Kekler - Pastalar Kuntakinte :)

revindell

SatanistKesenPsikopatCat
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
8 Ekim 2009
2.428
20
Harika bir brownkek ama ununa göre bazen kabarmama riski oluyor Taze unla denenmesi tavsiye..

Bütün malzemeler oda sıcaklığında olucak..

4 yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 paket kakao
1 bardak süt
1 paket eritilmiş margarin
2 bardak un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

Yumurta, şeker, kakao, süt ve margarini iyice çırpın ve bu karışımdan bir su bardağı ayrın. Daha sonra un(elekten geçirilmiş havalanmış) , vanilya ekleyim çırpın güzelce en son kabartma tozu ilave edip kısa süre çırpın. Yuvarlak bir kek kalıbını yağlayıp unlayın ve bu karışımı kalıba döküp 175 dereceli fırında pişirin. Fırından çıkarınca keki kalıptan çıkarıp üzerine bir kenara ayırdığımız sıvı karışımı döküp kekin çekmesini sağlayın. Mümkünse buzdolabında bir gece beklesin.. Soğuyunca servis yapın…
İstersen içine fındıkta ekleyebilirsin..

Eklentiler

• $browni(2).jpg
    8,5 KB · Görüntüleme: 90
Bir tavsiyede bulunsam kabarma açısından alüminyum yuvarlak tepsiler varya onlarada çok güzel kabarıyor bu kek bende yaptığım zaman onlarda yapıyorum..
Birde sosunu üzerine dökmeden önce bıçakla keki şeritler halinde kesiyorum ki sosu içine işlesin diye yerken içindede o sosun tadını alıyorun..
En sonunda bu kekten bende istiyommmmmmm koca bir tabak hemde ellerine sağlık çok güzel gözüküyor cokacimcoook cokacimcoook

bende bu kekin yumurtasını sonra ekliyorum.yani yağ,süt,kakao ve şekeri çırpıyorum bir bardak ayırıyorum sonra yumurta un ve kabartma tozunu ekliyorum canım istedi bugün yapayım bari

Elinize sağlık...
görüntü çok iştah açıcı.
Bizde bu keki margarin yerine sıvıyağ ile yapıyoruz.

ank06 haklısın canım aliminyum tepsilerde harika oluyor bende bir keresinde metal tepside yaptım çok kötü oldu aliminyum tepsiden şaşmamak lazım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…