• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kumru bitinden nasil kurtulurum?

Annenizin evi varmış işte oraya gidin kalın ilaçlama yapılırken. Eşinizin o 1 gün olan izin gününde de eşiniz çocuğunuza bakar siz gelıp evi temizlersiniz
Ev 2 kez ilaçlanacaksa evi 2 kez mi temizleyeceksiniz? O 10 günde yavrular varsa onlar sorun sanırım yine size zarar verebilirler. Gittiğiniz eve de taşıyabilirsiniz. Çok sıkıntılı bir durum. İnşallah kurtulursunuz.
az once bir kimya firmasiyla anlastik. bugun gelip ilaclama yapacaklar. biz bu surecte annemler evde yoklar ama onlarin evinde kalacagiz. ilaclama yapan firma da o eve tasiyabilecegimizden soz etti. bir de vucudumuzda isirmalar oldugu icin once mutlaka doktorla gorusun dediler.

eczanede bu isler icin satilan seyler oluyormus sanirim. 10 gunluk kiyafetimizi valize doldurup valizi de ilacladiktan sonra yanimiza almayi planliyorum anneme gider gitmez de tum giysileri yikayip dus alip yikanmis giysiler giyip oraya tasimamis olmayi umut edecegiz simdilik daha iyi bir cozum gelmiyor aklima.

gorustugumuz firma saglik bakanligi tarafindan artik sisli ilaclamaya izin verilmedigini soyledi. 6 ay garanti verdiler insallah dedikleri gibi olur.

temizlik ile ilgili koltuk yatak nevresim ve yerlerin temizlenmesi yeterli dediler. zaten sali gunu koltuk ve yataklar mite temizligi yapilacakti o yuzden sanirim yerleri silmek ve giysileri yikamak yeterli olacak.

insallah kurtuluruz tez zamanda, cok canim sikildi

Eski binamda düzenli olarak evlere böcek ilaçlaması yapılıyordu, ilacın bitkisel olduğunu söylüyorlardı. Hiç kokusu yoktu. Belki araştırırsanız onlar için de bitkisel ve kokusuz ilaçlama vardır
arastirdim gunlerdir arastiriyorum zaten. ama kokulu olmak zorundaymis zaten kokusundan ölüyormus bu hayvanlar. neyse insallah kisa surede hallolur cok canim sikildi

Annenin evi varsa çok çaresiz değilsin. Kendileri yoksa daha da rahat olur. Komşun 2 saat bakmaz mı? Hemen 1 haftalık kıyafetini al annene geç şirket ilaçlasın. 10 gün sonra tekrar ilaçlasın. 5 gün sonra da temizlersin yavaş yavaş

Çözmüşsün zaten bu şekil. Aklın yolu bir. Nefret etyim bn de kumrulardan.

Annenin evi varsa çok çaresiz değilsin. Kendileri yoksa daha da rahat olur. Komşun 2 saat bakmaz mı? Hemen 1 haftalık kıyafetini al annene geç şirket ilaçlasın. 10 gün sonra tekrar ilaçlasın. 5 gün sonra da temizlersin yavaş yavaş

Çözmüşsün zaten bu şekil. Aklın yolu bir. Nefret etyim bn de kumrulardan.
annemler suan yoklar, ev konusunda rahat oluruz. ama oraya da tasima ihtimalimiz varmis. valiz hazirladim, valizi ilaclaticaz evde birakip, ilaclama sonrasi alip annemde hepsini yikayacaz oyle kullanmaya baslicaz.

bi de uzerimizde sirkelerinden olabilirmis, bu yuzden kuduz ilaci gibi bir ilac verdi doktor, sampuani ve losuonu var. sampuaniyla yikanip dus sonrasi losyonu surup temiz elbise giyip gidicez, sonra da gittigimiz evde tum giysileri yikayip tekrar dus alip oyle oturucaz...

nasil illet bisry bilmiyorum. aman kizlar dikkat edin, ben bundan sonra cama konan kusu bile kovalarim

bu süreçte annenizin evinde kalın iki haftada evi temizleyin eşiniz pazar günleri bebeğinize baksın. ilaçlamadan gitmiyor o bitlee maale :(

Bende aralıklarla pire olayı yaşadım bıkac kez sağolsun esım bahçelerden hayvanlardan eve pire getırır arada o da benı yer yer yerrrr tarım ilaçları var kokusuz evı terketmenıze gerek olmayan 2 gün ilaçlama yeterlı oluyor su bazlı ben oyle kurtuluyorum oldukça ben pire ilacı alıyorum talımatına uygun sulandırıp evın her kosesıne sıkıyorum ölüyorlar bişey kalmıyor su bazlı boyalar kokusuz ve iz bırakmıyor deneyın geçmiş olsun 💐

Eski oturduğum yerde benim de başıma geldi. O zamanlar oglum daha 8 aylıktı. Balkona gelen kuşlardan oldu. Ilkinde biz de anlamadık sonra hepimizde kızarıklıklar başlayınca öğrendik. Ilaclama şirketiyle görüştük ilaclattik ama 2,3 gun evde kalmadik. Temizlik icin de temizlikci cagirdim kanepeler koltuklar her yeri temizledi. Ama hemen ilaclatirsaniz iyi olur hemen çoğalıyorlar cunku.

Sizin bahsettiginiz bitleri internette gormustum ben.onlara da muhabbet kuslarindan gelmisti.demek ki bir cok kanatlida oluyor.oncelikle kuslari uzaklastirin.kumrular cok inatcidir kolay kolay birakmazlar orayi.eger balkon turu bir yerde ise file taktirin.yoksa ilaclatsaniz bile kus yine gelir ve dongu tekrarlar.

kizlar inanilmaz canimiz sikkin. bir suredir oglumun bacaklarinda kirmizi minik kabarikliklar oluyor, kasiyor yara yapiyor, cok alerjik bir cocuk oldugu icin alerji oldugunu dusunmustum. ancak ayni kizarikliklar bende de cikmaya basladi. sonra minnacik nokta kadar birseyin uzerimde gezdigini fark ettim bir ksc defa. ve uzun arastirmalar sonucu balkonumuza yuva yapan kumrular sayesinde kumru biti oldugunu ogrendim.

balkonu derhal kapattim sinek ilaci filan siktim ama sanirim fayda etmedi. evde esyalarin uzerinde gormedim hic hep uzerimde gordum bu sinsi seyi. ama eve de yayilmis midir bilmiyorum...

ilaclama firmalarini arastirdim, internette arastirdim. heryerde sisleme yontemi ile ilaclatilmasi gerektigi yaziyor. 10 gun arayla 2 defa en az. ilaclatmak mesele degil de, sonrasinda temizligi nasil olacak? oglumda alerjik astim var, birakabilecegim kimse yok esim haftanin 6 gunu sabah 8 aksam 9 (en iyi ihtimalle 9) calisiyor. izin alma sansi yok. ben cocukla ilaclama sonrasi eve girip o birseye dokunmayan birseyi yalamadan evi nasil temizleyebilirim?

ilaclama firmasi kullanmadan kendimiz kontrollu ilaclayarak kurtulabilir miyiz acaba?

basina gelen, kendi kendine cozebilen, ya da ilaclama firmasiyla cozebilen, hangi tur ilaclama ile cozduyse, bilgi verebilir mi?

bir cok ilaclama sekli var, ancak bu hasere turu icin mutlaka sisleme yapilmasi gerektigi aksi takdirde sorunun tekrarlayacagini yaziyor bir kac sayfada. hatta kokusuz ilaclama vs yaptigi halde yine de kurtulamadigini soyleyenler de var...

inanilmaz canim sikkin. bu igrenc deneyimi yasamis olan varsa nasil kurtuldugunj yazarsa cok sevinirim
Bayer in bir ilacı var kendin sulandırıp sikabilirsin eve mesela duvaralara kapı arkalarına yatak altlarına sık

Kokusuz ve etkili bir ilaç vücuda zararı da yok ayrica bazı böceklere karşı iki yıl etkili :)) apartman böceği 3-4 yıldır yok artık evimde

kirmizi olandan da gordum,bu dediginiz gibi olandan da sanirim. sadece yataklari koltuklari ilacli temizletip eve de detayli temizlik yapsam bitermi ki? of bilmiyorum basina gelen kimse de yok sanirim
Bit olduğundan emin misiniz bazen pencere önünde bir sürü kırmızı küçük böcekler oluyor eve de giriyorlar ben de bilmiyordum ama örümcek oluyorlar galiba büyüyünce resim attım bunlar değil demi?

Eklentiler

• images (9).webp
    images (9).webp
    2,1 KB · Görüntüleme: 187
bu süreçte annenizin evinde kalın iki haftada evi temizleyin eşiniz pazar günleri bebeğinize baksın. ilaçlamadan gitmiyor o bitlee maale :KK43:

bugun anneme geldik, ev ilaclandi, evde giydigimiz herseyi burda gelir gelmez cikartip yikadik, valizi de ilaclattij ordan gelenleri de yikayip burda kullaniriz gidene kadar simdi.

ilaclama ilk defa yaptirdim zaten koltuklara yerlere yataklara ve camlara sikiyorlarmis. yataklar, koltuklar sali gunu zaten oglumun mite alerjisi oldugu icin ozel yikamaciya yikatilacakti, onlari tekrar silmeme gerek kalmayacak bu durumda. halilar yikamaya gidecek, bana bir camlari ve yerleri silmek kaliyor. en azindan ilk etapta. genel ortami temizledikten sonra dolap iclerindeki giysileri filan yavas yavas yikarim diye dusunuyorum. pazar gunu bakacagim ona da artik. esim evdeyken...
Bende aralıklarla pire olayı yaşadım bıkac kez sağolsun esım bahçelerden hayvanlardan eve pire getırır arada o da benı yer yer yerrrr tarım ilaçları var kokusuz evı terketmenıze gerek olmayan 2 gün ilaçlama yeterlı oluyor su bazlı ben oyle kurtuluyorum oldukça ben pire ilacı alıyorum talımatına uygun sulandırıp evın her kosesıne sıkıyorum ölüyorlar bişey kalmıyor su bazlı boyalar kokusuz ve iz bırakmıyor deneyın geçmiş olsun 💐
aslinda bu yapilan ilaclamada da 4 saat sonra eve girebilirsiniz demisler. ancak ben 4 saat sonra eve girsem bile cocukla evi temizlemem mumkun olmayacagi icin esimin izin gununu bekleyecegim mecburen. insallah biter gider ya baska da birsey istemiuorum cok canim sikildi gercekten.
Eski oturduğum yerde benim de başıma geldi. O zamanlar oglum daha 8 aylıktı. Balkona gelen kuşlardan oldu. Ilkinde biz de anlamadık sonra hepimizde kızarıklıklar başlayınca öğrendik. Ilaclama şirketiyle görüştük ilaclattik ama 2,3 gun evde kalmadik. Temizlik icin de temizlikci cagirdim kanepeler koltuklar her yeri temizledi. Ama hemen ilaclatirsaniz iyi olur hemen çoğalıyorlar cunku.
evet arastirdigim kadariyla cok hizli uruyormuslar zaten. insallah bitmistir ya hala heryanim kasiniyor huylandim da
Sizin bahsettiginiz bitleri internette gormustum ben.onlara da muhabbet kuslarindan gelmisti.demek ki bir cok kanatlida oluyor.oncelikle kuslari uzaklastirin.kumrular cok inatcidir kolay kolay birakmazlar orayi.eger balkon turu bir yerde ise file taktirin.yoksa ilaclatsaniz bile kus yine gelir ve dongu tekrarlar.
evet kus biti diye de geciyor aslinda. bir cok hayvanda olabiliyormus ama en yaygin kumrularda goruldugu icin kumru biti diyorlar sanirim.

balkonda yuva yaptiklari yere bos bir karton koli kapatmayi dusunuyorum. annemlere de dadanmisti bir donem oyle cozmuslerdi. zaten ilk firsatta balkonu cam balkona ceviririm muhtrmelen acayip korktum cunku...
Bayer in bir ilacı var kendin sulandırıp sikabilirsin eve mesela duvaralara kapı arkalarına yatak altlarına sık

Kokusuz ve etkili bir ilaç vücuda zararı da yok ayrica bazı böceklere karşı iki yıl etkili :)) apartman böceği 3-4 yıldır yok artık evimde
bu ilaclama yapan firma da bayer in ilacini kullanmis muhtemelen ayni ilactan soz ediyoruzdur. evet sulandirip kendim sikmayi dusundum aslinda, ama beceremezsem bitmezse diye tedirgin oldum yataklari yikaticam bosa gitmesin bir de diye korktum. cunku yatak koltuk icerisine yuvalanabiliyorlarmis. acemilik te var tabi biraz. bundan sonra biraz daha serin kanli davranabilirim muhtrmelen ama insallah gerek kalmaz tekrar:(
Bit olduğundan emin misiniz bazen pencere önünde bir sürü kırmızı küçük böcekler oluyor eve de giriyorlar ben de bilmiyordum ama örümcek oluyorlar galiba büyüyünce resim attım bunlar değil demi?
bu attiginiz bocekler gibi degil aslinda, ya da buyutulmus fotograflar bunlar bilemem:) ben bocekleri bile tanimam zaten. ama bir kac farkli firmaya fotograf ve videosunu attim, hepsi kumru biti dediler. onlarin yalancisiyim ben... oglun ve benim vucudumuzda bu kadar kizariklik yara kasinti cikmasaydi muhtrmelen hic fark etmezdim. toz zerresi kadar kucuk, kirmizi, siyah, acik gri renklerde gordum. hepsi ayni turmus zaten. hatta ilk gordugumde toz ucuyor kolumda sandim, o kadar kucuk dusunun...

bu attiginiz bocekler gibi degil aslinda, ya da buyutulmus fotograflar bunlar bilemem:) ben bocekleri bile tanimam zaten. ama bir kac farkli firmaya fotograf ve videosunu attim, hepsi kumru biti dediler. onlarin yalancisiyim ben... oglun ve benim vucudumuzda bu kadar kizariklik yara kasinti cikmasaydi muhtrmelen hic fark etmezdim. toz zerresi kadar kucuk, kirmizi, siyah, acik gri renklerde gordum. hepsi ayni turmus zaten. hatta ilk gordugumde toz ucuyor kolumda sandim, o kadar kucuk dusunun...
Anladım peki kolay gelsin zor bir durum umarım en yakın zamanda kurtulursun

bugun anneme geldik, ev ilaclandi, evde giydigimiz herseyi burda gelir gelmez cikartip yikadik, valizi de ilaclattij ordan gelenleri de yikayip burda kullaniriz gidene kadar simdi.

ilaclama ilk defa yaptirdim zaten koltuklara yerlere yataklara ve camlara sikiyorlarmis. yataklar, koltuklar sali gunu zaten oglumun mite alerjisi oldugu icin ozel yikamaciya yikatilacakti, onlari tekrar silmeme gerek kalmayacak bu durumda. halilar yikamaya gidecek, bana bir camlari ve yerleri silmek kaliyor. en azindan ilk etapta. genel ortami temizledikten sonra dolap iclerindeki giysileri filan yavas yavas yikarim diye dusunuyorum. pazar gunu bakacagim ona da artik. esim evdeyken...
aslinda bu yapilan ilaclamada da 4 saat sonra eve girebilirsiniz demisler. ancak ben 4 saat sonra eve girsem bile cocukla evi temizlemem mumkun olmayacagi icin esimin izin gununu bekleyecegim mecburen. insallah biter gider ya baska da birsey istemiuorum cok canim sikildi gercekten.
evet arastirdigim kadariyla cok hizli uruyormuslar zaten. insallah bitmistir ya hala heryanim kasiniyor huylandim da
evet kus biti diye de geciyor aslinda. bir cok hayvanda olabiliyormus ama en yaygin kumrularda goruldugu icin kumru biti diyorlar sanirim.

balkonda yuva yaptiklari yere bos bir karton koli kapatmayi dusunuyorum. annemlere de dadanmisti bir donem oyle cozmuslerdi. zaten ilk firsatta balkonu cam balkona ceviririm muhtrmelen acayip korktum cunku...
bu ilaclama yapan firma da bayer in ilacini kullanmis muhtemelen ayni ilactan soz ediyoruzdur. evet sulandirip kendim sikmayi dusundum aslinda, ama beceremezsem bitmezse diye tedirgin oldum yataklari yikaticam bosa gitmesin bir de diye korktum. cunku yatak koltuk icerisine yuvalanabiliyorlarmis. acemilik te var tabi biraz. bundan sonra biraz daha serin kanli davranabilirim muhtrmelen ama insallah gerek kalmaz tekrar:(

Yalniz dikkat edin temizlerken mutlaka eldiven takin. Çünkü alerji yaptıydı bende her dokunduğum sey yüzümüzde baya kızarıklık yapmıştı. O yuzden dikkatli olmanızı tavsiye ederim.

Back
X