Kürk Giyen Kadınlardan ve Hayvan Sevmeyen İnsanlardan Nefret Ediyorum!!!

Ailem de diyor bir gün dayak yiyeceksin diye Napayım dayanamıyorum Panter Emel'in küçük versiyonuyum

Kürk kısmına katılıyorum, çok yazık..
Hayvanları çok seviyorum en sevdiğim hayvan köpektir.
Sadece kanatlı hayvanlardan korkarım, tuhafır.
Horoz, tavuk, kuş her türlüsü.
Çocukken bir çilli horoz çok uğraşmıştı benimle, onun etkisi kaldı sanırım.

Bende hayvanlara eziyet edenlerden nefret ediyorum onlara kocaman düşmanmış gibi bakıyorlar sanki napıcaklar nasıl muhtaçlar bizlere Allahım ya insanların hayvanlardan daha çok zararı var bana göre.. Hayvan sevmeyen bir insan insanlarıda sevmez kimseyi sevemez acıma duygusu merhameti olmayanda hayır gelmez Bir yavrum var onu etrafımdakilerdende çok seviyorum

Allah'ım duygularıma tercüman olmuşsunuz. Bahçenin kenarına kuru mama ve su koyuyorum dolayısıyla her daim 3-5 kedicik oluyor bahçede.Biliyorum etraftan sinir olanlar var.Ama kulaklarımı ve gözlerimi kapatıyorum onlara.Sadece kuru mama koyuyorum.Yemek artığı falan koymuyorum.Her zaman düzenli süpürüyorum.Ama biliyorum ki insanlar kedinin varlığına sinir oluyorlar.Tamamen bencillik.En ufak bir rahatsızlıkları yok. Çoğu zaman yemek yiyip kayboluyorlar zaten ortada.Allah herkesin kalbine merhamet versin.

Her sene Kanada da fok avlama mevsimi acildi, hukumet bu sene Binlerce fokun avlanmasina izin verdi diyince icimden cami acip ciglik atmak geliyor.
Kurk giyenleri gorunce yanlarina gidip tukurmek geliyor.
Hayvanlara eziyet eden insanlara , o bicarelere yaptiklarinin aynisini yapmak istiyorum.
Onlarin yetistirecegi cocuktan ne bekliyeceksin ki.
Kedilerin kuyrugunu kesen mi ararsin, kopeklere eziyet eden mi.
Utaniyorum insanligimdan.

Amin... Ne istiyorlar anlamıyorum ... Bırak yesin hayvan yemeğini ya sanane... Ne kadar benciller... Ne kadar taş kalpliler... Ne kadar merhametsizler... Nefret ediyorum işte ya nefret....

msj tekrarı.........................................................

Son düzenleme:
msj tekrarı.........................................................

Son düzenleme:
İnsanlığımız çok kötü yerlere gidiyor merhamet ne kelime insanlık yok artık cinayetler herşey almış başını gidiyor.. Kedilere nankör diyorlar ne nankörlüğünü görmüşler anlamam sanki sevgi karşısında aldatan dostlarını arkadan vuran hırsızlık yapanlar onlar.neymiş yemek yerken gözlerini kapatıyormuş bu nankör olduğunu gösterirmiş hayır kendi o nimetin Allahtan geldiğini bilir sadece biz aracıyızdır ona göre oyüzden öyle yapıyor yada yemek yerden gözlerini kapatarak yiyor (insanlarda öpüşürken kapatıyor ) Ne diyim Allahım vicdan nasip etsin herkese

ben hiç bir zaman hayvan severlerden nefret ediyorum diye bir cümle kurmadım.
hani hep diyorsunuz ya hayvan sevmeyen insan da sevmez diye, yok işte ben buna hiç katılmıyorum...

aksine yazdıklarınız bana şunu gösterdi; hayvan severler insan sevemiyor...

hep hayvanlarla iç içe yaşayanların iyi iletişim kurduğunu dile getimişsiniz ama ben yazdıklarınız da karşı tarafa saygı içeren bir cümle bulamadım.

hayvanları sevememek onlara yapılan eziyetleri desteklemek anlamına da gelmiyor..
hayvan olsun insan olsun, herhangi bir canlıya karşı yapılan her eziyet merhameti olan insanın canını acıtır..
söz konusu durum çok başkadır..

bizim gibiler için üzüldüğünüzü de yazmışsınız. Allaha çok şükür hiç de üzülünecek, acınacak halde olduğumu düşünmüyorum ben kendi adıma.
bir kedinin mırıltıları arasında uykuya dalamıyorum diye hiç eksiklik hissetmedim...

nasıl ki siz bizim gözümüzden bakamıyor, anlayamıyorsanız bende sizin gözünüzden bakamıyorum...
ama ben bunu sorun etmiyorum...
nasıl bizi anlamazlar diye isyan etmiyorum... sizde sevmeyin diye çabalamıyorum...
hayvanlarla iç içe büyümedim ama fark ederseniz eğer gayet de sağlıklı iletişim kurabiliyorum...
size saygı duyuyorum..
diretmiyorum....

benim için;
sadece hayvan sevemeyenlerle hayvan katledenleri aynı kefeye koymanız rahatsız edici..

hayatta değil mi ki insanın bile iyisi kötüsü varken hayvanın niye olmasın?
sokak köpeklerini belediyeye şikayet etmeyin, onların yerleşim yerine ev kurup evlerinden etmeyin diyorsunuz da, öneriniz nedir bu konuda?
sabahın erken saatinde okula işe gitmek için evimizden çıktığımızda köpek sürüsüyle karşılaştığımızda günaydın naraları atamıyorum kusura bakılmasın çok rahatsız oluyorum...
gecenin bir yarısı nasıl ki sokaklar ıssız olur korkarız serseri vardır, çıkar zarar verir diye..
bu da öyle bir durum...
kuduzu vardır, zararlısı vardır...

çünkü;
hayvan öldürenlerin haberi varda, vahşi köpek saldırıları karşısında hayatını kaybeden insanların haberi yok mu?

her şeyin iyisi kötüsü vardır hayatta..

size saygım sonsuz.. verdiğiniz çabalar umarım fayda eder...
katliamların her türlüsüne karşıyımdır, insan olsun hayvan olsun değil mi ki canı verdiği gibi alacak olan Allahtır...
benim tek rahatsız olduğum konu hayvan besleyememek-sevememekle; hayvana zarar vermek aynı şey olarak düşünülmemeli..

Son düzenleme:
Konunuz çok güzel olmuş, inşallah birileri mesajı almıştır.

Bu konunun altında bende bir derdimi dökeyim madem.

Geçen okul bahçesinde tost yerken okulumuzun biricik köpeği yanına yaklaştığında ona savurduğun o tekme kat be kat sana döner gelir inşallah.

"Korkuyorum"un bahanesi olamaz. Korkuyorsan gir içeride ye tostunu. Acıkmış bir hayvandan ne istedin ki sen?

Birisi de çıkıp ne vuruyorsun demedi ya, ne diyeyim!.

Derste olmamış olsam gelir ağzının payını bir güzel verirdim senin, şeref yoksunu haysiyetsiz insan.

Ha bir de, haberin olsun belki üzüleceksin ama hayvanı aç bırakmadık. Karnını doyurduk. Ne senin tekmenden, ne de o çok kıymetli tostun yüzünden ölmeyecek.

Keşke hala bahçede olsaydın o anda, belki birazcık utanırdın.

Yazdiklarinin altina imzami atarim. Cok guzel yazmissin. Ben senin kadar guzel ifade edemezdim.

aynen canım yanlız değilsin ama hayvan sevmiyene zorla sevdiremezsin mağlesef onlara bi pislik gibi bakan insanlar benim gözümde de pislikler.

bu arada yukarda yazan arkadaşım bi mahallede köpekler varsa o mahalle daha güvenli oluyor ve zaten o mahallede yaşayan insanları köpekler tanıyor bizim eski mahallemizdeki 5-6 köpek herkesi tanırdı yabancılar hariç hatta gecenin bir yarısı otobüsten indiğim yerden evime kadar peşimden gelirlerdi sağolsunlar yanıma kimse yaklaşamazdı ve hiç korkmazdım gecebile olsa hırsızlık olayı hiç olmazdı bizim mahallede.

sizin bahsettiniz saldırma vakalarına gelirsek genelde sahibi olan köpeklerde oluyor çünkü köpeğin mal sahibi köpeği hiç olmıyacağı kadar saldırgan yetiştiriyor ben sokak köpeklerinin durup dururken bi insana saldırdığını duymadım havlayabilir ama saldırmak bilemiyorum :26:

şunuda söylemek istiyorum hiçbir hayvan bi insana işkence yapmaz mesela gözünü oymak ayaklarını kesmek vura vura öldürmek gibi buzamana kadar hiçbir hayvan bana saldırmadı ve her gördüğüm hayvanı seven bi insanım sokakta

"İnsanın bile iyisi kötüsü varken hayvanın niye olmasın" denmiş.
İnsanın elbette ki iyisi kötüsü olacak,aklını kullanma ve düşünme yetisine sahip,özünde iyi de kötü de olup,bu iki yoldan hangisini seçeceğine kendisi karar veren bir canlıdan söz ediyoruz.
Hayvanın düşünme,muhakeme yeteneği olmadığı için kötüsü de olamaz.
Temelsiz cümleler komik oluyor.
Kötü hayvan yoktur.
Aç,işkence görmüş,eğitilmemiş hayvan vardır.
Hiçbir hayvan kimseye kasten saldırmaz,"durun şuna bir kötülük yapayım" diyip ısırmaz.
Hayvanların katledilmesine karşıyım diyorsunuz ama belediyelere şikayet ediyorsunuz.
Belediyeler o hayvanları topladıklarında hayvanlara ne olduğunu bilmiyor musunuz?
Ya öldürülüyor ya da ıssız,yemek su bulamadıkları yerlere atılıyor.
Dolaylı yoldan bu hayvanları siz katletmiş oluyorsunuz.
Artık yemekler çöpe atılacağına çöpün kenarına konsa,çocuklara hayvanlara zarar vermemek öğretilse,koskoca insanlar zayıf canlılar üzerinde güç gösterisi yapmasa hayvanlar saldırganlaşmaz.
Dünya sadece insanların yaşayacağı bir yer değil.
En zayıf halkayı korumak insanların görevi olmalı.

aynen bende bunu anlatmaya çalıştım laydcim ama insanlar kendi düşünceleri doğru oldunu kabul ettirmek için herşeyi söylerler

benim dedem yanlışlıkla bir kedi öldürdüğü için neler neler ne hayırlar yapmıştı dinimizdede insan öldürmek kadar günah helede belediyeleri arayıp toplattırıyolar ya köpekleri karşı çıkıyosunuz götürmek istediklerinde bide geri getiricez kısırlaştırınca diyolar ama bidaha köpeklerden haber alınamıyor mağlesef onların günahını bu insanlar nasıl alıyor hiç bilmiyorum Allah bu yaşamı hayatı sadece bize vermiş olsaydı ne bitki ne hayvan ne başka bi canlı olurdu

YERYÜZÜNDEKİLERE MERHAMET EDİNKİ GÖKYÜZÜNDEKİLER SİZE MERHAMET ETSİN

Kimse hayvan sevmek zorunda değil, yeter ki zarar vermesinler.

Biz hayvanseverler olarak elimizden gelen bütün hayvancıkların karnını doyururuz, yeter ki onlara işkence edilmesin, öldürülmesin, acı çektirilmesin... Tek dertleri bir kap yemek olsun.

Sevmeyen bulaşmasın.

Bu arada bugün kürk yelek giydim, tabii ki gerçek değil. Hatta uydurukmuş bariz, o kadar tüy döküyordu ki annem "köpekten çok tüy döküyorsun çıkar şunu" diye tersledi beni.

Önce tebrik ediyorum bir hayvansever hatta hayvan aşığı olarak yazdıklarınızla tamamen hissettiklerimi dile getirmişsiniz.
O masum hayvanları sevmemek olur mu hiç ben kedi köpek kuş ayırmam hepsini çok severim. Böcek bile görsem öldürmeye kıyamam Allah'ın verdiği cana nasıl kıyılır.?
Geçen gün daha önümde şehir içinde 90 km kadar hızla giden bir adam köpeğe çarptı "güm" diye bir ses duyuldu ve ben mahvoldum. Köpeğe çarpıp son gazla kaçtı adam içinde karısı ve kızı vardı. Hemen koştum köpeğin yanına ama köpek bi anda çok acı şekilde havlayarak koşmaya başladı. O şaşkınlıkla nasıl olduysa arabanın plakasını hafızama almışım hemen telefonuma yazdım. Köpeğe baktım öyle hızlı koştu ki acıdan yavrum nereye gideceğini sapıttı ve çok hızlıydı yetişemedim gitti o yakında karakol vardı gidip şikayet etmek istedim bi anda. Ama ortada köpek yoktu adam yoktu ne yapabilirdim?
Nasıl ispat edebilirim dedim çünkü kamera falan da yoktu oralarda içim yandı hiçbişey yapamadım. O vicdansız adam durmadı bile durup köpeğe bakabilirdi bişey oldu mu diye ama en ufak bi vicdan sızlaması yoktu demekki. İçerdeki kızı da o babası sayesinde vicdansız mı olacak yani çocuğun yanında bir babanın böyle kaçıp gitmesi beni çok üzdü. O çocuğa üzüldüm. Köpeğe baktım bulamadım ağladım öyle sokak ortasında kaç gündür aklımdan gitmiyor.
Vicdansız sürücülere söylüyorum; Bir kaza olsa bile ne olur inip hayvana bakın eğer yaralıysa veterinere götürün yalvarırım onlar da can taşıyor.

hayvan sevmeyen insanla anlasmam cok zor dokunamasa bile sevmiyorum dedigi an iter beni herkesin kendi bilecegi is ama insanoglu tum tabiatı sevmeli tabi bu olay icden gelir ama tum hayvanları seviyorum diyebilmeli kedi sevmem kopek severim yada kopek severim kedi sevmem gibi degil korkarım dokunamam ayrı bir olay ama sevmiyorum demek anlamsız geliyor bilmiyorumda heleki su kurk olayı sen kimsinki ne hakla o hayvanın ustundeki deriyi kendine kıyafet yapabilirsin ne buyuk haksızlık

Hayvanları sevip , uzaktan bakıp onlara zarar vermeyen insanlarla, hayvansevmeyen ve onları zarar veren insanları ayrı kefeye koydum ama bunu algılayamamışsınız.

Hayvansevmeyen insanların ileteşim kuramadıklarını söylemedim, hangi cümlemden bunu çıkardınız bilemiyorum? Sadece hayvanlı evlerde büyüyen çocukların iletişim becerilerinin yaşıtlarına göre daha erken geliştiğini bu konuda daha yetenekli olduklarını söyledim. Bunda hayvansevmeyenler iletişim yoksunudur gibi bir görüş çıkardıysanız bu sizin bakış açınızdan kaynaklanıyordur.

Evet hayvan sevmeyen insan sevemez diyoruz. Biz hayvanseverler insan seviyoruz hiç bu konuda merakınız olmasın. Siz hayvanseverler insan sevmiyorsunuz demişsiniz ya sözüm o cümlenizedir.

Biz sadece hayvanları kurtarmıyoruz, biz engelli vatandaşlarımızı tekerlekli sandalye sahibi yapıyoruz, biz evsiz kalan vatandaşlarımıza yardım etmeye çalışıyoruz... Merak etmeyin çok çok güzel insan da sevebiliyoruz. Hiç şüpheniz olmasın.

Kendinizi hayvan sevmeyen ve hayvana eziyet eden tarafta görmüşsünüz ki yazdıklarım sinirinize dokunmuş. Eğer kendinizi öyle görmeseydiniz okuyup geçerdiniz.

Kürk giyene de hayvansevmeyip eziyet edene de saygı duyamam, kimse saygı beklemesin. Saygı bekliyorlarsa ALLAHIN yarattığı cana saygı gösterecekler ondan sonra saygı bekleyecekler!!!

Benim yaşadığım semtte sürüsüyle sokak hayvanı var. Dışarıya çıktığımda, markete gittiğimde, işe gittiğimde biz de karşılıyoruz "SİZİN GİBİ" ... Ama bizim sinirimize dokunmuyor, bize batmıyor. Biz onları görmezden gelmiyoruz, biz onlarla göz göze gelip iletişime geçiyoruz, biz onlarla konuşuyoruz, biz onları besliyoruz. Biz onlardan RAHATSIZ olmadığımız için onlar da bizden RAHATSIZ OLMUYOR!!!

Hayvanlar kendilerini seven insanları hissederler. Bir köpeğin yanından geçerken sizin içinizdeki sevgisizliği hissettiği için size çok sevgi dolu olmasını bekleyemezsiniz. Onlar SAF - MASUM - TERTEMİZ oldukları için KARŞILIKSIZ SEVDİKLERİ için gerçekleri görebiliyorlar... Hİssedebiliyorlar...

Yani sokakta gördüğünüz hayvanlar için belediyeyi aramışsınız ki o sözüm de size dokunmuş olmalı ki başka bir öneri beklemişsiniz. Önerimi buraya yazdım zaten. Siz onları sevmeyi becerebilseydiniz onlardan rahatsız olmazdınız. Siz onları tanımayı becerebilseydiniz onlardan rahatsız olmazdınız. Ohh ne ala... Onların bölgesini işgal et sonra da onlardan rahatsız ol... Hangi hakla? Siz sokakta rahat dolaşasınız diye onların zehirlenmeye ne hakkı var? Onların ölüm barınaklarına tıkılmaya ne hakkı var? Onlar karınlarında bebek taşırken bebekleriyle beraber zehirleniyorlar ne için?

Siz işe giderken rahat gidin, sokakta karşılaşmayın diye... Mutlu musunuz şimdi?

Sizler rahatsız olmayın diye her yaz tatil yerleri temizleniyor... Her yaz köpekler zehirleniyor... Boyunlarına ip bağlanıyor ve canlı canlı denize atıyorlar. Neden?
Siz sokakta yürürken rahatsız olmayın diye... Şimdi o hayvanlar sırf siz rahatsız olmayın diye bunları çekerken benim sizlere saygı duymam nasıl olabilir? Siz o hayvanlarla aynı mahhalleyi paylaşmayı çok görüp onlardan rahatsız olup belediyeyi arıyorsunuz diye biz hayvanseverler size saygı göstereceğiz öyle mi? Kusura bakmayın. Biz o hayvanlarla bin kere ölüyoruz...

Çok güldüm niye biliyor musunuz?

Yavru bir kediyle uyumanın eksikliğini çekmedim hiç demişsiniz ya. Çekmezsiniz ki... İnsan yaşamadığı bir şeyin eksikliğini neden çeksin? Siz öyle güzel bir şeyden yoksunuz ki ben onun için üzülüyorum dedim. Yani şu anda sizin eksiklik çekmemeniz benim söylediğim şeyi zaten doğruluyor.

Vahşi hayvanlar tarafından saldırıya uğrayan insanlardan söz etmişsiniz. Hiçbir hayvan durup dururken saldırmaz. Ya karşı taraftan sert bir hareket görmüştür ya saldıraya uğramıştır ya da kışkırtılmıştır!!! Ha siz bu haberleri okurken tabii vahşi ayı şuna saldırdı, vahşi köpek buna saldırdı diye okuyorsunuz o ayrı!!! Hiçbir köpek durup dururken bir çocuğa saldırmaz!!! Çocuklar hayvanlara eziyet edenlerin başında geliyor zaten. Bilmedikleri ve deney zamanlarında oldukları için o hayvanlara yapmadıkları eziyeti bırakmıyorlar, kışkırtıyorlar, ben köpeğimi gezdirirken saldırır mı abla diye soranlara özellikle saldırır yaklaşmayın dediğim halde uzaktan taş atmaya kalkıyorlar, sopayla dürtüyorlar. Eğer benim köpeğim o çocuklara saldırsa ve parçalayıp öldürse haberlerde aynen şu yayınlanıyor "saldırgan pitbulll sahibinin elinden kurtulup çocuğa saldırdı" ...

Haa yok mudur saldırgan hayvan? Vardır... O da yine İNSANOĞLUnun kapkaranlık odalarda , çiğ etle kimseyi görmeden dayakla büyütüp saldırganlaştırdığı hayvanlardır... O da insanoğlunun eseridir. Suçlu hayvan değil insanoğludur!!!

Bana hayvan sevmeyip hayvana eziyet edenlerle, hayvan sevmeyip ama ekstra olarak eziyet etmeyenleri aynı kefeye koyduğumu ima etmişsiniz. Kendinizi hayvan sevmeyip ekstra olarak eziyet etmeyen kefesinde görüyorsunuz ama sabahları işe giderken rahatsız olduğunun köpek sürüsünü belediye şikayet etmekten başka bir yolu da bana soruyorsunuz. Bu kendinizle çeliştiğinizi gösterir.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…