• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kürtaj Cinayet Değildir.

cinayet olduğunu savunanlara;
tecavüze uğrayıp hamile kalan kadınlarda kürtaj yaptırmayıp tecavüzcüsüyle evlendirilmesini mi savunuyorsunuz eğer cinayetse ? kadının ve çocuğun ruhsal sağlığı açısından kesinlikle kürtaj yaptırması gerekiyor o zaman siz bu kadına nasıl katil dersiniz ??

burada yasaklansın çığırtkanlığı yapanlar madem çok vicdanlılar alsınlar o çocukları kendileri büyütsünler ya da yardımda bulunsunlar kesinlikle 'ah benim zaten çocuklarıma kendime ayıracak param yok kendisi baksın ben mi yaptım' diyeceklerine eminim o zaman kürtajına da karışma kardeşim sen mi yaptın kadının kendi vücudu hakkında ki özgürlüğüne nasıl karışırsın?

zaten bunun tartışılması da gündem değiştirmek bu tür konularla milletin beynini uyuşturmak istiyorlar.. devlete de gelince kürtajla ilgileneceğine çocuklarına bakamayıp intihar eden annelerle ilgilensinler diğer ülkelerle kürtajı karşılaştıracaklarına kişi başı milli geliri karşılaştırsınlar.

ne yalan söyliyim bu tarafindan bakmadim ben :) ama haklisniz benim gercekten icim sizladigi icn direk vicdan boyutundan görüyorum olayi ama yasaklanmasi sonucunda yasal olmayan yollara basvurulacagi asikar kaldiki bunu yapmak isteyen insan kendi yöntemlerini bile kullanabilri Allah korusun

evet en büyük sıkıntı da bu.. bu iş fahiş fiyatlara yapılabilir, mahalle arasında kadının da sağlığını tehdit edecek şekilde yapılabilir, kadınlar kendi kendine deneyebilir. o zaman sorumlu kim olacak?...
Rabbim akıl vermiş bize, doğruyu yanlışı bulalım diye. kararı kişi veriyorsa sonuçlarına katlanacak olan da o. bu konu da birilerinin imtihanı olacaktır...

işin siyasi boyutu beni hiçbirşekilde ilgilendirmiyor.ama hamileliğin 5. haftasından itibaren bebeğin kalp atımı duyulabiliyor,görülebiliyor.kalp atım ritmi,sesi; bir yetişkinin kalp ritmi ile aynı olan bebeğe embriyo diyip te onu önemsiz bir varlıkmış gibi düşünemicem.o gelişimini henüz tamamlamamış bir canlı....insanlar ya adam gibi korunsunlar.ya da yaptıkları hataların sonuçlarına katlansınlar.annenin ve bebeğin sağlığını tehdit eden bir durum olmadığı sürece gebelikler keyfi sonlandırılmamalı....keyfi kürtaja sonuna kadar karşıyım.:47:

Neyin sonucuna kimin katlanacağı sizin vereceğiniz bir karar ya da yargı değil. Sizin neyin sonucuna katlanacağınız sizi ilgilendirir. Bizi değil. Başkasının kararı da sizi ilgilendirmez. Kendi kürtajınıza sonuna kadar karşı olabilirsiniz ama benim ya da başkasınınkine karşı olmak gibi bir hakkınız maalesef bulunmuyor!

Kürtaj meselesinin siyasi boyutu alenen şu. Ülke nüfusunu artırarak, ucuz iş gücü elde emenin yolunu açmak, ülkeyi Çin'e çevirmek. Mutsuz, köle gibi karın tokluğuna çalışan "koyun" gibi insanların sayısını artırarak zengini daha da zenginleştirmek.

Öldürülen onca kadını umursamayan, kadın cinayetlerine çare bulmayan, şehite kelle demekten çekinmeyen bir zihniyet, doğmamış çocuk sözkonusu olunca mı vicdana geldi?

Sezeryana karşı olmasının sebebi de sezeryanın 2 çocukan fazlasına izin vermemesi imiş, başbakanımız açıkladı bu gün.(Bu arada sezeryanla 3 çocuğa kadar doğum mümkün benim bildiğim)

Amaç koyun sayısını artırmak.net.

Türkiye Kadın Platformları'ndan Başbakan'a yazılmış bu açık mektuba sonuna kadar katılıyorum:

http://www.hurriyet.com.tr/seninleartibir/20644984.asp

Son düzenleme:
bu konu sabaha kadar tartışılsa sonuçlanmaz
herkes bir değil kişilikler, düşünceler, inançlar farklı
şu an zaten kürtaj yasak 10. haftadan sonra yasal değil
önceden yine yasaklanmıştı kürtaj fakat bu iş merdiven altına kadar inmişti kürtaj olmak isteyen sağlıksız koşullarda oluyor ve bi çoğu ölümle sonuçlanıyordu
şimdi hangisi iyi hangisi kötü? tartış tartış bitmez :31:

Ulkesinin dogmus cocuklarina sahip cikamayan bir devlet dogmamis cocukarina sahip cikmaya calisiyor. Bu duruma sadece gulunur.
**Ayrica bir yerine sahip cikamamis onunla bununla yatip hamile kalmis cocuk aldiran kadin** sozleri falan okudum hic hos degil kocasindan hamile kalip da aldirabilir kadin cocugu, bu o annenin ve babanin kararidir gunahi kendilerinedir. Kimin kiminle kac kisiyle yattigi da sadece kisiyi ilgilendirir sadece.
Kimse bakamayacagi cocugu dogurmmali ve ozellikle de engelli cocugu dogurma karari almadan once cok cok cok dusunmeli anne.

bence bu konu çok tartışılır ama ben kürtajın yasaklanmasında bir sakınca görmüyorum millet bi yerlerine sahip çıkarsa böyle şeyler gündeme gelmez.birilerinin umurunda olsaydı hayatı elinden alınan o çocuk zamanın da tedbirli duyarlı davranılırdı

Kimin ne yaşadığı kimseyi bağlamaz kaldı ki kürtaj yaptıranlar sadece evlilik dışı cinsellik yaşayan kesim değil.Bu ülkede tecavüze uğrayıp da hamile kalan sürüyle kadın var.Ne diyelim yani,"Aaaa tecavüz falan anlamayız sen malum yerine sahip çıkamamışsın doğurmak zorundasın" mı diyelim? Bu durumda bir yerlerine sahip çıkamayan kadın mı oluyor yoksa ona tecavüz eden dayı amca oğlu hatta babası mı? Daha kalp atımı bile olmayan bir organizmanın hayatının elinden alınması bu kadar dert edilirken neden kimse şiddet gören,ırzına geçilen kadınların hayatlarını ellerinden alanları cezalandırmak için yasa tasarısı düzenlemiyor?

Gerçekten kendinize çok uygun bir nick seçmişsiniz:ssz:

iki örnekle bu konuya katılmak istiyorum..
birinci örneğim;
uzaktan bir akrabam bir adamla kaçtı.. o adam müsvettesi evlendiklerinden 15 ay sonraaniden ortada hiçbirşey yokken bir kadın daha kaçırıp eve getirdi. buda senin kuman dedi.. ve akrabam bunu dogal olarak kabullenemedi ve ayrıldı.. ayrıldıgında hamile oldugunu öğrendi.. şimdi size soruyorum.. böyle bir baba ortada kalmış bir anne. bu anne ne yapmalı?? herhangi bir geçim kaynağı yok. ailesi evine almıyor.. baba kumasıyla gününü gün ediyor. anne babaya gıdıp hamile olduğunu söylüyor.. adam '' beni ilgilendirmez başının çaresine bak ikinizide tanımıyorum'' ifadesini kullanıyor. böyle bir durumda o çocugu dünyaya getirmek günah değilde aldırmak mı günah?? o çocuga kim sahip çıkacak? devlet mi?

ikinci örneğim:
yine bir arkadaş vasıtasıyla tanıdıgım bir abla.. evlendi ve cok mutlu bir evliliği vardı. abla hamile kaldı. ama doktorlar cocugun kaşından üstünün olmadıgını bebekte bır terslık oldugunu soyledıler. doğsa bıle doğdugu an öleceğini söylediler. bu abla o cocugu dogurmalımıydı yani? 9 ay boyunca annelık hormonuyla yaşayıp dogum yaptıgı gun elinde hiçbirşey olmamasımı sevap??

kürtaj koşullarına göre gereklidir... herkezin değer yargıları değişir.. kişiler hamileleik karararı kadarda kürtajda özgürdür...günah yargıları herkezin vicdanına kalır. buna kişinin kendinden başka kimse karar veremez.. kürtajın yasak oldugu dönemlerde birçok kadın cinsel organlarına birçok nesne sokarak bebeklerinin düşürmeye çalışmasından dolayı öldüğünü biliyormusunuz?? bu bir intihar.. bu bir cinayet değilmidir??

ne olur yapmayın bayanlar.. bizi biz anlarız ancak. yasal haklarımız var bızım.kürtaj yanlısı biri değilim.. bana hep çok ürkütücü gelmiştir.. yaşamadıgım ıcın bılmıyorum fakat birgün hepimizin başına bir olumsuzluk gelıp bizde o duruma gelebılrız.. cami önlerine bırakılmış cocuk hikayesini duydugunda içiniz parçalanmıyormu sizin?

Bu konu baydı artık... :ssz:
Asıl problem kürtaj, sezeryan değil de ısrarla her seferinde gündem değiştirme çabası. Neyse siyasete girmek istemiyorum. İşin dini ve vicdani boyutuna da girmek istemiyorum. Sonuçta herkes bilgisi ve inancı doğrultusunda belirtiyor fikrini ve tartışmalar sürüp gidiyor.
Ama keşke birileri bilmediği işlere burnunu sokmasa, konuyu işin ehline bıraksa, kendi işiyle ilgilense veya işin derinine inip asıl problemlere el atsa...
Ha şunu da unutmasa bu birileri; ne kadar yasaklarsan yasakla tamamen ortadan kaldıramazsın, illa ki bir yerde delinir bu yasak, hem de en acı şekilde...

Son düzenleme:
Hiç kimse kimin ne yaşadığı ,hangi durumun için de olduğu ya da hangi anda nasıl bir karar almak zorunda kaldığını bilmeden cürretsizce korunsaydın o zaman dememeli.
Korunup korunmadığını biliyor musun?
ya da o dönemde dünyaya gelecek olan çocuğun geleceğini etkileyecek etkenleri biliyor musun?
İnsanların içlerinde bulundukları durumlar o ve durumlardan doğan zorundalıklar vardır
bunların hepsini göz önünde bulundurup mu kürtaja bu şekilde yaklaşıyorsunuz.
Hiç bir kadının isteğiyle hamile kalıp ardından doğurmak istemiyorum kürtaj olacağım diye bir karara varacağını sanmıyorum.Kimsenin o masaya hazla sevinçle yatacağını da.
Bunu yaşamış kadınlar zaten her ne kadar içlerinde bulundukları durum da olsa,sağlık problemi sebebi ile de olsa mutlaka bunun üzüntüsünü zaten o dönem yaşamıştır
ve bu yazıyı okuduğunda acısını tekrar hatırlayacaktır.

Vicdan diye yazılan yazıların altına büyük harflerle

evet biraz vicdan ama biraz daha demek istiyorum...

bence kürtaj belirlenen süre içersinde alınan değil para veya tanıdık olduğu için süre dışında alınan bebeklere yapılandır .
tabi ki siyasetle alakam yok ve siyaset dışında kendi fikirlerimi yazmak istiyorum . verilen süre 4 hafta acaba gerçekten 4. haftada hamile olup olunulmadığı bilinmiyormu bilmek için müneccim olmak lazım . bir çok durumda kürtaj gerekebilir belirlenen sürede yapılabilir . herkesin vicdanıylada doğru orantılıdır .

kimsenin kimseye neden yapıldı deme şansı yok çünkü ne durumda olduğunu bilemeyiz . rabbim herkese hayırlı evlatlar nasib etsin .

Back