Bayanlar , haklısınız bir bebeği , Allah'ın verdiği bir canı bu şekilde sonlandırmak çok kötü bişeydir orası doğru ama; çocuğu doğurabilmem de kesinlikle mümkün değil. Benim burada bahsettiğim konu, ''istenmeyen'' bir gebelikle karşılaştığımda ( ki bunun olmaması için gerekli prosedürleri zaten uyguluyoruz- ama bunlar da %100 güvenli değil ); kürtaj nasıl uygulanıyor ve gerçekten insanların anlattığı gibi can yakıyor mu?
Ruhsal açıdan elbette çok ama çok zor bir durum ama zorunluluk söz konusu. Benim merak ettiğim fiziksel acısı ve nasıl uygulama yapıldığı. Dünyada pek çok kadının çocuk sahibi olmak için bu denli uğraştığını görüp ve anneliğin kutsal bir görev olduğunu bile bile böyle bir soru yöneltmem sonucunda bazı arkadaşlardan tepki gelmesini normal karşılıyorum. Siz de haklısınız. Ama inanın eğer böyle bir durumla karşılaşırsam yukarıda da belirttiğim üzere kürtaj yaptırmak zorunlu bir hale gelicektir.Merakım bu yüzdendir ; herşeye hazırlıklı olmak lazım.Dünyanın binbir türlü hali var.
Gerçi; hamile de değilim; umuyorum ki vaktinden çoook önce de böyle bir durumla karşılaşmam. Prezervatif kullanıyoruz, ovulasyon döngüsünü takip ediyoruz çoğu zaman geri çekilme yöntemini de uyguluyoruz. Ama bilirsiniz sakınan göze çöp batar. Şimdi adetim 2 gün gecikse,' hamile miyim?' diye paranoya yapıyorum.
Öncelikle geri çekme bir yöntem deildir bunu kafanızdan cıkarın gercekten korunmasızsınız ve kürtaj işleminde serviks sabtileştirilip vakum ile endometriyum içi bir kanül yardımıyla kazınıyor operasyon sırasında karnınızda adet sancısı gibi bir agrı hissedersiniz acı sadece kanülün girip cıkmasından dolayı olur herhangi bir anestezik yöntemde kullanılmıyor korkmanıza gerek yok o kadar agrı olması gayet dogal
Teşekkür ederim.
Yola devam diyosun ... nasıl olsa kürtaj fazla can yakmaz. olurda evlilik dışı çocuk gelirse sonlandırırım biter ... İNşallah allah isteyen anneler bebek verir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?