• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kung Fu Panda'ya 'beyin yıkama' suçlaması

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.825
898
Kung Fu Panda'ya 'beyin yıkama' suçlaması
Övgü PınarRoma
  • 20 Mart 2016
Paylaş
160320134525_kungfu_panda_624x351_dreamworks.com_nocredit.jpg
Image copyrightdreamworks.com
Animasyon filmi 'Kung Fu Panda' İtalya'da yeni bir polemik yarattı. Filmdeki baş karakter olan Po isimli pandanın "iki babası olmasının geleneksel aile değerlerine saldırı" olarak yorumlanmasının ardından, bir okulun öğrencilerini bu filmi izlemeye götürme planı iptal edildi.

Katolik yayın organı La Croce'nin yayın yönetmeni ve Roma belediye başkanı adayı Mario Adinolfi, İtalya'da geçen Perşembe günü gösterime giren "Kung Fu Panda 3" filminin çocuklarının beynini yıkadığını öne sürdü.

Adinolfi, "Kung Fu Panda'nın baş karakterinin iki babası olması" nedeniyle toplumsal cinsiyet teorisi propagandası yaptığını ve "geleneksel aile yapısına tehdit" teşkil ettiğini savundu.

Adinolfi, "Dünya çapında başarıya ulaşmış bir çizgi film ve hem çocukların hem de yetişkinlerin sempatik bulduğu bir karakter kullanılarak eşcinsellerin evlat edinmesi fikri yayılmaya çalışılıyor" dedi.

Adinolfi'nin bu çıkışının ardından Perugia kentindeki bir anaokulu da, öğrencilerini bu filmi izlemeye götürme planını iptal etti.

Alfabetagamma isimli okulun öğrencilerinden bazılarının velileri, "Kung Fu Panda toplumsal cinsiyet teorisini yayıyor" iddiası üzerine, çocuklarının bu filme götürülmesine karşı çıktı.

Okul gezisi için tüm velilerin onayı gerektiği için de yönetim, sinema gezisini iptal etmek zorunda kaldı.

Polemiğin büyümesi üzerine Eğitim Bakanı Stefania Giannini de tartışmaya katılarak asıl önemli olanın "fırsat eşitliği ve ayrımcılıkla savaşmak olduğunu ve kendilerinin de bunun için mücadele ettiğini" söyledi.

Sosyal medyada yapılan yorumlarda ise Adinolfi'ye destek verenler kadar karşı çıkanlar da oldu.

Kimileri Adinolfi'ye "Pandalar gibi senin de neslin tükeniyor" derken, kimileri de "O zaman 'keçiler beni selamlıyor' diyen Heidi'nin şarkısı da sihirli mantar ve uyuşturucu kullanmaya gizli davet olmuyor mu?" gibi ironik mesajlarla tepki gösterdi.
http://www.bbc.com/turkce/haberler/2016/03/160320_kungfu_panda

Problem değil, biz zaten gidemiyoruz çocukları da götüremiyoruz. Malum patlayabiliriz. O yüzden bizim bebeler görmeyecek böyle terbiyesiz şeyleri.

O değil de filme götürmeye söz verdiğim arkadaşımın beş yaşındaki oğlu küstü bana. Nasıl anlatayım çocuğa şimdilik gidemeyeceğimizi bilemedim.

Geleneksel aile hayatınız batısın
Koyu dindar yasak beyin yıkama bunlar bir yerden tanıdık

Itayan erkekleri turk erkekleriyle benzetilirdi simdi de idarecileri benzerlik gosteriyor :) o degilde gecen gun zeynanin lezbiyen oldugunu ogrendim bu gunde ay savascisi diye bir cizgi film vardi cok izlerdim ordada iki kız lezbiyenmis onu ogrendim :) ama yinede bu tur konularin kucuk yasa hitab eden dizi ve filmlerde islenmesi banada pek uygun gelmiyor

Back