kürtaj olan arkadaşlar bakabilir mi?

katılıyorum ben uyuyamıyorum sıkıntıdan geceleri..aldırınca insan rahatlamıyor..benimde evlilik dışı evlenemediğimiz için oldu.cok acı cekiyorum..aldırmayın ne güsel evlisinz..hayatınız daha güsel olur..planların tutmaz sen aldırıp,daha iyi kpss calışırım yok daha düzenimi kurmadım falan diyosun.çocugu aldırırsın ama sen hala yerinde sayarsın hiç belli olmaz.planlayan Allahtır

canım benim seni çok iyi anlayabiliyorum. evet kimse istemez canımızın canına kıymayı. bizim hatalarımız evet ben çok pişman oldum ama mecburdum da... istemeyerek aldırdım. umarım sen de bir şey çıkmaz ve adetini olursun da kürtaja maruz kalmazsın. asla yargılamam . idrar kandan daha çabuk belli ediyor durumu. insan anlayabiliyor hamile olduğunu ben hissettim günün geçmemişti ki göğüslerim şiddetli bir şekilde ağrıyordu. kalbim hızlı atmaya başlamıştı. çok beğenerek aldığım parfümdn o akşamı iğrenmeye başladım ve onun etkisi halen daha sürüyor. hamile olmak aslında çok güzel bir duygu fakat değerini bilemedm yanlış zaman da oldu. neyse yine ağlamaya başladım. Canm umarım öyle bir durum olmaz. 15 gün önce aldırmıştım.

patron geldi yazım yarım kaldı kapattım. cnm 15 gün önce devlet hastanesinde aldırdım. fakat paran varsa özele git derim sana. öldüm öldüm dirildim. doğum yapar gibi terler döktüm. ilk başta 5dklık bişey adet sancısı gibi bişey anlamayacaksın dediler. biliyorum duyumlarıma göre uyuşturmuyorlardı. ama param yoktu yapacak bişeyim de yoktu. güzl ilgilenmiş gibi gözüktüler tamam ondan cesaret aldım ama insanlar sonuçta ve ağzı olan konuşuyor. onların dediklerine cevap verme gibi bi lüksüm bile yoktu o sancıdan dolayı. biran önce bitsin de kurtulayım die dişimi sıktım bağırdm durdum. o anı hiç unutmam... ceza veriyorlar kendilerince... neyse bugün de kontrole gittim ulturasyonla baktı aynı doktor temizlenmiş kan testim de normal çıktı. iyimiş. 4 günden beri kanamam başladı. 1 hafta sürebilir normaldir dedi doktor...

aynen öyle kürtajdan sonra 11 gün benim hiç kanamam olmadı. son4 günden beri felaket boşalırmış gibi akıyor. ama şimdi azar azar akıyor. bugün kontrole gittim. 1 hafta devam edebilir dedi doktor.

aynen öyle arkadaşım çok zor.

kurtaj yasak denilmişti yaptırabiliyor muyum yani? birde özellerde ne kadardir ki bu kürtaj . cok tesekkur ederim ilgin icin merakla cewaplarını beklıyorum

özelde haftasına göre değiştiğini biliyorum. anestesi şekline göre de fiyat fark ediyor. paran varsa herşeyde öncüsün yani...

cok tesekkur ederim inan öyle cok dua ediyorum ki ne olur Allah ım bana o acıyı yasatma diye elimi karnıma koydugumda eger hamileysem nasıl kıyarim diye gözlerim doluyor hele ki sevdiğim insandan bi cansa bu kendi canıma kıymamak bile elde değil.Hiç bir sekilde hastalik belirtim yok inş korktugum başıma gelmez. bu pskikoloji ile yaşamak cok zor ailemde bilmiyor. ne maddi ne manevi bu olayı yaşamak istemiyorum.Allah yardımcımız olsun...

Gecmiş olsun canım bende dün kürtaj oldum..en iyi bilgiyi doktorun verecektir.mutlaka konuşmalısın.ama korkulacak bişey değildir tabiki..

gecmis olsun öncelikle canım. nerede(özel klnık vs devlet ) ve ne kadara yaptırdın işlemini birde ne kac haftalıktı bebeğin. İnş ihtiyacim olmaz bu bilgilere ama ögrenmek adina soruyorum canım. tekrar gecmis olsun

arkadaşlar öncelikle teşekkürler cevapsız bırakmadığınız için mesajımı.hepiniz ayrı aYRI haklısnız ama biraz anlamaya çalışın lütfem beni.inanın çocukları bebekleri benim kadar seven yoktur.ve bi evlşat sahibi olmayı tabiki de çok istiyorum.kim istemez.hele de evliyim,gizlim saklım yokken aileden vs den.ama işte gelin görün ki evliliğim de eşim de hazır değiğliz bence buna.eşim güya sevindi güya istiyor ama yüzündeki şok her şeyi anlatıyor.o herşeyi ee aman 9 ay geçer doğar aha benden bi tane daha diye düşünüyor.daha şimdiden nasılsın ağrın var mı vs sormazken ilgilenmezken bi de çocuk doğduğunda nasıl olur allah bilir.bizim nişan sürecimiz çok kısa sürdü,kayınbabam hasta yatağında diye sırf hatırları için erken yaptık düğünü.görücü usulüydü.o yüzzden şimdi ölçüp tartmadan daha onunla aynı evi yeni paylaşmaya başlamışken...offffff ... bi yandan aldırma düşüncesi ve verdiği vicdan azabı...diğer yanda yalnızlık...her gün ağlıyorum deli gibi. 1 haftadır deli gibi tartışıyoruz.beni anlamıyor eşim buna eminim.bencilce hareket etti ve hala öyle devam ediyor.olaya tek yönden bakıyor her erkek gibi...bu olayı evlenmden yaşamak istediğinde de,kendini kontrolö etmemesinde de,şimdi bu kadar anlayışsız olmasında da..hep bencilce..kendini benm yerime koymuyor.bu kıza yazık,daha yeni evli,yepyeni bi hayat,vs vs hiç düşünmüyor.ben daha evlilik depresyonunu yaşarken bi de bebek.boynuma tasma takılı gibi boğulmuş hissediyorum kendimi..özel hastanelerde bu işi kaça nasıl yapıyorlar bilen var mı.eşimi hgeçen gün artık saatler sü
ren ağlamamın ardından bi nebze olsun ikna edebildim.ama hala soğuk bakıyor olaya.lşütfen yardımcı olun..beni anlamaya çalışın.bu hem güzel ama hem de zor bi durum...

cnm yukarıdaki yorumlarda yazmıştım görmedin sanırım. devlette oldum kendi sigortam vardı oradan yararlandım. olmasaydı babamdan yararlanacaktım fakat emekli ise paranın kesintisinden anlayabilirmiş onu sordum para vermedim

cok tesekkur ederim arkadasim.

Merhaba;
Yazdıklarınızı üzülerek okudum.Allah yardımcınız olsun.Ben ocak ayında sağlık nedeniyle kürtaj oldum.Özel hastanede anestezi altında 300 tlye yaptılar,ama sağlık dışında istek doğrultusunda 500 tl diye biliyorum.Devlet hastanelerinde olmakta mümkün fakat psikolojik açıdan daha zorlayıcı olacaktır.Hakkınızda hayırlısını diliyorum.

çook mutluyuum kanamam oldu dün cok sancılıydı yine her zamanki gibi ve bugunde devam ediyor.. kan tahlili yaptılar dün herhangi bir sikinti cikmadi . Allah 'ım zor bir dönemdi neler yaşadim anlatamam ama bana ders oldu. korunmasız ilişkiye hayır.bizim hatamizi bebeklerimiz cekiyor.

çok sevindim canım senin adına. bu yükü kaldırmak çok zor gerçekten. O anın hissi bizi kandırmasın bir daha... sen ucuz atlattın. benim gibi değilsin. Bence de korunmasız asla... İnşallah bir daha bu korkularla yüzleşmeyiz.

Merhaba siz yazalı uzun zaman olmuş kürtaj oldunuz mu atandınız mı tekrar hamile kaldınız mı Merak ettim bende hamileyim ve kararsızım

merhaba arkadaşlar. en son adetimi 21 temmuzda oldum. 23 - 28 günde bir oluyorum. neredeyse 10 gündür bütün adet belirtilerini yaşıyorum her an olacakmışım gibi hissediyorum ama hala olmadım. Gebelik olabilir mi ? ne zaman test yapmam doğru sonuç verir ? ki istenmeyen bir gebelik olursa kürtaj ve ilaçla düşük hakkında bilgisi olan var mı ?

Gebelik testi alip yapabilirsin iki cizgi cikarsa bi saglik ocagina git kan tahlli yaptir derim en kesin sonuc odur suan bir hafta gecikmede yapilabilior gebelik testi hapla ilgili bir bilgim yok sadece ulkemizde yasak oldugunu biliorum eger hamile iseniz ve istemiyorsaniz lutfen ozel hastaneyi tercih edin merdivenalti diye tabir edilen kasap doktorlara caninizi teslim etmeyin umarim hersy istediginiz gibki olur ve istenen bir gebelk yasarsiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…