- 9 Eylül 2007
- 21.432
- 66.516
Evet ne yazikki devlet okullarinda da bu durum soz konusu.
Ben kantinden suyumu felan hep kendim alirim. Hamileyken bile indim kendim aldim. Arkadaslar bana kizardi hep ne ugrasiyorsun bir ogrenci yolla aliversin sana diye cunku onlar oyle yapiyor ama yapmadim.
Ben orta okuldayken nobetci ogrenciyim diye ogretmenler toplantisi icin beni kuru pasta almaya okulun disina yollamisti bayan mudur yardimcisi. Pastane icin cadde gecmem lazimdi ve giderken az kalsin araba carpiyordu. Tabi ben bunu kimseye soylemedim. Ogretmen olunca hicbir ogrencime sahsi bir is yaptirmadim hatta derste tuvalete gitse gec gelse kendim gidip bakiyorum bir sorun mu var diye.
Cocuklara is yaptirma mantigi sadece Kur an kurslarinda degil devlet okullarinda da mevcut. Belki cam sildirmiyorlar ogrencilere ama getir gotur ayak islerini yaptiriyorlar. Ben dedim ogretmen arkadaslara ben bir ogrenciye kendime hizmet ettirmem diye ama bu sefer daha gencsin idealist takiliyorsun ama gecer merak etme diye dalgaya vuruyorlar.
Yazik gunah. Allah korusun o cocuk bir dusse sorumlusu o cocuga o isi yaptirandir. Bu konularda kati olmakta fayda var. Kurstan sorumlu hocalar hakkinda sorusturma baslatmali diyanet gerekirse islerine son verilmeli. Cocuk emanet edilen kisiler sorumluluk sahibi olmak zorunda.
sorumluluk? bu ülkede böyle bir kavram yok ki vaveyla.. kader, kısmet ama sorumlu değil..