- Konu Sahibi pppapatyaaaa
-
peki sizin kursunuz nerde ben Ankaradayımdabenimki pztesi başlıyor...bilgi teknolojileri eğitim merkezi...kursum 1.5 ay bilgisayar işletmenliği sonra 1 ay ileri exel olacak .inşallah temiz bir iş bulurum da emekli olana kadar çalışırım...verdiği sertifika milli eğitim bakanlığı onaylı bilgisayar işletmenliği sertifikası olacak....ecdl isimli bir sertifika daha veriliyomuş ama 3oo euro ücreti varmış...senede bir kere yapılıyomuş...avrupa birliği destekli olan bir sertifikaymış ama hayırlısı bakalım...
senin istedigin gibi bir egitim bilgeadamda vardir bilgisayarla ilgili kurslar bak istersen http://bireysel.bilgeadam.com/bireysel/egitim-programlarimizya bende tam buna benzer bi konu arıyodum.bende katıldıgınız sertıfıkalı kursları merak edıyorum kızlar.yanı bılgısayar dıl falan gıbı ama sertıfıka aldıgınız ve onerebılıcegınız
Ben İstanbul dışında yaşıyorum. Spikerlik ve sunuculuk yapmak istiyordum. Uzunca bir süre araştırma yaptıktan sonra internet üzerinden incelediğim spikerlik ve sunuculuk eğitimi veren yerler arasında özellikle dikkatimi çeken yani diğer kurslara göre daha öne çıkan Dialog ile Medya ve İletişim Koçu Hakan Öztürk arasında karasız kalmıştım. Önce Medya ve İletişim Koçu Hakan Öztürk ile görüştüm. Kurs değil de bireysel eğitim vermesi ve diğer sınıf eğitimi veren kurslara nazaran da hemen hemen aynı sayılabilecek bir ücrete bu çalışmalara katılacak olmam açıkçası bana daha bir cazip geldi. Yani bir sınıfta nerden bakılsa 10-15 kişi oluyor ve bana bir derste ancak 3-5 dakika zaman ayrılacaktı. Şimdi Medya ve İletişim Koçu Hakan Öztürk'ün profesyonel stüdyosunda bana özel yapılan programla her gittiğimde 1,5-2 saat birebir uygulamalı çalışma imkanım oluyor. Barınma imkanı yok ama civarda kalınabilecek oteller mevcut. Bu spikerlik ve sunuculuk yapmak isteyen arkadaşlara da Medya ve İletişim Koçu Hakan Öztürk'ün tavsiye edebilirim. Başlarda çok heyecanlı olsamda çalıştıkça da kendime güvenim her geçen gün artıyor. İnşallah bu çalışmalarımın da karşılığını alırım.yeni bir yol yeni hedefler yeni bir meslek ve kariyer mümkünmü bu?
Kurslara Sertifika Programılarına gitmekle?
mesela grafik egitimi icin bilgeadama gitmek , spikerlik icin spiker diksyon kursu , mesela tasarimci olmak icin kurslar... ne demek istedigimi anlamissinizdir dymi arkadaslar
sonucda türkiyede herkes üniversite mezunu degil ya da mezun ama issiz ya da istedigi bir meslek bölüm degil.
iyi bir is icin - kariyer icin sizce bu yol mantiklimi?
aranizda bu tür kurslara gidip is sahibi olan varmi ?
bu aldığınız eğitim hakkında ayrıntılı bilgi verebilir misiniz mesela kimler alabiliyor şartlar ne sertifika veriliyor mu ücret ne kadar...vsMerhaba, geçen ay Medya ve İletişim Koçu Hakan Öztürk'ün spikerlik ve sunuculuk bireysel çalışmalarının tamamına katıldım ve bitirdim. Yaklaşık iki hafta kadar öncede kendi memleketimde yerel bir televizyon kanallında spiker ve sunucu olarak işe başladım. Gerçi küçük bir kanal ama bir yerlerden başlamak gerekir diye düşünüyorum. Bu arada şunu gördümki Hakan Öztürkün profesyonel stüdyoları birçok televizyon kanalında bile yok!! Yaptırdığı çalışmaların bir kısmını burada bile yeni yeni uyguluyorlar daha. :) Spikerlik ve sunuculuk mesleğini yapmak isteyenlerede buradan kesinlikle işin peşini bırakmayın ve bu işi tam olarak öğreten Hakan Hoca'dan yardım alın diyorum. Büyük yada küçük demeden biryerden başlayın. Herşey birden olmuyor. Zamanla dahada iyi olacak. Darısı sizlerinde başına... :)
Valla orada yani İletişim ve Medya Koçu Hakan Öztürk'ün yerinde sadece bireysel çalışmalar yapılıyor. Kurs gibi değil yani. Stüdyoları falan profesyonel diyebilirim. Birkaç televizyon kanalını da gördüm oradan biliyorm. En az lise mezunu olmak gerekiyormuş. Sertifika falan yok. Zaten kanallar iş başvurusunda sertifika falanda sormuyorlar. 1-2 gün önce TRT sınav yapmış orada bile sormamışlar. En az 50 yere CV falan gönderdim oradan biliyorum. :) Sadece tamamlama belgesi, referans mektubu birde haber ve program demolarını veriyorlar. İş garantisi falanda vermiyorlar ama spikerliği ve sunuculuğu yapabileceğini düşündüklerinede işe yerleşmede bayağa bir sahip çıkıyorlar. Ücrette müşteriden müşteriye değişiyor. Mesela ben ilk gittiğimde önce ücretsiz olarak danışmanlık aldım sonrada performansıma bakıldı. Ona göre de ücret belli oldu. Mesela ben yaklaşık 2800 ödedim. Kimi 3250 kimide 2500 ödedi. Değişiyor senin durumuna göre yani. En iyisi bireysel olması ama bence çünkü spikerlik kursuna gitseydim bu seviyeye gelmem 8-10 ay bile alabilirdi belkide. Gerçi şu an memleketimde yerel bir televizyonda başladım ama ilerde inşallah daha kurumsal bir televizyon kanalına geçerim diye umuyorum. İnşallah sizinde gönlünüzce olur. :)bu aldığınız eğitim hakkında ayrıntılı bilgi verebilir misiniz mesela kimler alabiliyor şartlar ne sertifika veriliyor mu ücret ne kadar...vs
Valla orada yani İletişim ve Medya Koçu Hakan Öztürk'ün yerinde sadece bireysel çalışmalar yapılıyor. Kurs gibi değil yani. Stüdyoları falan profesyonel diyebilirim. Birkaç televizyon kanalını da gördüm oradan biliyorm. En az lise mezunu olmak gerekiyormuş. Sertifika falan yok. Zaten kanallar iş başvurusunda sertifika falanda sormuyorlar. 1-2 gün önce TRT sınav yapmış orada bile sormamışlar. En az 50 yere CV falan gönderdim oradan biliyorum. :) Sadece tamamlama belgesi, referans mektubu birde haber ve program demolarını veriyorlar. İş garantisi falanda vermiyorlar ama spikerliği ve sunuculuğu yapabileceğini düşündüklerinede işe yerleşmede bayağa bir sahip çıkıyorlar. Ücrette müşteriden müşteriye değişiyor. Mesela ben ilk gittiğimde önce ücretsiz olarak danışmanlık aldım sonrada performansıma bakıldı. Ona göre de ücret belli oldu. Mesela ben yaklaşık 2800 ödedim. Kimi 3250 kimide 2500 ödedi. Değişiyor senin durumuna göre yani. En iyisi bireysel olması ama bence çünkü spikerlik kursuna gitseydim bu seviyeye gelmem 8-10 ay bile alabilirdi belkide. Gerçi şu an memleketimde yerel bir televizyonda başladım ama ilerde inşallah daha kurumsal bir televizyon kanalına geçerim diye umuyorum. İnşallah sizinde gönlünüzce olur. :)bu aldığınız eğitim hakkında ayrıntılı bilgi verebilir misiniz mesela kimler alabiliyor şartlar ne sertifika veriliyor mu ücret ne kadar...vs
Valla orada yani İletişim ve Medya Koçu Hakan Öztürk'ün yerinde sadece bireysel çalışmalar yapılıyor. Kurs gibi değil yani. Stüdyoları falan profesyonel diyebilirim. Birkaç televizyon kanalını da gördüm oradan biliyorm. En az lise mezunu olmak gerekiyormuş. Sertifika falan yok. Zaten kanallar iş başvurusunda sertifika falanda sormuyorlar. 1-2 gün önce TRT sınav yapmış orada bile sormamışlar. En az 50 yere CV falan gönderdim oradan biliyorum. :) Sadece tamamlama belgesi, referans mektubu birde haber ve program demolarını veriyorlar. İş garantisi falanda vermiyorlar ama spikerliği ve sunuculuğu yapabileceğini düşündüklerinede işe yerleşmede bayağa bir sahip çıkıyorlar. Ücrette müşteriden müşteriye değişiyor. Mesela ben ilk gittiğimde önce ücretsiz olarak danışmanlık aldım sonrada performansıma bakıldı. Ona göre de ücret belli oldu. Mesela ben yaklaşık 2800 ödedim. Kimi 3250 kimide 2500 ödedi. Değişiyor senin durumuna göre yani. En iyisi bireysel olması ama bence çünkü spikerlik kursuna gitseydim bu seviyeye gelmem 8-10 ay bile alabilirdi belkide. Gerçi şu an memleketimde yerel bir televizyonda başladım ama ilerde inşallah daha kurumsal bir televizyon kanalına geçerim diye umuyorum. İnşallah sizinde gönlünüzce olur. :)yeni bir yol yeni hedefler yeni bir meslek ve kariyer mümkünmü bu?
Kurslara Sertifika Programılarına gitmekle?
mesela grafik egitimi icin bilgeadama gitmek , spikerlik icin spiker diksyon kursu , mesela tasarimci olmak icin kurslar... ne demek istedigimi anlamissinizdir dymi arkadaslar
sonucda türkiyede herkes üniversite mezunu degil ya da mezun ama issiz ya da istedigi bir meslek bölüm degil.
iyi bir is icin - kariyer icin sizce bu yol mantiklimi?
aranizda bu tür kurslara gidip is sahibi olan varmi ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?