Kurban Bayramı İçin Et Yemekleri Önerileri

Ablam ellerine sağlık eminim öyle çok güzel oluyordur

Güzel oluyor bayıla bayıla yiyorlar bide
Ben yokum nevoş yarın tatile gidiyoruz 5 gün kalacağız
Şimdiden iyi bayramlar dileyim sağlıkla huzurla inşallah çocuklarıda öpüyorum

ŞELALE KÖFTESİ

köftesi için:

* yarım kilo az yağlı yağsıza yakın kıyma (normalde 1 kg kıymayla yaparım ama ailecek diyetteyiz bunu yarım kilodan yaptım)
*galeta unu
*maydonoz
*knorr köfte harcı yarım paket
*rende 1 orta boy soğan
*yarım çay bardağı su oda knorr köfte harcı kullandığımız için
*kimyon
*karabiber
*sarımsak tozu (koymayadabilirsiniz ama çok lezzet katıyor tawsiyemdir)

iç beşamel sos:

*2,5 silme kaşık un
*yarım litreden 1 tık daha fazla süt
*1 yemek kaşığı tereyağ (ben diyet olduğum için kullanmadım ama normalde mutlaka kullanın )
*hazır konserve garnitür
*tuz

dış şelale sos:

*4-5 patates haşlamalık
*süt
*1 yemek kaşığı tereyağ
*en üstü içinde 250-300 gram kaşar peyniri

Yapımına geçelimmm :

ilk önce köftemizi oluşturucak malzemeleri bi kaba alıyoruz ve yoğurmaya başlıyoruz.
sonra bi yarım saat dolapta bekletiyoruz hea misafir acilse bekletmesenizde olur ama bekleyince et karışımlarla daha bi bütünleşiyor

sonra 6 tane köfte yapıcağımız için 6 eşit parçaya ayırıp borcama diziyoruzzz
ve küllük mü desem ince bi kap mı desem fotodaki gibi şekil veriyoruzz
ve şekiller bitince etimizi fırına pişmeye alıyoruzz 170 derecede yawaş yawaş pişicek etimiz
püf nokta: eti tam pişirmeyin çünkü en son karışımlarla bi kez daha pişicek fırında ama asla çiğde olmasın
fotodaki kadar pişsin
vee etlerimiz piştiiii ben diyette olduğumuz için peçete ile fazla yağını aldım

şimdi etler bi köşede beklesin bizde sosları yapmaya geçelim öncelikle patatesleri düdüklüde iyicee pişine haşlanana kadar pişiriyoruz asla katı olmasın şelale ismini wermesi için iyi pişmesi pütürlü olmaması lazım
evett patatesler pişerken bizde beşamel sosu pişirelim unumuzu we tereyağımızı biraz kawurduktan sonra sütü we tuzu ekliyoruz we muhallebi kıwamında bi sos elde ediyoruz
biraz aşırı sıcaklığı geçince içine süzüp yıkadığımız garnitürleri atıyoruz
ve karıştırıp beklemeye alıyoruz
bu arada patatesler piştiii onları soyup bi tencereye alıp tuzu yağı we sütü ekliyoruz süt burda kıwam werdikçe az az dökülücek kıwam biraz akışkan olmalı kii şelale adının hakkını versin blendırla iyceeeeee püre haline getiriyoruz kısık ateşte çok az pişiriyoruz
vee artık köfteyi oluşturma waktiii ilk olarak köftelerin boş içine beşamel sosları eşit bi şekilde yerleştiriyoruz
sonra üstüne patates püremizi kaşıkla döküyoruz her yerine yayılcak şekilde
vee en üstüne kaşar peynirrr
sonra fırının ortanın 1 üstünde pişiriyoruz kaşarlar eriyene kadar

Detaylar için:ŞELALE KÖFTESİ

Ablammmm
Ellerine sağlık yaw itinayla bilmediklerimi kaydettim. Deniycem en kisa zamanda ayyy emeğine sağlık ablam
Canım mesajı yeni farkettim
Tarfilerin bir kısmı bana ait ,bir kısmı kk hanımlarınaTeşekkür ederiz

iste bu tarif tam benlik
kesinlikle deniycem nevosum

Et Döner Detaylı tarif için lünki tıklayın lütfen..

Malzemeler
500 gr kadar yağlı kuzu eti
Yarım çay bardağı süt
Tuz
Etler süt ve tuz ile harmanlanarak streç filme sarılıp buzluğa atılır.Yaklaşık 4 saatte falan donuyor normalde ama ben bir gece önceden yapıp buzluğa atmayı tercih ettim.
Donan etler buzluktan çıkarılır 15 dk kadar dışarda bekletilir ki kesme kıvamına gelebilsin.Daha sonra etler ne çok ince ne de çok kalın olmayacak şekilde resimde gösterdiğim gibi kesilir.

Teflon veya seramik tavada az yağ ile önlü arkalı pişirilir. Etin cinsine göre pişip pişmeme süresi değişebilir.
Biz eti biraz fazla yumuşak sevdiğimizden ,kızartma işlemi bittikten sonra tekrar tavaya alıp üzerine yarım su bardağı kadar su ekleyim bi yarım saat suyunu çekene kadar pişirdim.
Evde kuzucuklarınıza hem sağlıklı hem de lezzetli et döner pişirebilir, hem de standart menülerden sıkıldığınızda lezzetli bir alternatif edinebilirsiniz.
Ben yanına bulur pilavı yaptım , sizler pirinç pilavı ,şehriye pilavı ,sebzeli pilav gibi seçeneklerle damak tadınıza en uygun şekilde uyarlayabilirsiniz.
Yapana yiyene şimdiden Afiyet olsunn...

nuryolu

İçli Köfte Detaylı tarif için lünki tıklayın lütfen..

-İçli Köfte-

Malzemeler

-3 su bardağı köftelik bulgur
-3 orta boy haşlanmış patates
-2 yemek kaşığı irmik
-1 su bardağı un
-1 yemek kaşığı salca
-1 yemek kaşığı tuz
-1,5 su bardağı kadar su (azar azar eklenecek)

İÇ HARCI İÇİN

-400 gr orta yağlı kıyma
-3-4 orta boy soğan
-1 tatlı kaşığı salça
-Yarım su bardağı zeytinyağı
-2 yemek kaşığı tereyağı
-Tuz karabiber pulbiber

-Kızartmak için:Sıvı yağ

Yapılışı
Önce iç harcımızı hazırlayıp soğumaya bırakıyoruz..Soğumazsa köfte yapımı zorlaşır..
Kıymayı tavaya alıp içine 1 finca su koyuyoruz ve suyunu çekmesini sağlıyoruz..
Suyunu çekince içine sıvı yağ ve soğanı ekleyip kavuruyoruz..
Biraz kavrulunca içine baharat ,tuz ve tereyağını ekleyip kavuruyoruz ve soğumaya bırakıyoruz..
Bulguru ve irmiği 1 su bardağı ılık su ile ıslatıyoruz..
Bulgur şişince salça ve baharatlarla iyice yoğuruyoruz..
Sonra iyice ezilmiş patatesleri ilave edip tekrar yoğuruyoruz
En son unu ekleyip yoğuruyoruz patatesler biraz yumusatıyor hamuru un ile kıvamı tam oluyor..Hamuru iyice yoğurmak gerekiyor yoksa köftelerimiz dağılır.
Sonra yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp elimizde yuvarlıyoruz. Sonra avucumuzda işaret parmağımız yardımı ile inceltiyoruz..Tabi yanımızda su olması gerekiyor...Arada elimizi suya batırırsak daha kolay açılır..
Açtığımız içli köftelerin içine hazırladığımız harcı koyuyoruz..Ve elimizi su ile ıslatarak kapatıyoruz..
Bol kızgın yağda kızartıp servise sunuyoruz...

NevresteNevreste hesabı doğrulanmış üye.

Fırında Patatesli Köfte Detaylı Tarif için lünki tıklayın lütfen..

Malzemeler
4 5 adet patates
2 sogan (1 i kofte icin digeri salcali sosu icin)
300 gram kiyma
1 yumurta
1 kase ekmek ici
Kekik
Nane
Kimyon
Karabiber
Tuz

Yapılışı
Gelelim tarifimize oncelikle kiymamizi hazirliyoruz. Kiyma, rendelenmis sogan, yumurta, baharatlar ve ekmek icini bi kaba koyup guzelce karistiriyoruz. Sekil verip dolapta patatesleri hazirlayana kadar dinlendiriyoruz.
Patatesleri elma dilimi seklinde dograyip tavada hafif kizartiyoruz. (Patatesler daha gec pistigi icin)
Borcama diziyoruz.

Sogani kucucuk dograyip salcayla kavuruyoruz su dokuyoruz. pismeye baslayinca patateslerin ustune dokuyoruz.
Hazirladigimiz kofteleri de ustune diziyoruz. 190 derecedeki onceden isitilmis firina atiyoruz.
25 dakika sonra cikarip kofteleri ters cevirip tekrar firinliyoruz bi 25 dakika da boyle pisiyor.
Toplam 50 dakikada yemegimiz hazir oluyor.

@Gunbatimiii

Urfa kebap Detaylı tarif için linki tıklayın lütfen..

Urfa kebap için
malzemeler
800 gr bol yağlı kadar kuzu veya koyun eti
1 bıçak doğraması soğan
1 bıçak doğraması domates
Yarım demet maydanoz
tuz,pulbiber

Ben eti bıçak ile kıyma kaline getirmeyi tercih ediyorum ama isteğe göre makineden de çekilebilinir.
Etler minik minik doğranarak bıçak ile kıyma haline getirilir,
aynı işlem soğan ,domates ve maydanoz için de uygulanır ve pul biber tuz da eklenerek yarım saat yoğurulur.
Birbirine iyice yedirilen kıyma enli çöp şişlere takılarak tepsiye dizilir. 200 derecelik fırında 25 dk pişirilir
Pişen kebabımızın kaba bıraktığı su ve yağ ile lavaşlar ıslatılarak servis tabağına dizilir
Soğumadan ve yağı donmadan sıcak sıcak servis yapılır.Afiyet olsunn

nuryolu

Patates Püreli Kuzu Pirzola Detaylı tarif için linki tıklayın lütfen!

Malzemeler
kuzu pirzola ( ben on parça kullandım )
3 orta boy patates
domates sosu ( yaz sonunda kendim hazırlamıştım konserve olarak )
süslemek için maydanoz, roka,turp

terbiyesi için ;
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı süt
Sarımsak
Karabiber
Kaya tuzu ( iri )
Dağ kekiği (iri parçalı )

Patates püresi için ;
Bir kaşık tereyağı
1 su bardağı süt
Tuz

Yapılışı
kuzu pirzolaları terbiye malzemeleri ile ( zeytinyağı ,süt ,karabiber,kekik, sarımsak ) karıştırdım.
İyice yedirdim ben bu sosu etle ,sonra streçle kapatıp dolapta 1- 2 saat beklettim.
Bu sırada patates püresini hazırladım..
3 orta boy patatesi ben düdüklü tencerede haşladım kabuklarını soyup blender yardımı ile püre kıvamına getirdim. Tencerede erittiğim tereyağına püre yaptığım patatesleri ,sütü ve tuzu ekleyip istediğim kıvama gelene dek pişirdim…
Terbiye olan pirzolaları, az yağ ile iyice kızdırılmış tavada her iki yüzlerini de mühürledim
sonrasında ısıya dayanıklı kaba yerleştirdim ve hazırladığım domates sosunu üzerine gezdirip fırına attım yaklaşık 45 dakika.
Veee son olarak patates püremiz ile servis yaptım..

afiyetler olsun …

Dilaraginosss

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…