• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğuma Hazırlık kurandan isim olması mecburimi bilen var mı???

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

sevil01

oğlum benim en kıymetlim!
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2011
755
1
96
39
Sakarya
ben 23 haftalık hamileyim allah nasip ederse oğlum olacak ve ona yiğit mete adını vermek istiyoruz.geçenlerde bisey duydum bebeğin kulağına ezan okunurken illa ki önce kuranda gecen bir isim söylemek lazımmıs muhammed yiğit gibi. nufusa yazdırmak değil ama ezan okunurken sartmıs bu doğru mu:72:

Bu bir gelenek ama mecburi değil.
Kimsenin ismi Kuran'da geçiyor diye o insan kutsanmış değil, kimsenin de ismi Kuran'da geçmiyor diye lanetli değil.
Böyle düşünürsek doğru yolu buluruz.
İçinden geçeni yap derim :3:

ilgine tesekkür ederim ben anlamı güzel olsun oğluma yakıssın diye düsünüyorum :)
yiğit bir erkek olsun insallah 320 grlık yiğit erkeğim:):nazar:

tabiki isim seçerken kurandan seçmek durumundasınız ama herkesin ismi öylemi hayır bunun vebali size kalmış isimdende sorgulanıcakmışız

İsim koymada dikkat edilmesi gereken bir diğer konuda, Halk arasında Kur’an-ı Kerim’den isim bulma cehaletidir. Anlamı olmayan yada anlam olarak kötüyü çağrıştıran bir takım isimlerle ilgili olarak “Neden bu ismi koydun?” denildiğin de verilen cevap “Bu isim Kur’an da var” olmaktadır. Mesela, kızlar için kullanılmaya başlanan “ Aleyna (Bizim üzerimize), Aleyke (Senin üzerine), Kezban (yalancı) gibi isimler. Bu tür anlam ifade etmeyen isimlerden kaçınmak gerekir.Sadık AKKİRAZ

Son düzenleme:
öyle bir kural yoktur çünkü mesela şeytanda Kur'an-ı kerim'de geçer melekte..iyilikte vardır kötülükte...anlamının güzel olması önemlidir..sonuçta herkes mahşerde ismiyle çağrılacak huzura..ayrıca isimler insanın kişiliğini etkiler güzel iism koyalım ki güzel insanlar olsun yvrularımız dimi:16:

öyle bir kural yoktur çünkü mesela şeytanda Kur'an-ı kerim'de geçer melekte..iyilikte vardır kötülükte...anlamının güzel olması önemlidir..sonuçta herkes mahşerde ismiyle çağrılacak huzura..ayrıca isimler insanın kişiliğini etkiler güzel iism koyalım ki güzel insanlar olsun yvrularımız dimi:16:

Katılıyorum, konu sahibi içini ferah tut.
İçinden ne geliyorsa o ismi koy.
Hurafelere takılma sakın... :20:

Hayır ya bunu birileri uydurmuş millet peşinden gidiyor.Peygamber efendimiz der ki; çocuklarınıza güzel isimler koyun güzel isimlerle çağırın.Mesela hayırlı anlamında gibi.Arapça olması şart değil.

Bir kıss biliyorum.Arap dilinde bir adamın Ateş soyadı da yandı gibi birşeymiş.Peygamberimiz yolda karşılaşıyo, adama adını soyadını soruyor ve diyor ki koş evin yanıyor.Adam gidiyor ki gerçekten yangın çıkmış.Sonra diyor ki deyin ona adını değiştirsin anne babasını da yakmasın.Hayırlı isimler koyun hayırlı olsunlar diyor. tam olarak fıkra böyle olmasada özeti buydu.Önemli olan anlam.Kuranda evet çok hoş isimler ve kelimler var ama ya anlamları? onun yerine öz be öz türkçe ama anlamı güzel isimler koymanın sakınca yoktur....

Hayır ya bunu birileri uydurmuş millet peşinden gidiyor.Peygamber efendimiz der ki; çocuklarınıza güzel isimler koyun güzel isimlerle çağırın.Mesela hayırlı anlamında gibi.Arapça olması şart değil.

Bir kıss biliyorum.Arap dilinde bir adamın Ateş soyadı da yandı gibi birşeymiş.Peygamberimiz yolda karşılaşıyo, adama adını soyadını soruyor ve diyor ki koş evin yanıyor.Adam gidiyor ki gerçekten yangın çıkmış.Sonra diyor ki deyin ona adını değiştirsin anne babasını da yakmasın.Hayırlı isimler koyun hayırlı olsunlar diyor. tam olarak fıkra böyle olmasada özeti buydu.Önemli olan anlam.Kuranda evet çok hoş isimler ve kelimler var ama ya anlamları? onun yerine öz be öz türkçe ama anlamı güzel isimler koymanın sakınca yoktur....
:13:

Şu paylaşımı okumanızı tavsiye ederim

http://www.kadinlarkulubu.com/bebek...lis-bilinen-isimler-ecrin-aleyna-irem-vs.html

bende öyle bir kural yok sadece anlamı güzel olsun diye biliyourm
çünkü kuranda geçen ve anlamı hiçte iyi olmadığı halde konulan isimler var
asiye gibi anlamı isyankar mesela ve bunu koymak akıl işi mi sırf kuranda geçiyor diye
anlamı güzel olsun dalga geçilecek gibi olmasın ben böyle biliyorum

bende öyle bir kural yok sadece anlamı güzel olsun diye biliyourm
çünkü kuranda geçen ve anlamı hiçte iyi olmadığı halde konulan isimler var
asiye gibi anlamı isyankar mesela ve bunu koymak akıl işi mi sırf kuranda geçiyor diye
anlamı güzel olsun dalga geçilecek gibi olmasın ben böyle biliyorum

asiye ismi Kuran'da geçiyor mu bilmem, ben rastlamadım
ama cennetlik 6 kadından birinin ismi olduğundan koyulabilecek en güzel isimlerden de biridir:34::34:

diğer yazdıklarınıza katılıyorum önemli olan anlamının güzel olması
çocuk ahirette ismiyle çağırılacağından uyduruk manasız isimler olmasın yeterli bence

önemli olan kuran-ı kerimde geçmesi değil.manasının güzel olmasıdır.kuran isim sözlüğü değil sonuçta.

kuran,da ebu leheb ,de geçiyor.ama paeygamber efendimizin çok güzel isimleri var.ve eshabı kiramında.

erkek çocuklarında yusuf,ömer,ahmet benim çok hoşuma gidiyor.çift isimle de verilebilir...

İsim koymada dikkat edilmesi gereken bir diğer konuda, Halk arasında Kur’an-ı Kerim’den isim bulma cehaletidir. Anlamı olmayan yada anlam olarak kötüyü çağrıştıran bir takım isimlerle ilgili olarak “Neden bu ismi koydun?” denildiğin de verilen cevap “Bu isim Kur’an da var” olmaktadır. Mesela, kızlar için kullanılmaya başlanan “ Aleyna (Bizim üzerimize), Aleyke (Senin üzerine), Kezban (yalancı) gibi isimler. Bu tür anlam ifade etmeyen isimlerden kaçınmak gerekir.Sadık AKKİRAZ

Katiliyorum, cocuklarimiza Kurandan isim koymak diye bir zorunluluk yoktur. Kuran bir isimler sozlugu degildir. Yalniz Kezban ismi, yalanci manasina gelmiyor. Yari arapca bilgisiyle tercume edenler Kezban i tukezzibanin koku saniyor fakat Kezban ismi Farsca kokenli olup manasi iyi huylu ev hanimidir. Kiz cocuklarina verilmesinde sakinca yoktur.
kaynak: sorularla islamiyet.

Back
X