• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kürtaj boşanma vicdan

Size kürtaj ol yada olma diyemem. Kendi adima konuşmam gerekirse genç yaşta boşanacagim bir adamdan çocuk falan yapmam. Hamile kalırsam da derhal aldırırdim hiçte vijdan yapmazdım bu konuda. Çünkü çocuk kadınların bütün hayatını değiştiriyor. Hele boşanma durumunda kadının elini kolunu her konuda bağlıyor, erkek ise hayatına kaldığı yerden daha iyi devam ediyor maalesef.

Dedim ailesi biz destek olurız . Biz katil değiliz analık yaparız gibi söylemleri olmuş. Adam nafaka vermek istemez ailesi karşılarız dediğini tahmin ediyorum

Bu laflara inanmayın doğurduğunuzda an tek başınıza olacaksınız. Boşanma durumunda ise eşiniz nafaka vermemek için her şeyi yapacaktır.

Size kürtaj ol yada olma diyemem. Kendi adima konuşmam gerekirse genç yaşta boşanacagim bir adamdan çocuk falan yapmam. Hamile kalırsam da derhal aldırırdim hiçte vijdan yapmazdım bu konuda. Çünkü çocuk kadınların bütün hayatını değiştiriyor. Hele boşanma durumunda kadının elini kolunu her konuda bağlıyor, erkek ise hayatına kaldığı yerden daha iyi devam ediyor maalesef.
Kürtaj babadan izinsiz yasak maalesef.

İnanıp vereceği nafakaya güvenip çocuk yapmam ama aldırmak için izini gerekiyor

İnşallah hayırlısı olur hakkınızda. Ailenin de bebeği istememesine üzüldüm senin için zor yani sen evlatlarısın o da senin evladın yapabilecek bir şey olmazsa onlar istemezse kendi düzenini kurup yaşayabilirsin umarım.
Kardeşlerim babam kesin annem yanındayım her kararında dedi

duzelmez bu adam .şart felan sunmaynn yok soyle olursan boyle olurum vsvs.ya da sizinle anlasmak isteyecek inanmayin.size cektirir bu adam mutlu olmazsiniz baba olacak tip goremedim onda vasif felan.cocuk aldirmak konusunda birsey diyemem.ama evlilik duzelmez sizin .

duzelmez bu adam .şart felan sunmaynn yok soyle olursan boyle olurum vsvs.ya da sizinle anlasmak isteyecek inanmayin.size cektirir bu adam mutlu olmazsiniz baba olacak tip goremedim onda vasif felan.cocuk aldirmak konusunda birsey diyemem.ama evlilik duzelmez sizin .
Benim için evlilik bitti zaten tek mevzu kürtaj. Çok konuştum şart mart sunup anlaşma yapma zamanı bitti

Kürtaj babadan izinsiz yasak maalesef.
O zaman eşinizle konuşun, boşanma durumunda hem çocuk için nafaka ödemesi gerektiğini hemde siz çocuk doğduğunda çalışamayıp çocuğa bakacağınız için sizin ihtiyaçlarınız içinde nafaka ödemesi gerektiğini söyleyin, kabul ederse yazılı bir anlaşma yapıp ona göre doğurun. Büyük ihtimalle eşiniz nafaka ismini duyduğunda çıldıracaktır. Siz yinede bir avukat ile görüşün

Kötü bi nişan atmadan kısa süre sonra eşimle tanıştım. Sevgi dolu ilgiliydi. ailelerin tanıştık olduğu güvenilir biriydi. 8 ayda evlendik. 2 ay sonra onun iş sezonunu bitti. Bazı zorluklar vardı ama genel olarak güzel bir evlilikti. Korunduk evlilik oturana kadar çocuk istemedik. Sonra işten çıktı. Oyun bağımlılığı başladı. Asosyal sinirli sık sık sigara içen birine döndü. Kıskançlık başladı. Bende işimde yıllarca beklediğim istediğim yerlere geldim. Aramızda uçurum arttı. Neşemden ailem arkadaşlarımla görüşmemden rahatsız olmaya beni kısıtlamaya çalıştı. Kavga gürültü çoğaldı. Reglm 45-48günde gelir. Korunduğumuz için bebek beklemiyrordum geçikince test yaptım pozitif. Ultrasona girince 6 hafta olduğunu öğrendim kalp atışını duydum. Şok oldum ve Kahroldum. Kavgalarımız çoktu bende o da istemedi çocuğu. Ailesi aklına girmiş. Zaten terk edilme korkusu vardı. Bunu körüklemişler.Bebek olursa ayrılmaz senden tarzında. Şimdi bebeği aldırmak istemiyor. Ne yapacağım bilmiyorum benim içinde çok acı verici çok ağladım ama adam terapiye gitmeyi aile danışmanı kabul etmiyor. Şu an yaşadığı patolojik derecedeki ikıskançlığı kabul etmeyip değiştirmek de istemiyor. O kadar soğudum ki çocuk olsun olmasın ayrılacağım. Tek sorunum, çocuk aldırmayı kabul etmezse. Aldırır ama pişman olursam.
Korunma yöntemi prezervatif.
Bi şekilde aldırmaya ikna et. Gerekirse boşanmayacağına ikna ederek aldırmaya ikna et. Normalde böyle bi oyun çevirmeyi asla uygun görmezdim ama boşanama diye seni mecbur bırakmaya çalışan insanlarla karşı karşıyaysan herkes de çok adil davranmıyo demektir.
Bu kadar net şekilde şuan istemediğin bebeği doğur diye kimse ama kimse ısrar etmemeli.
Kocanın imzasını istemeyen yerlerde de hayatını asla tehlikeye atma.

Şimdi tüm yazılanları okudum da anlaşma, ikna yolu geçmiş çoktan gibi. Umarım sizin için en doğru yolla devam edebilirsiniz.

Yanlış mı anlıyorum yoksa eşiniz siz ondan boşanmayın diye korunuyormuş gibi görünüp sizi hamile mi bıraktı? 🤬🤬

Bu yasalara aykırı değil mi ya? Hoş nasıl ispatlanır, o da ayrı.
Yazışmalar vs varsa bunları savcılığa verip kürtaj için baba izninden muaf olmanız sağlanabilir mi?
Karar sizin, ancak böyle bir adamı baba yapma fikri çok korkunç.
Eğer gerçekten böyle bir durum varsa tecavüzden farkı yok bunun. Çünkü rızanız hiçe sayılmış oluyor.

Yasal olarak bir şey yapamıyorsanız ve aldırmak istiyorsanız belki yurtdışı seçeneğini değerlendirebilirsiniz.
Kıbrıs gibi yerlerde yasalar bu konularda daha esnek diye biliyorum. Allah yardımcınız olsun.

Son düzenleme:
İnanıp vereceği nafakaya güvenip çocuk yapmam ama aldırmak için izini gerekiyor
Merhaba ,cok zor bir durum keşke bu durumu yaşamak zorunda kalmasaydınız .Nerede yaşıyorsunuz bilmiyorum ama sorun olmaz benim için diyorsanız es rızası olmadan yapan klinikler var .Tabii öncelik anlaşma yoluna gitmek olmalı .

Yanlış mı anlıyorum yoksa eşiniz siz ondan boşanmayın diye korunuyormuş gibi görünüp sizi hamile mi bıraktı? 🤬🤬

Bu yasalara aykırı değil mi ya? Hoş nasıl ispatlanır, o da ayrı.
Yazışmalar vs varsa bunları savcılığa verip kürtaj için baba izninden muaf olmanız sağlanabilir mi?
Karar sizin, ancak böyle bir adamı baba yapma fikri çok korkunç.
Eğer gerçekten böyle bir durum varsa tecavüzden farkı yok bunun. Çünkü rızanız hiçe sayılmış oluyor.

Yasal olarak bir şey yapamıyorsanız ve aldırmak istiyorsanız belki yurtdışı seçeneğini değerlendirebilirsiniz.
Kıbrıs gibi yerlerde yasalar bu konularda daha esnek diye biliyorum. Allah yardımcınız olsun.
Maalesef maalesef. Ne diyebilirim. Yarın sabaha kadar vakit versin demiş. Sabaha kararını söyleyecek yarın önemli bir gün benim için

Benim içim yandı okurken. Ordaki bir canlı.. kalbi atiyor. Aldırmayın.. Korunmaniza rağmen olmuşsa var bir hikmeti. Kendinizden olan bir parçaya nasıl kıyacaksınız? Eşinizle sorununuz var, ailem istemiyor ailesi istemiyor diyorsunuz ama siz o çocukla iki kişilik çok da güzel bir aile olursunuz.. eğer aldirirsaniz bosansaniz ya da bosanmazsaniz o çocuğu hep acı ile animsayacaksiniz. Bunu ona da kendinize de yapmayın.

Benim içim yandı okurken. Ordaki bir canlı.. kalbi atiyor. Aldırmayın.. Korunmaniza rağmen olmuşsa var bir hikmeti. Kendinizden olan bir parçaya nasıl kıyacaksınız? Eşinizle sorununuz var, ailem istemiyor ailesi istemiyor diyorsunuz ama siz o çocukla iki kişilik çok da güzel bir aile olursunuz.. eğer aldirirsaniz bosansaniz ya da bosanmazsaniz o çocuğu hep acı ile animsayacaksiniz. Bunu ona da kendinize de yapmayın.
Gözümde akacak yaş kalmadı. O benim karnımda onu hisseden benim yuvası vücudum. Bu raddeye nasıl geldiğimi her yaşadığım şeyi yazmadım. Olayı özetledim. Çok acı verici benim için. İlerde nasıl bir hayatım olursa olsun ömrüm boyunca bir yaka çiçeği gibi taşıyacağım acısını. Yarınlar ne getirir bilinmez elbette. Ama ben şu anda bu tür bir kararı verebilecek güçte değilim maalesef

öncelikle geçmiş olsun diliyorum. çünkü kötü bir evlilik geçiyor uzerinizden belli. hamilelik konusuna gelince ben bir yolunu bulup bebeği aldırırım muhtemelen çünkü babasız cocuk büyütmek bana gire değil bu devirde. babalilari görüyoruz ipe sapa gelmez bir nesil bizi bekliyorken babasız tek başına bir anne olarak cocuk büyütmek aman allahim düşüncesi bile çok zor. siz aldırır veya aldırmazsiniz ne diyeyim ama gerçekten çok zor. cocuk boşanmış annenin hayatının en zor şeyi. babalık bedava meslek. o hayatına bakıp bekar gibi evlenecek belki peki ya siz? boşanmış çocuklu bir kadın olarak ömrünüzü çocuğa adayacaksınız ve o büyüyüp belki 15 yaşında olunca "dogurmasaydin beni, bana mı sordun dogururken" diyecek mesela. bu öylesine acı ki... işte o zaman ömrünüzü değ bir adamın çocuğunu o yasa getirerek curuttugunuz için kendinize yanacaksınız. herkesin sozunun acısı geçiyor ama evlat sözünün kalpte bıraktığı aci bir başka. neyse özetle ben yapamam babasız karnimdaki çocuğu doğuracak kadar cesur değilim maceraya atlamam. Rabbım çıkar yol göstersin

Ne iki kişilik ailesi konuşturmayın beni Allah aşkına. Bu kadının tek başına lohusalık olsun doğum olsun çocuğun okulu eğitimi olsun ne çekeceğini biliyor musunuz konuşuyorsunuz ? Gözünüz kesiyorsa siz yapın tek başınıza.

Kürtaj için hastaneler baba onayı istiyor ama bazı klinikler onaysız da yapıyor bu işi.Araştırın bulursunuz mutlaka . Umarım herşey gönlünüzce olur

Back