Küllerden Doğmak Vol.2

Herkeslere günaydın :KK54:

Akşamki maratonum tamamen plan dışı oldu. Genel temizlik dedim ama gece saat 1'e kadar mutfaktan çıkamadım.

Yaptıklarım;
-2 makine kızımın çamaşırları yıkandı, asıldı.
-Yemek yendi.
-Barbunya pişirildi.
-Kıymalı kapuska yapıldı.
-Karnabahar rondodan geçirildi. Karnabahar kısırı yapıldı. kalan karnabaharlar deneme için buzluğa kaldırıldı.
-Buzdolabında büyük tenceredeki az kalanlar küçük kaplara aktarıldı.
-2 posta bulaşık yıkandı yerleştirildi.
-Tezgah-masa silindi.
-Bunları yaparken 2 kez gidip kızla oyun oynandı.
-Kız yıkandı.
:uykucu::uykucu::ruh::ruh:
Günaydın. Çok yorulmuşsun. Ben 1 makine çamaşır attım. Dağınıklığı topladım. Sonra hep çocuklarla ilgilendim. Başka da bir iş yapamadım. Bugün yine yapacağım işleri. Planladığım işler
-mutfağı toplayıp buzdolabını düzenlemek
-tezgah-masa-ocak üçlüsünü silmek
-çamaşır yıkamaya devam etmek
-çöpleri atmak
-yemek pişirmek

Bugünki ödevimiz saç bakımı olsun mu....
Neden derseniz açıklayım:)

"27 Şubat 2018 08.47’den 01 Mart 2018 02.13’e kadar (28 Şubat Çarşamba, daha güzel bir gün. Hatta imkanı olanlar gün batımını bekleyip, hemen ardından kesebilir.) yapılması gereken bu saç kesimi saçımızın neredeyse tüm ihtiyacını karşılar nitelikte. Uzamanın durması (yanlış dönemde yapılan kesimden kaynaklanır, kaş küsmesinin saçtaki halidir), saçın zayıflayarak incelmesi, dökülmesi, kepek gibi sorunları tedavi ettiği gibi yanmış ve yıpranmış saç tellerinin yeniden onarılmasını da sağlar. Ayrıca saçı zamanla gürleştirir. Bu etkiler için en az üç ay üst üste aslan günlerinde kesim yapmak gerekir fakat bu süreci başlattıktan sonra iyileşmeyi gözlemlemeye başlarız. Bu kesimler ne kadar tekrar edilirse saçın yapısı o kadar kaliteli hale gelir. Yani dilediğimiz kadar ya da ihtiyaç duyduğumuz kadar (saçlarımız yanmışsa ya da çok yıpranmışsa) devam edebiliriz.

Ay takvimine göre saç kesimi erkeklerde saç dökülmesine karşı da mutlaka denenmelidir. Ayrıca çocukların ilk saç kesimleri dahi aslan günlerinde yapılmalıdır; bu çok eski fakat neredeyse unutulmuş bir gelenektir. Bu kadim bilgi kelliğin önüne geçebilecek kadar güçlü bir araçtır!
Kirpik bakımı: Ay’ın Aslan burcunda olduğu günler kirpik bakımı için de çok uygundur..
Saç Boyama: Aslan burcu günleri saç boyasından alacağınız sonucu da önemli ölçüde etkiler. Bu günlerde yapılan boyanın renk kalitesi fark edilir düzeyde olacağı gibi rengi de uzun süre akmayacaktır."

Kozmikbakım.net sitesinden alıntıdır...

Ayın askan burcunda olduğu günler evde herkesin saçından 1 cmde olsa kesmeye gayret ediyorum. çocuklarda baya farketti kesimden sonra.çok güzel geri dönüşler var.kaş bakımı içinde ideal günler.özellikle küsen ve seyrek olan kaşlarda.

Bugün yapalım dedim ama yarın daha etkiliymiş en iyisi ben kesimleri yarın akşam yapıyım.benim aşırı saç dökülmem var eğer bu zamanlarda düzenli saç kesimi yapmasaydım kel kalmıştım.bi taraftan dökülüyor diğer taraftan sürekli saç çıkıyor:))üstelik uzamasıda hızlandı.bebeklerin ilk saç kesiminin bu zamanda yapılması ileriki yaşlarda saç sağlığı içinde çok önemli...

Son düzenleme:
Günaydın. Çok yorulmuşsun. Ben 1 makine çamaşır attım. Dağınıklığı topladım. Sonra hep çocuklarla ilgilendim. Başka da bir iş yapamadım. Bugün yine yapacağım işleri. Planladığım işler
-mutfağı toplayıp buzdolabını düzenlemek
-tezgah-masa-ocak üçlüsünü silmek
-çamaşır yıkamaya devam etmek
-çöpleri atmak
-yemek pişirmek

ben de seninle birlikteyim o halde.
Ben de yapılacak bir şeyler bulurum ama buraya liste yapınca asla ama asla uyamıyorum.
Yaptıkça yazmak daha iyi oluyor.

Merhaba..
Bugün yaptıklarımı listeleyeyim.
Tezgah çamaşır suyuyla temizlendi,
Musluk ve çaydanlık
parlatıldı,
Yeni doğan minnak.yavrulara ve annesine komşularla yer hazirlandı, annesi beslendi,
Kv. Kahvaltı ve ilaçları verildi,
Bulaşık makinası çalıştırılıp boşaltıldı,
Arkadaşla görüşme yapıldı..
Birazdan wc temizleyeceğim,
Kızım gelince de beraber yemek yiyeceğiz..
Toz almayı planlıyorum.
Şimdiden yazdım ki, sonra bana sira gelmiyor bazen yazmak için ...
Görüşmek üzere...:KK200::KK200:

ha_mim ha_mim Aradığınız badiye şuanda ulaşılamıyor:KK45:

Rapor ver bakiiim neler yaptın
Ben neler yaptım
Evi topladım bilmem kaç kere
Mutfağı topladım
Ev süpürdüm
Küçüğe meyve hazırladım
Namaz kıldım
Makinaya çamaşır attım(bitti asılacak)
Spor yaptım 1 saat(leslie 3 fast mile,10 dakikalık bacak egzersizi ve callanetics karın egzersizleri ile esneme)
Küçüğü doyurdum uyutuyorum

Bugün bime büyük boy havlu kağıt ve tuvalet kağıdı filan gelmiş bende gidip alsam iyi olur.

Kızlaaaaar nerdesiniz...

Hayat ne yorucu. Şimdi küçüğün camasirlarini yerlerine koydum. Bir baktim yine birikmis. Eskiden insanlar o kadar camasiri elde nasil yikiyorlarmis. Hayret!!!

Son yaptıklarımı da yazayım dedim.
Bulaşık mk çalıştırıldı, kurutmaya çamaşır atıldı, çocukların giysiler ve oyuncaklar ile talan ettiği oda toplandı.

Bugün güzel bir temizlik beni bekliyor.

Kolay gelsin.
Eşin nasıl oldu.
Bu arada kızında alerji çıkmıştı geçmiş olsun.bizde ailece var alerji.keçiboynuzu pekmezi çok iyi geliyor canım.hamileyken ilaç niyetine hep onu kullandım.düzenli kullanımda baskılıyor hemde bağışıklığı kuvvetlendiriyor...

Kolay gelsin.
Eşin nasıl oldu.
Bu arada kızında alerji çıkmıştı geçmiş olsun.bizde ailece var alerji.keçiboynuzu pekmezi çok iyi geliyor canım.hamileyken ilaç niyetine hep onu kullandım.düzenli kullanımda baskılıyor hemde bağışıklığı kuvvetlendiriyor...

sağol canım eşim daha iyi şükür.
kızımda iyi durumda sürekli ev süpürüp kıyafetlerini exra duruluyorum ütülüyorum.
heryer tozmuş gibi geliyor artık bana.
pekmezi ailecek yesek iyi olur aslında :)

Herkese merhaba..
Bugünkü işler:
Mutfak fayansi silindi,
Çamaşır toplanıp yenisi yıkandı ve asıldı,
Kv. Kahvaltı ve ilaçları verildi,
Biskuvili pasta yapıldı,
Kızın odası toplandı,
Kullanılmayan ayakkabılar kutulara konup kaldırıldı,
Ocağa mercimek çorbası kondu,pişiyor.

Şimdilik bu kadar,Herkese kolay gelsin ..

sağol canım eşim daha iyi şükür.
kızımda iyi durumda sürekli ev süpürüp kıyafetlerini exra duruluyorum ütülüyorum.
heryer tozmuş gibi geliyor artık bana.
pekmezi ailecek yesek iyi olur aslında :)
Geçmiş olsun canım
Alerji kötü bir şey
Kimyasal deterjanlar alerjiyi tetikliyor
Çamaşır suyu özellikle
Biz çok çekmiştik şimdi rahatız şükür
Aşılık durum yok sanırım

X