Tatlı Tarifi Künefe(Resimli)

Feyza79

kar ciceklerim
Kayıtlı Üye
2 Aralık 2007
4.591
95
HAZIRLANIŞI :
Tereyağından 1,5 çorba kaşığı alıp, ince ince ufalanmış kadayıflerı ateşte tereyağıyla yedirerek bir süre karıştırın
Künefeyi pişireceğiniz tepsinin dibini yağlayarak kadayıfların yarısını yerleştirin. Uzerine dilimlenmiş dil peynirini koyun. En üst kısma yeniden kadayıf döşeyerek ılık fırında üzeri hafif kızarıncaya kadar pişirin. Bir yüzü kızaran kadayıfı tekrar yağlanmış tepsiye ters yerleştirerek bu yüzünü de kızartın.
İki yüzü kızaran kadayıfı fırından alarak fazla ağdalanmamış soğuk şurubu sıcak künefenin üzerine dökün. SERBET ICIN:iki su bardagi su, iki su bardagi seker. kaynamaya baslayinca ceyrek limon sikin.5 dk daha kaynatip kapatin.Servis yapın.

Son düzenleme:
hayatımda en çok sevdiğim tatlı birincisi künefedir ikinciside tulumba

ben künefeyi antakyali bir arkadasta yedim cok hosuma gitti..
seninkide nefis görünüyo canimcokacimcoook
hazir tarifte bulmusken deniycem mutlakayerimseniben
ellerine emciklerine saglik canimopuyorumnanaktan

sık kullanılanlara aldım.mutlaka denicem.
yalnız sormak istediğim bir şey var
kadayıfları gelişigüzl mi yayıyorsun yoksa sıkıştırrark mı?

severek yediğimiz tatlılardandır. Evde bir kere denedim hemen bitmedi ısıtılınca sertleşti. Bende artık yapmadım. Hep dışarda yiyoruz. Mersin olunca oturduğum yer çok güzel yapan yerler var.

Emeğine sağlık.

çok severim künefeyi bende bu tarifi tavada yapmıştım çokta güzel olmuştu seninkide nefis görünüyor ayrıca ben tavada bastırıp sıkıştırmıştım..ellerine sağlık nasılda canım çekti şimdicokacimcoook

künefe en sevdiğm tatlıdır,ellerine sağlık
,mütiş görünyor,canım çekti,

çok severim künefeyi ama herkes güzel yapamıyor...
Bazıları içine kaşar peynir koyuyor hoş olmuyor...
Denicem umarım güzel olur, emeğine sağlık canım...

ben biterim künefeye yaaaa canım çekti ne pis boğazım ya

ellerine sağlık canım herkers gibi bende bayılırım künefeye bşy sormak istiyorum bu malzemelerle kaç kişilik künefe çıkarkaydirigubbakcemile2 ne kadarlık bi tepsi kullandığın ben biraz fazla mı oldum?

bende denemek istiyorum.
çok güzel gözüküyor.
paylaşım için teşekkürler.
yukarıdaki arkadaşın sorduğu soruların cevabını ben de merak ediyorum.

en sevdıgım tatlı bıde yapmayı becerebılsem hep hazır alıyoz dısardan evde serbey yapıp dokuyoz oluyo

cok sagolun kizlarrr hepinize baya uzun olmus ugramayali helak edin hakkinizi.
elimizde iyice didekliyoruz kizlar tepsiyide iyice yagliyoruz ayni boy tepsiyide üzerine koyup iyice bastircaz.peyniri koyup diger yarisinida yine ayni sekilde bastircaz iyice.siki olursa daha güzel oluyor.

siz mikrari arzu ettiginiz sekilde cogaltirsiniz kisi sayisinca.ben genelde yarim kilo kullaniyorum yari alta yari üste inceligide iyi oluyor. 3 boy tepsiler oluyor ben en kücügünü kullandim bu ölcüye.yarim kilo olacaksa ikinci boy tepsiyi kullaniyorum.

melisammmmm canim ben dil peyniri yerine tuzsuz mozzeralla paynir oluyor ya onu koyuyorum oda güzel oluyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…