• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kürtaj öncesi ağrı başlatıcı hap kullanımı ve sorunlar

kürtaj öncesi ağrı başlatıcı hap

• kürtajda ağrı

OY: 0 0,0%
  • kürtaj ilacının sakıncası

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    0

izered

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
16 Ekim 2014
1
0
1
57
45 yaşında süpriz bir hamilelik yaşadım. 11 haftalıkken bebeğin kalp sesleri alınamadı ve özel bir hastanede kürtaja karar verildi.
Daha önce iki medikal kürtaj olmuş bir sağlıkçı olarak bu defa çok ağrı çektim. Sebebini sizlerle paylaşmak istiyorum. Kürtaj öncesi dil altı ağrı başlatıcı haptan 15 dk arayla 200 mg 2 tane dilaltı verdiler. Ve 3 saat sonra genel anestezi ile kürtaj oldum. Uyanmamdan itibaren dayanılmaz ağrıların oldu, 3 saat boyunca ağlayarak bel ve kasık ağrısı çektim. Aynı doğum ağrısı gibiydi. Yapılan 4 iğne bir hapa kesinlikle cevap vermedi. Perişan oldum, kürtajdan 5 saat sonra hastaneden zor çıktım.
Bu olaydan sonra araştırma yaptım gördüm ki ilacı çok yüksek dozda kullanmışlar. Size tavsiyem doktorunuz kürtaj öncesi ağrılarınızı başlatmak ve rahim ağzını açmak için dilaltı hap önerirse, bunu vajinal kullanmak istediğinizi söyleyin ve 4-6 saat geçmeden ikincisini almayın. Zaten ilaç ülkemizde bu alanda kullanım iznine sahip değil. Yayınlarda 16 hf lık gibi küçük gebeliklerde bile rahim yırtılması olan vakalar yaşanmış.
Bu ilaçlara hiç güvenmiyorum ve çok büyük tehlike atlattığımı düşünüyorum. Sizlerin de bu alana dikkatinizi çekmek istedim.
Hepinizin bebeğini sağlıklı olarak kucağına almasını dilerim.

Back