• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kum ve tas agrisi adet sancisi gibimi?

ozlem28

Nirvana
Kayıtlı Üye
6 Aralık 2007
983
81
643
İstanbul
Kizlar mrb. Benim idrarda kum cikti ve tasda varmis 3.5 mm. Adet gibi bel ve kasik agrim var. Once kadin doguma gittim biseyin yok dedi. Bende tas ve kumdan mi diye dusunuyorum.Bosluk ve bobrekte agri oluyor zatende bu adet gibi agrida bazen oluyor. Haftada bir falan geliyor bazen birgun suruuor bazen 3 4 gun. Baska bir kadin dogumami gitsem acaba?

Kadın doğuma değilde dahiliye git detaylı inceleme yapilir . Benim kum tas yok ama kronik böbrek hastasiyim . Nefrit var bende böbrek iltihabı ... bir böbregim curuk ve % 18 çalısıyor .

Bevliye bölümüne gitmeniz gerekiyor. Taş düşemeyecek kadar büyükse kirdirilmali, degilse ilaç verecektir. Ve evet kum sancısı şiddetli bel ve kasık ağrısı yapıyor malesef. Çok geçmiş olsun

Kucuk 3.5 mm sol bobrekte. Oyuzden kirilacak boyutta degil. Agrim baya var su icmeyi bazen ihmal.ediyorum o tetikliyor belkide. Adet sancisi gibi ayni

Kucuk 3.5 mm sol bobrekte. Oyuzden kirilacak boyutta degil. Agrim baya var su icmeyi bazen ihmal.ediyorum o tetikliyor belkide. Adet sancisi gibi ayni
Su icmek icin gerekirse telefonunuzun saatini kurun her yarım saatte bir calsin hatirlatsin. Su en önemli care. Bide bol bol corba , mandalina, cay falan tüketin. Agri kesici için diyecem ama pek fayda etmez oyle ağrılara. Ağrısı fazla olur haklısınız. Yürüyüş imkanı varsa bolca yürüyün

Bol bol su için. Merdiven inip çıkın sürekli. Küçükse düşer. Ağrı geldiğinde alaturka tuvalete oturarak yapın tuvaletinizi.

Kizlar mrb. Benim idrarda kum cikti ve tasda varmis 3.5 mm. Adet gibi bel ve kasik agrim var. Once kadin doguma gittim biseyin yok dedi. Bende tas ve kumdan mi diye dusunuyorum.Bosluk ve bobrekte agri oluyor zatende bu adet gibi agrida bazen oluyor. Haftada bir falan geliyor bazen birgun suruuor bazen 3 4 gun. Baska bir kadin dogumami gitsem acaba?

benim böbreklerimde kum var çok iyi bilirim sancısını

böbrek ağrısı kalçanın üstünde olur o bölgede etini sıkıyolarmış gibi ağrısı olur yani adet sancısı gibi olmaz

ayrıca tuvaletini yaparken de anlarsın böbrek sancısını bir türlü rahatlama sağlayamazsın ağrılı olur.

kadın doğum bakmaz üroloji bakar, git idrar tahlili ver bir de ultrasona girersin zaten anlaşılır kum mu başka bişey mi

böbrek ağrısı kalçanın üstünde olur o bölgede etini sıkıyolarmış gibi ağrısı olur yani adet sancısı gibi olmaz

ayrıca tuvaletini yaparken de anlarsın böbrek sancısını bir türlü rahatlama sağlayamazsın ağrılı olur.

kadın doğum bakmaz üroloji bakar, git idrar tahlili ver bir de ultrasona girersin zaten anlaşılır kum m
Kum agrısı ne kadar sürüyor peki ? Bende bir gece şiddetli agrı oldu, idrarda kanama çıktı doktor kum döküyosun dedi. Ultrasonda bakılmadı.

Kum agrısı ne kadar sürüyor peki ? Bende bir gece şiddetli agrı oldu, idrarda kanama çıktı doktor kum döküyosun dedi. Ultrasonda bakılmadı.

ilk olduğu gün şiddetli oluyor sonrasında azalıyor

bana doktor vücudun kum yapıyor hep devam eder bu böyle demişti

su içeceksin başka tedavisi yok

ne kdr faydalı bilmiyorum ama ben sebzelerimi sirkeli suyla yıkıyorum

bir de ayaklarını sıcak tut özellikle kışın çorap ev ayakkabısı ya da patik mutlaka giy

yazın da deniz çok soğuksa fazla kalmıyorum

ilk olduğu gün şiddetli oluyor sonrasında azalıyor

bana doktor vücudun kum yapıyor hep devam eder bu böyle demişti

su içeceksin başka tedavisi yok

ne kdr faydalı bilmiyorum ama ben sebzelerimi sirkeli suyla yıkıyorum

bir de ayaklarını sıcak tut özellikle kışın çorap ev ayakkabısı ya da patik mutlaka giy

yazın da deniz çok soğuksa fazla kalmıyorum
Ben acile gittigimde söylemisti, ürolojiye gitmemde yarar var anlaşılan.Tesekkurler..

kadın doğum bakmaz üroloji bakar, git idrar tahlili ver bir de ultrasona girersin zaten anlaşılır kum mu başka bişey mi
Zaten kumda var tasta var. Ama bu adet sancisi gibi agri bundanmi diye sordum. Urolojiye gitmistim zaten kum ve tas cikti. Kadin dogumada adet sancisi icin gittim biseyin yok dedi. Kist vs.. adet sancisi niye var bel agrisi kasik ve dahada asagisina vuruyor bazen. Kum ve taa boyle yaparmi diye danismak icin sormustum..kiki yapar yazmis kimi yapmaz ama herkesin farkli belkide bunyeye gore degisiyormu anlamadim.

Ürolojiye gitmelisin.Adetten beter sanırım eşim sürekli Aglayıp durmuştu,yerlere attı kendini o dönem.Dogumdan beter dediler.

Benim de taş var iki böbrekte, boyutları sizinki kadar. Kendiliğinden düşebiliyor. Hareketlendiğinde de ağrı yapıyor. Ama adet ağrısından farklı, ayırt edilemeyecek gibi olmuyor bende. Belin biraz daha üstünde ağrı ve kasıklara doğru baskı oluyor.
Ürolojiye gidip idrar tahlili yaptırırsanız daha emin olursunuz, idrarda kan oluyor düşerken çünkü.

Benim de taş var iki böbrekte, boyutları sizinki kadar. Kendiliğinden düşebiliyor. Hareketlendiğinde de ağrı yapıyor. Ama adet ağrısından farklı, ayırt edilemeyecek gibi olmuyor bende. Belin biraz daha üstünde ağrı ve kasıklara doğru baskı oluyor.
Ürolojiye gidip idrar tahlili yaptırırsanız daha emin olursunuz, idrarda kan oluyor düşerken çünkü.
2 ay kadar once butun idrar kan ve ultrason yapildi uroloji tarafindan. Idrarda kum ultrasonda tas cikti. Bugunde s.ocaginda idrar tahlili verdim bakalim ne durumda enfeksiyonmu var kum ne boyutta yarin cikacak sonucu. Benim agrim belimde ve bazen kasikta. En cok belde agri var. Bir hafta iyiysem.sonr ayine basliyor bikac gun agri.. baya rahatsiz edici agri kesici ise yaramiyor. Buscopan plus majezik banamisin demedi

Back