size . Sizi çok iyi anlıyorum. Bir bebek daha kaybetmekten korkuyorum bu yüzden uzun bir süre bebek istemiyordum. Kan testini bir hafta içinde adet olmazsam vereceğim. Çünkü düşük sonrası beta hcg değerim sıfırlanmamış olabilir bu yüzden idrarda çıkmış olabilir . Düşük sonrası bir daha baktırmadım sıfırlandımı diye

Ben de öyle düşünüyorum çünkü neredeyse imkansız bir şey. Tek yumurtalığım var ve öncesinde 2 düşüğüm oldu. Korunmama rağmen hamileysem Rabbim böyle nasip etmiş diyeceğim. Çok geçmiş olsun size . Sizi çok iyi anlıyorum. Bir bebek daha kaybetmekten korkuyorum bu yüzden uzun bir süre bebek istemiyordum. Kan testini bir hafta içinde adet olmazsam vereceğim. Çünkü düşük sonrası beta hcg değerim sıfırlanmamış olabilir bu yüzden idrarda çıkmış olabilir . Düşük sonrası bir daha baktırmadım sıfırlandımı diye
Doğru, haklısınız olabilir. Teşekkür ederim. Genetik testlerde herhangi bir şey çıktı mı acaba, pıhtılaşma vesaire? Üzmek istemem ama kaç haftalıktı düşükleriniz?

Canım olabilir sonuçta yumurtlama gerçekleşiyor ama prezervatifin yırtılma ihtimali daha düşük 😂 nasıl oluyor onu
Ay bu marka hemen hemen herkese yalancı pozitif çıkarıyor siz en iyisi daha güvenilir bir marka ile testi tekrar edin ama negatiftir muhtemelen korunmuşsunuzd

Doğru, haklısınız olabilir. Teşekkür ederim. Genetik testlerde herhangi bir şey çıktı mı acaba, pıhtılaşma vesaire? Üzmek istemem ama kaç haftalıktı düşükleriniz?
Biri 6 diğeri 7 haftalıktı son bebeğin kalp atışını duyduk hemen sonrasında aynı gün içinde kanamam oldu ve düştü . Fetüs patolojiye gitti hiçbişey çıkmadı sağlıklıymuş bebek. Kendi testlerim henüz çıkmadı

Kürtaj sonrası HCG seviyemiz malesef hemen sıfırlanmıyor. Vücut zamanla atıyor hormonları. Regl kanmasi kürtaj sonrası 30 ila 40 gün arasında yasanabiliyor. Bu nedenle endişe etmeyin bence. Ben de 9.haftada kalp durması nedeniyle kaybettim bebeğimi. Kürtaj olalı iki hafta oldu. Dün muayene oldum. Doktorum hiçbir ilaç vs kullanımına müsaade etmedi. Vücuda mudehale etmeyelim o kendi kendini toparlar dedi. İlk regl sonrasinda bebek dusunuyor iseniz folik asit ve 100 mg aspirin başlayın dediler .

Allah'ım hepimize hayırlı ve sağlıklı evlatlar nasip etsin. Psikolojik olarak çok zorlu bir süreç ben hâlâ atlatabilmiş değilim. Sürekli yeniden olsun bir an önce olsun ki o hamilelik duygusunu yeniden yasayabileyim dusuncesindeyim. Hiç bu kadar zayıf olacağım aklıma gelmezdi. Her sorunla bir başıma mücadele etmeye alışkın olan ben bununla mücadelemde çok güçsüz kaldım. Eğer sizde de korunmaya rağmen bir bebek varsa, bence bunun adı mucizedir. 😊

X