• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kumru bitinden nasil kurtulurum?

kirmizigitar

Guru
Kayıtlı Üye
4 Mart 2011
10.375
11.989
498
İstanbul
kizlar inanilmaz canimiz sikkin. bir suredir oglumun bacaklarinda kirmizi minik kabarikliklar oluyor, kasiyor yara yapiyor, cok alerjik bir cocuk oldugu icin alerji oldugunu dusunmustum. ancak ayni kizarikliklar bende de cikmaya basladi. sonra minnacik nokta kadar birseyin uzerimde gezdigini fark ettim bir ksc defa. ve uzun arastirmalar sonucu balkonumuza yuva yapan kumrular sayesinde kumru biti oldugunu ogrendim.

balkonu derhal kapattim sinek ilaci filan siktim ama sanirim fayda etmedi. evde esyalarin uzerinde gormedim hic hep uzerimde gordum bu sinsi seyi. ama eve de yayilmis midir bilmiyorum...

ilaclama firmalarini arastirdim, internette arastirdim. heryerde sisleme yontemi ile ilaclatilmasi gerektigi yaziyor. 10 gun arayla 2 defa en az. ilaclatmak mesele degil de, sonrasinda temizligi nasil olacak? oglumda alerjik astim var, birakabilecegim kimse yok esim haftanin 6 gunu sabah 8 aksam 9 (en iyi ihtimalle 9) calisiyor. izin alma sansi yok. ben cocukla ilaclama sonrasi eve girip o birseye dokunmayan birseyi yalamadan evi nasil temizleyebilirim?

ilaclama firmasi kullanmadan kendimiz kontrollu ilaclayarak kurtulabilir miyiz acaba?

basina gelen, kendi kendine cozebilen, ya da ilaclama firmasiyla cozebilen, hangi tur ilaclama ile cozduyse, bilgi verebilir mi?

bir cok ilaclama sekli var, ancak bu hasere turu icin mutlaka sisleme yapilmasi gerektigi aksi takdirde sorunun tekrarlayacagini yaziyor bir kac sayfada. hatta kokusuz ilaclama vs yaptigi halde yine de kurtulamadigini soyleyenler de var...

inanilmaz canim sikkin. bu igrenc deneyimi yasamis olan varsa nasil kurtuldugunj yazarsa cok sevinirim

Annem bu sıkıntıdan dolayı tedavi gördü iğne vurmuşlardı diye hatırlıyorum. Kaşıntısı çok fazla idi .Balkona bir süre çıkmayıp ilaclamisti.Sizde ilâçlatip üzerine temizlik servisi alabilirsiniz .Oğlunuzla beraber bir yakınınıza gidemez misiniz bu süreçte

Annem bu sıkıntıdan dolayı tedavi gördü iğne vurmuşlardı diye hatırlıyorum. Kaşıntısı çok fazla idi .Balkona bir süre çıkmayıp ilaclamisti.Sizde ilâçlatip üzerine temizlik servisi alabilirsiniz .Oğlunuzla beraber bir yakınınıza gidemez misiniz bu süreçte
yasadigim sehirde hic kimse yok, herkes yaz donemini memlekette geciriyor. annemin evinde kalabilirim onlar yoklar ama, sorun kalmak ta degil tam olarak cocukla o evi bir sekilde temizlemem gerekiyor.

temizlik hizmeti almayi da dusundum, ancak evim dubleks, hem maddi olarak karsilamam cok zor, hem de acikcasi isin icinde ilaclama var, evdeki her kose her esyanin tek tek yikanmasi gerekecek, oyuncaklar dahil dusunun... bu kadar hassas bir konuyu bir baskasina birakamam. usunkoru siler, atlar, onemsemez...

ilaclama isine girmeden kendim cozebilir miyim diye dusunuyorum acikcasi. en azindan kendim ilaci siktigim yerleri bilir temizligi o noktalarda yogunlastiririm. yataklari ve koltuklari zaten ilacli temizleme yaptiracaktim bu hafta tam da randevu almistim.

Çocuğunuzu bi yere bırakmadan böyle bi işe girişmeyin benim kızımda alerjik astım ve kokulardan çok etkileniyor yapabileceğiniz tek şey ilaçlatmak.. Evin her yerinde vardır sadece üstünüzde olduğunu sanmıyorum.. Yanınıza bi yardımcı alıp ilaçlamadan sonra temizlik yapabilirsiniz.. Oyun evleri varsa bulunduğunuz civarda oraya bırakabilirsiniz.. Yada haftasonu eşiniz bütün gün ailenizin evinde bakıp siz temizlik yapacaksınız başka alternatif yok gibi.. Kolaylıklar diliyorum

Çocuğunuzu bi yere bırakmadan böyle bi işe girişmeyin benim kızımda alerjik astım ve kokulardan çok etkileniyor yapabileceğiniz tek şey ilaçlatmak.. Evin her yerinde vardır sadece üstünüzde olduğunu sanmıyorum.. Yanınıza bi yardımcı alıp ilaçlamadan sonra temizlik yapabilirsiniz.. Oyun evleri varsa bulunduğunuz civarda oraya bırakabilirsiniz.. Yada haftasonu eşiniz bütün gün ailenizin evinde bakıp siz temizlik yapacaksınız başka alternatif yok gibi.. Kolaylıklar diliyorum
aklimi kacirmak uzereyim dubleks ev 1 gunde tum tabak canak oyuncak esyalar duvarlar nasil temizlenir yikanir ki....

aklimi kacirmak uzereyim dubleks ev 1 gunde tum tabak canak oyuncak esyalar duvarlar nasil temizlenir yikanir ki....
Allah kolaylık versin çok zor haklısınız ama yapabileceğiniz tek şey yanınıza yardımcı almak sabah erken başlarsanız akşama kadar bitirirsiniz çocuğunuza eşiniz bakarsa halledersiniz diye düşünüyorum

Her ama heeeer sey nasil temizlenecek?imkansiz ya. Gercekten tükenirsiniz bir gunde imkansiz

Ilac firmasi ne diyor?her ama her sey yikanip silinecek mi diyor?eevdeki her seyi yikar silerseniz biter giderler zaten ilaclanmasa da.

Yerinizde olsam yerleri güçlü bi ilaçla ilaclarim odalari havalandirarak sirayla (sonrasinda silerek) ve her seyi yikarim yastik yorgan kiyafet koltuk örtüleri vs sik kullanilan şeyleri. Gunde en az 2 kere cocugu kendimi yıkarım
Adı üstünde kumru ların biti olduğu icin ev şartlarında cok uzun sure hayatlarını idame ettiremezler bence.

Allah kolaylık versin çok zor haklısınız ama yapabileceğiniz tek şey yanınıza yardımcı almak sabah erken başlarsanız akşama kadar bitirirsiniz çocuğunuza eşiniz bakarsa halledersiniz diye düşünüyorum
ev dubleks ve benim evden calistigim bir butik atolyem var sadece atolyedekileri temizlemem dahi 1 hafta alir en az o kadar cok incik cincik var ki tahmin edemezsiniz. oyle 1-2 gunde olacak sey asla degil. ve yasadigim sehirde "bana yardim edebilecek" arkadasim dahi yok... akrabalarim var ama kis doneminde burdalar sadece nisan da herkes gider kasim a kadar donmez...

Beyaz silik renkte minik kumru bitinden bahsediyorsaniz normal detayli temizlik yapilinca da kurtulunuyor.
kirmizi olandan da gordum,bu dediginiz gibi olandan da sanirim. sadece yataklari koltuklari ilacli temizletip eve de detayli temizlik yapsam bitermi ki? of bilmiyorum basina gelen kimse de yok sanirim

ev dubleks ve benim evden calistigim bir butik atolyem var sadece atolyedekileri temizlemem dahi 1 hafta alir en az o kadar cok incik cincik var ki tahmin edemezsiniz. oyle 1-2 gunde olacak sey asla degil. ve yasadigim sehirde "bana yardim edebilecek" arkadasim dahi yok... akrabalarim var ama kis doneminde burdalar sadece nisan da herkes gider kasim a kadar donmez...
Atölyeniz olduğunuz bilmiyordum.. bu şekilde zaten temizlenmez araştırın nette bununla ilgili bi bilgi vardır.. Ne yapmanız gerektiğiyle ilgili.. Ama bit öyle sandığınız gibi detaylı temizlikle gitmez bir zıplayan bi hayvan ve siz başka yeri temizlerken o başka bi yere illa sıçrar hayvan biti temizlemek gerçekten zor Allah kolaylık versin inşAllah.. Bi kaç gün ailenizin evinde kalın eşinizin izin alma durumu varsa çocukla ilgilenir sizde her gün gidip temizlik yaparsınız aklıma gelen başka bi çözüm yolu yok maalesef

Atölyeniz olduğunuz bilmiyordum.. bu şekilde zaten temizlenmez araştırın nette bununla ilgili bi bilgi vardır.. Ne yapmanız gerektiğiyle ilgili.. Ama bit öyle sandığınız gibi detaylı temizlikle gitmez bir zıplayan bi hayvan ve siz başka yeri temizlerken o başka bi yere illa sıçrar hayvan biti temizlemek gerçekten zor Allah kolaylık versin inşAllah.. Bi kaç gün ailenizin evinde kalın eşinizin izin alma durumu varsa çocukla ilgilenir sizde her gün gidip temizlik yaparsınız aklıma gelen başka bi çözüm yolu yok maalesef
o kadar zor durumda kaldim ki... esim yillik iznini dahi alamadi pandemi vs derken sirket vermedi asla, biz de tatil plani yapmistik onu bile iptal etmek zorunda kaldik, cogunlukla eve bile gece yarisi 2-3 gibi geliyor. sadece pazarlari evde. annemin evinde kalmak mesele degil de, cocuk kismi cok zor...

bu arada pireler zipliyor evet ama bitler ziplamiyor. usul usul geziyor oyle🤣 ama beni ve oglumu kac yerimizden isirmislar 20 den sonrasini sayamadim...

kirmizi olandan da gordum,bu dediginiz gibi olandan da sanirim. sadece yataklari koltuklari ilacli temizletip eve de detayli temizlik yapsam bitermi ki? of bilmiyorum basina gelen kimse de yok sanirim
Beyaz oluyorlar zaten gormesi de 1 o kadar zor, biz normal temizlik yaparak kurtulmustuk. Mutfak aydinligina kumru yuva yaptigi icin olmustu. Guzelce herseyi deterjanla temizlemistik, kaybolup gitmislerdi cok sukur.
Benim de alerjim oldugu icin ilaclama veya agir kimyasallar iceren temizlik yaptirmadik.

Annenizin evi varmış işte oraya gidin kalın ilaçlama yapılırken. Eşinizin o 1 gün olan izin gününde de eşiniz çocuğunuza bakar siz gelıp evi temizlersiniz

Ev 2 kez ilaçlanacaksa evi 2 kez mi temizleyeceksiniz? O 10 günde yavrular varsa onlar sorun sanırım yine size zarar verebilirler. Gittiğiniz eve de taşıyabilirsiniz. Çok sıkıntılı bir durum. İnşallah kurtulursunuz.

o kadar zor durumda kaldim ki... esim yillik iznini dahi alamadi pandemi vs derken sirket vermedi asla, biz de tatil plani yapmistik onu bile iptal etmek zorunda kaldik, cogunlukla eve bile gece yarisi 2-3 gibi geliyor. sadece pazarlari evde. annemin evinde kalmak mesele degil de, cocuk kismi cok zor...

bu arada pireler zipliyor evet ama bitler ziplamiyor. usul usul geziyor oyle🤣 ama beni ve oglumu kac yerimizden isirmislar 20 den sonrasini sayamadim...
Bitte zıplar hayvan beslemiştik bi süre ordan biliyorum bi tanesinden diğerlerine geçmişti Allah kolaylık versin inşAllah

Eski binamda düzenli olarak evlere böcek ilaçlaması yapılıyordu, ilacın bitkisel olduğunu söylüyorlardı. Hiç kokusu yoktu. Belki araştırırsanız onlar için de bitkisel ve kokusuz ilaçlama vardır

Back
X