KURBAN PSİKOLOJİSİ

Mutlu2890

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Ocak 2019
2.115
1.495
34
Bu durumdan nasil kurtulurum. Yonlendirilmeyle,ailemin iyi bildiklerini iyi,kötü bildiklerini kötü ksbul ederek büyüdüm. Kizilarak,tehditle buyudum.Sevgiyi sadece maddi anlamda gördüm .Manevi anlamda sevgi gormedim.Asagilandim,dislandim.Sevgi bana farkli bir boyutta verildi.belki bana ama benim aradigim bu degildi.Duzenli ve sevgi dolu bir hayatim olmadi.Duzensiz ve huzurun maddiuata bağlı oldugu bir hayatim oldu.simdi aileme karsi ofkeliyim.Sevilmedigimi ve sevgiyi haketmedigimi dusunuyorum.

Ayni seyleri ben de yasadim.sevgileri sınırlıydi bana karsi ama parasal olarak hep destek gordum.onlardan uzak kalinca anladim ki sevgi hayattaki en onemli seymis.keske bu eksikligi hayatimda hissetmeseydim.yeterince guclenemedim.hep birilerinin beni sevmesini istedim.bekledim.

İnsan bu durumda ilk başta kendisi kendini sevmiyor. En acısıda bu. Yapılan herşeyi kendine layık görüyor.
Sevgi benımde hayatta en önemsediğim konu

Ama bir cocum yolu olmali ki var.Biraz zaman.zaman her seyin ilaci.destek aliyorum .Ailenin her sey demek olmadigini ogrendim.Kendime anne oluyorum.Annemi biraktim artik.kusmedim ,kizmadim.kendine yardim etmeyen,gelen yardimlari kabul etmeyen bir anneyle hayatimi mahvedemezdim.Seviyorum annemi ama once kendimi. Desteklerimle, degisen bakis acimla olgunlasiyorum.Bu haksizlik mi bence degil.eksiklik mi evet.Ama bu bosluklari farkli ve guvenilir bir sekilde doldurmaya calisiyorum.

Ama bir cocum yolu olmali ki var.Biraz zaman.zaman her seyin ilaci.destek aliyorum .Ailenin her sey demek olmadigini ogrendim.Kendime anne oluyorum.Annemi biraktim artik.kusmedim ,kizmadim.kendine yardim etmeyen,gelen yardimlari kabul etmeyen bir anneyle hayatimi mahvedemezdim.Seviyorum annemi ama once kendimi. Desteklerimle, degisen bakis acimla olgunlasiyorum.Bu haksizlik mi bence degil.eksiklik mi evet.Ama bu bosluklari farkli ve guvenilir bir sekilde doldurmaya calisiyorum.

Çok güzel, olmuyan anne kötü anneden çok daha iyidir.... Hiç değilse psikolojimiz bozulmaz...

X