Hani pasif ve kendini ifade edemeyen çok insan gördüm,o hocaya ağzını açıp birşey edemeyen(yaşını bahane ederek klasik bahanedir,o yaşıtım olsaydı neler derdim de bla bla) hatta o kursu bırakacak insanlarda gördüm ama ayrılırken hocaya ne diyeceğini düşünmekten korkup onu biLe yapamayacak kadar pasif olanı hayatımda ilkkez görüyorum gerçekten..O kadın değil 55 ,105 yaşında olsa o lafları ağzına tıkar bas bas bağırır üstünede gider şikayet ederim..ilkokul çocuğumuyum ben?ki artık ilkokul cocukları azarlanmıyor ,güzelce anlatılıyor. Hobi için gittiğim kurstaki hoca beni azarlayacak,yok ya..
Psikolojik destek alın ciddiyim..bunun için destek mi alınır diyecekler..bunun için değil zaten bu kadar pasif ve korkak yaşamamanız için alıcaksınız..cidden üzüldüm halinize gelip o kadını parçalayasım geldi :) ah bana denk gelse keşke böyle bir tip..
Ben hiç bilmediğim hatta dilini bile henüz öğrenmediğim ülkede, serefsiz bir kız tarafından(hatta 3 kız bir olmuş) dolandırılmaya kalktım.hatta buraya da yazdım okuyabilirsin.Ve bunu nasılsa burda kimsesi yok,dili de yok,pasif kalır birşey yapamaz diye yaptılar..yapacaklarına pişman ettim ama :) eşşek gibi aldım paramı..mahkemelik olacaktım ciddi ciddi binlerce euroyu gözden çıkarmıştım,gittim gayet bağırdım da,evine yazı da gönderttim..kuzu oldu sonra tamam aramızda hallederiz ne mahkemesi demeye başladı..
Demek istediğim insan hakkını aramak ,kendini ezdirmemek için bahaneler bulmamalı..annem boşver kızım dedi.annem de korkak ve pasif bir kadındır..o ve onun gibi birsürü kişi boşverirdi eminim ki dilini bile bilmediği bir ülke de..sonra annem "helal olsun orda bile hakkını yedirmedin dedi" içimden "keşke sende benim yarım kadar olabilsen anne " demek geçti demedim :)
Lütfen yaşı maşı bahane etmeyelim,bunun aile terbiyesiyle falan ilgisi yok,terbiye terbiyesize gösterilmez hakedene gösterilir.Kadın bana resmen gerizekalı demeye getircek ben susucam..Lütfen birşeyler yap arkadaşım..ilk derste sana birsey derse patla sonrada git sikayet et.Bozuk psikolojisini sizin üzerinizden doyuramaz yok öyle bir dünya..