• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kürkçü dükkanına dönüş - bu son olsun

Dün yemeklerim iyi sayılırdı. Sabah 1 dilim buğday ekmeği, 1 yumurta, 1 kk beyaz peynir. Öğlen etli nohut, yoğurt ve kerevizli bir çorba içtim. Yemekle gelen pilava dokunmadım. Akşamüstü önceki günden kalan yarım elmamı atıştırdım. Akşam da yemek yapmaya üşendiğim için kocaman bir tost yaptım buğday ekmeğine yine. Yanında da şekersiz ev yapımı limonata.

Akşam atıştırmalarım giderek azalıyor, öğleden sonraları da artık canım eskisi gibi çikolata bisküvi tatlı istemiyor. Yemedikçe bünyenin alışması doğruymuş. Her yemekten sonra bir avuç çikolatayı, her akşamüstü çayla halleyleri gofretleri kesince en başta bocalamıştım ama karşılığını almak düşündüğüm kadar uzun sürmedi. (Bahsettiğim karşılık hızla kilo vermek değil şeker ihtiyacımın azalması. Uzun vadede önemli olan da o bence.)

Bu hafta sporu başlatmadım gitti, üşenmeye çare benden başkasında yok. Günde 20 dakikadan canımın çıkmayacağını kendime hatırlatmalıyım.

Bu sabahki kahvaltıda 1 büyük dilim buğday ekmeğini ikiye böldüm, yarısına labne yarısına fıstık ezmesi sürdüm, yanında da çay içtim. Çok aç değildim, birkaç gündür de üzerimde bir üşengeçlik var yemekle uğraşmak zor geliyor o yüzden böyle atıştırma/hızlı çabuk şeylere gidiyorum. Sebze meyve tüketimi istediğim kadar yüksek değil.

Bu akşam dışarıda yemek yiyecek gibi görünüyorum, tercih ya salata ya ızgara olacak. Şimdiden karar veriyorum ki orada aklım çalınmasın. Suyu yarım litre içtim, yemeğe kadar toplamda 1 litre yapıp öğleden sonra/akşam da 1-1,5 litre yaparsam iyi olacak.

Motivasyon kaybı var, imdat.

İsteğimi kaybetmedim ama gösterdiğim çabanın gevşemeye başladığını hissediyorum. Aralarda abur cubur yememeye aynen devam ettim mesela ama yemeklerde baştaki kadar özenli davranmadım son birkaç gündür. Bugün öğlen pizza yedim üçük boy, 1/4ü fazla geldi bıraktım, yanında da kola yerine soda içtim. Suyumda bugün limon var, yarım litrem tamam, devam ediyorum. Eve dönerken yürüyüş yapıp akşam da salata/hafif geçiştirmeye çalışacağım. Şimdi niyetim bu en azından, umarım eve gidince üzerime yılgınlık gelmez.

Haberler böyle, çok da parlak değil. Yine de devam ediyorum.

Güncelleme! Haziran ayı biraz hızlı geçti, 10 günlük bir tatil de araya girince sıkı sıkıya buraya haber bırakmakla uğraşmadım. Ama pes etmedim, devam ediyorum. tatilim boyunca ne yediğime dikkat etmedim ama neredeyse sabahtan akşama kadar yürüdüğüm için hiç de suçlu hissetmedim. Hareket etmek iyi geldi. Bu ay henüz tartılmadım, yeni kilomu bilmiyorum. (tartıma pil almam lazım.)

Şu anda "Fransız Kadınlar Neden Şişmanlamaz?" okuyorum ve ekstrem diyetlerden, sıkı sıkıya kalori takibinden, spor salonlarında saatlerce nefessiz kalmaktan sıkılmış herkese tavsiye ediyorum. Sağlıklı beslenmek, yediğinden zevk almak ve dengeli yaşam konusunda okuduğum en güzel kitap. Yardımcı olacağından eminim, şimdiden motive etti. :)

Back
X