• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kürtaj mı evde düşük mü yapmalıyım?

Olderveolur000

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2018
286
103
103
31
Merhaba arkadaşlar gebeliğim sağlıksızmis 7 haftalık olduk ama kese 4 mm kaldı sizce kürtaj mı olmalıyım yoksa düşük mü yapmalıyım

Merhaba arkadaşlar gebeliğim sağlıksızmis 7 haftalık olduk ama kese 4 mm kaldı sizce kürtaj mı olmalıyım yoksa düşük mü yapmalıyım
Canım bende aynısıni yaşadım ben doktoruma sordum bı on gün kadar zararı olmaz dedi ve tüp bebekti benimkisi ilaçları bıraktım bir hafta sonra kendi düştü kürtaj olmak istemedim hemen

Çok geçmiş olsun 💐 bence kürtaj daha garanti parça kalmaması adına yine de doktorunuz daha iyi bilir benim Eylül ayında bebeğin kalbi durdu kürtaj olmuştum sizinki farklıysa bilemem

Geçmiş olsun, benim doktorum kese göremedi, betam da düşük artıyor. İki gün bekle kanda eğer beta düşüşe geçmişse o kendi düşer dedi. Fakat beta az da olsa yükselmeye devam ederse dış gebelik riskine karşı metatraxan iğnesi yazdı onu vurul o düşer dedi. Kürtaj olunca diğer implantasyona sıkıntı olabilir. Endometeiumu inceltmeyelim dedi.

Merhaba bende çok yeni bebeğimi kaybettim 8 haftalıktı ama gelişimi 6+1 de kaldı tüp bebekti doktorum kürtaj yerine ilaçla düşmesini daha doğru buldu boş yere anestezi almamak adına bende kabul ettim 2 gün biraz zorlardı ama şuan gayet iyiyim tabiki en iyisini doktorun bilir ☺️ şimdiden çok geçmiş olsun

Mesajlarınız için teşekkürler pazartesi karar verelim dedi aç gel dedi benim daha önce başıma gelmedi bilemedim benimkide tüp bebek çok fazla işlem görüyoruz aslında düşük yapmak daha mantıklı ama parça kalabiliyo diyolar bilmiyorum artık iyi dilekleriniz için teşekkürler Rabbim herkese nasip etsin 🤲

Geçmiş olsun, benim doktorum kese göremedi, betam da düşük artıyor. İki gün bekle kanda eğer beta düşüşe geçmişse o kendi düşer dedi. Fakat beta az da olsa yükselmeye devam ederse dış gebelik riskine karşı metatraxan iğnesi yazdı onu vurul o düşer dedi. Kürtaj olunca diğer implantasyona sıkıntı olabilir. Endometeiumu inceltmeyelim dedi.
Merhabalar benzer birumum var da betam 4100 ama keseyi net göremedi dış gebelik ihtimalim var sizin durumunuz nedir

Merhabalar benzer birumum var da betam 4100 ama keseyi net göremedi dış gebelik ihtimalim var sizin durumunuz nedir
Sizin durumunuzu okudum, eğer düzenli artışınız olduysa ve kese benzeri bir şey görüldüyse dış gebelik değildir. Bende artış düzgün gitmedi fakat hala tüplerde ya da rahimde bir şey görülemedi. Ama iğne vuruldum. İyi bir hekime göründünüz mü?

Sizin durumunuzu okudum, eğer düzenli artışınız olduysa ve kese benzeri bir şey görüldüyse dış gebelik değildir. Bende artış düzgün gitmedi fakat hala tüplerde ya da rahimde bir şey görülemedi. Ama iğne vuruldum. İyi bir hekime göründünüz mü?
Kendi tüp bebek doktorum bunları söyleyen bazen kese sonradan görülebilirde dedi dış gebelikte olabilir dedi. Ne ağrım ne lekenmem yok. Beta artışım tam ayarında oldu ama bilemiyorum 🤷🏼‍♀️ çünkü kese içinde net bir şey söylemedi kimyasaldan şüphelendi hemen beta istedi betam iyi çıkınca o da afalladı. aşagı sizede bırakıyorum keseyi. Kesemi sizce

Eklentiler

• fe1ab62c-2d0c-481a-883f-a78246c2ee47.webp
    fe1ab62c-2d0c-481a-883f-a78246c2ee47.webp
    63 KB · Görüntüleme: 14
Peki sizde belirti var mıydı dış gebeliğe dair suan betanız kaç. Bu arada cevaplarınız için çok teşekkür ederim o kadar kötüyüm ya balkona çıkıp bögür bögür aglayasım var

USG görüntünüzün çok benzeri bende de var ama benim beta 1700 dü en son yarın tekrar kan vericem. O gölgeliği sadece bir doktor gördü o da hiç emin değilim dedi ve diğerleri göremedi. Benim dış veya iç kesinleşmiş değil. Çünkü aynı zamanda ohss ile mücadele ediyorum karın boşluğuma dolan sıvı yüzünden tüpler görünmüyor, görünse de belli olmayabilir. Doktorum öncelikli olarak küretaj değil iğne yapılmasını istedi. Cts vuruldum şuan bekliyorum, arada kan veriyorum. Belirti derken sağ bölge ağırlıklı bir ağrım var, leke hiç olmadı. Duraksız ağrım olmadı. Karnımda hamileliklerimde olan dolgunluk ve hafif ağrı var. Geçmiş olsun, inşallah her şey yolundadır. Ben artık gerçekten bu platformda okuduklarımdan çok üzülüyor ve etkileniyorum. Tamamen kapatıp biraz kafa dinlemeyi düşünüyorum. İçinizden ağlamak geliyorsa ağlayın ya tutmayın. Olacağa ve öleceğe çare yok. Güzel şeyler olsun inşallah

Back
X