Kunut duası yerine ne okuyabilirim?

agresifkiz

Güzelbirşeylerolsun
Kayıtlı Üye
17 Şubat 2013
3.153
1.774
333
İstanbul
Kızlar öncelikle merhabalar, bu sıra hem okul dolayısıyla hemde bazı sebeplerden dolayı içim çok daraldı bugunde bende dedim namaz kılayım rahatlarım ferahlarım diye düşündüm inşallah devam etmek istiyorum fakat bir sıkıntım var yatsı namazında kunut duaları okunuyormuş fakat ben bilmiyorum o duayı ezberle diyeceksiniz ama biraz ezberim kıttır inşallah bu hafta ezberleyeceğim fakat bugün yatsıyı nasıl kılabilirim o dua yerine herhangi bir dua mı okuyayım ne yapayım bilemedim :18: Şimdiden teşekkür ederim

canım onların yerine rabbina atina dularını okayabilirmişsin
secdede en son selam vermeden evvel okuduğun son iki dua
ama tabiki öğrenene kadar
Allah daim etsin
bu arada konun kapatılır birazdan tatlım

canım kunut dualarını ezberleyene kadar salli ve barik dualarını onun yerine okuyabilirsinrabbim kabul etsin.....

canım onların yerine rabbina atina dularını okayabilirmişsin
secdede en son selam vermeden evvel okuduğun son iki dua
ama tabiki öğrenene kadar
Allah daim etsin
bu arada konun kapatılır birazdan tatlım

canım kunut dualarını ezberleyene kadar salli ve barik dualarını onun yerine okuyabilirsinrabbim kabul etsin.....

Tamam o zaman ezeberleyene kadar bunları okuyabilirim o zaman :)
Çok teşekkür ederim, iyi dilekleriiniz içinde teşekkür ederim, Amin :)

kunut dualarini ezberleyemeyenler “Rabbenâ âtina fi’d-dünyâ haseneten ve fi’l-âhireti haseneten ve qınâ azâbe’n-nâr” (Bakara, 2/201) duasını okuyabilirler. Anlamı: “Rabbimiz! Bize bu dünyada güzellik ver, Ahirette de güzellik ver. Bizi o ateşin azabından koru!”

Bunu da bilmeyenlerin üç defa; “Allâhümmağfirlî (Allah’ım beni bağışla)” veya üç defa; “Ya Rabbî (Ey Rabbim)” demeleri câizdir.

(Süleymaniye vakfi fetva bölümünden alintidir)

Çok teşekkür ederim, saolun :)

ben 3 defa Allahümmemağfirli diyorum canım. halbuki neleri aklımızda tutuyoruz kunut dualarını ezberlemeliyiz ama işte....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…