• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kürtaj Anne Olmaya Engel Mi?

cocukaile

EVLİ-MUTLU-HUZURLU-AŞIK-ÇOCUKLU..
Kayıtlı Üye
10 Şubat 2013
516
577
123
10 senedir çocuk sahibi olmak için uğraşıyoruz.
Koskoca 10 sene, söylerken kolay geliyor dile ama yaşarken hiç de kolay olmadı.
Kürtaj oldum seneler önce çünkü kendimi hazır hissetmiyordum bir bebeğe anne olmaya.
Kürtajı korunma yöntemi olarak kullanmak ne kadar yanlışmış.
Eğer hamile kalmak istemiyorsam, hamile kaldıktan sonra değil kalmadan önce önlemini almalıymışım.

Tek tüpüm tıkandı kürtajdan sonra, oysa doktorum kürtajdan önce hiç bir risk olmayacağını, istediğim zaman tekrar hamile kalabileceğimi söylemişti. Cahillik ettim.

Kürtajı doğum kontrol yöntemi gibi görüyordum. Çünkü çok yaygındı kürtaj. Hamile kalan ve doğurmak istemeyenlerin kullandığı çok yaygın bir yöntem! Aslında yöntem değil cinayetmiş, cinayet!

Dini boyutundan da hiç haberim yoktu.
Dinden uzak yetiştirilen birinin nereden haberi olsun? Hele her denilene inanan, araştırmayan biriyse bu kişi'

Haklı bir sebep olmadıkça Allah'ın saygın/dokunulmaz kıldığı cana kıymayın. İsra 17/33

Gelin size Rabbinizin neleri haram kıldığını açıklayayım: ....... Allah'ın saygın kıldığı cana da haksız yere kıymayın! İşte bunlar Allah'ın size emrettikleridir. Umulur ki düşünüp anlarsınız. En'am 6/151

Haklı bir sebep olmadıkça! cana kıymayın. Canınız istemezse çocuk doğurmak diye bir ifade yok!
Yok!

Çok da tedavi oldum bu zaman zarfında aşılama, tüp bebek tedavileri, bitkisel tedaviler ...
Hiç biri sonuç vermedi, çocuk sahibi olamıyorum. Anne olamıyorum.
Anne olabilecekken kıymetini bilemeyip, o cana kıyan ben. Şimdi anne olmak için çırpınıyorum. Hemde uzun senelerdir!

Anneliği sadece rüyalarımda tadıyorum. Bebeğim anne diyor, anne anne. Sonra rüyalarımda da ayrılıyoruz.
Bana ağlamaklı bakıp, bırakıyor ellerimi. Benim onu seneler önce bıraktığım gibi.

Gitme diyorum gitme! Ama o çoktan gitmiş oluyor. Kucağımı boş bırakıp!

Gülşah D.

Back