Kullandığı Oyun Fotoğrafını Çekene 250 TL Ceza

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.833
898
Oy pusulasının fotoğrafını paylaşanlara 250 TL’ye kadar para cezası verilebiliyor. Oyunu kullanmayanlara ise 22 lira ceza kesilebilecek

SEÇMENİN CEP TELEFONU İLE OY VERMESİ YASAK

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) genelgeleri ve 298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun’a göre kapalı oy verme yerinde seçmenin, cep telefonu, fotoğraf veya film makinesi gibi görüntü kaydedici veya haberleşme sağlayıcı cihazlarla kapalı oy verme yerine girmesi yasak.

FOTOĞRAF ÇEKENE 250 TL, OY VERMEYENE 22 TL

Seçim Kanunu’na aykırı olarak oy pusulası görüntüsü çekerek, sosyal medyadan paylaşanlara tespit edilmeleri halinde 250 liraya kadar idari para cezası verilebileceği gibi kullandıkları oyların da iptal edilebileceği belirtildi. Oyunu kullanmayanlara ise 22 lira para cezası verilebilecek.

sondakika.com

bu da ne saçma bişey arkadaş, oyunu çekip facebooka koyanlar var, sosyal medyanın iyice cılkını çıkardılar

dogruda kimi nasil takip etsinler haci..herkes foto cekiyor...bugune kadar kimseye ceza verildigini duymadim...
bana gore mahsuru yok...rengimiz belli safimiz belli, SIKINTI yok.

dogruda kimi nasil takip etsinler haci..herkes foto cekiyor...bugune kadar kimseye ceza verildigini duymadim...
bana gore mahsuru yok...rengimiz belli safimiz belli, SIKINTI yok.

iyi de canım herkesin tarafı zaten belli yine adı üstünde gizli oylama, ben foto çekip sosyal medyaya koymayı saçma buluyorum, gerçi neleri koymuyolar bunu mu koymıcaklar
yerel seçimlerde oy kullandığım okulda paravanlara telefon sokulmuyordu topladılar hep ama bu seçim öyle bişey olmadı nedense, halbuki görevlilerin toplaması lazımdı yine

oy kullanmaya girerken kimse sormuyoki telefonun yanındamı diye güya görevliler var odada eşimin telefonu çaldı tam oy kullanırken yasak dedi görevli çalmasa söylemicekti ama ayrıca niye çekerlerki kullandıkları oyun resmini ne gerek var

sabah paylasmissin ya..kesik kafayla foto koyuyorlar...oy pusulasini koysan ne fark eder bana gore bu bi suc degil takdir yuce mahkemenin tabii.

Ben de oy vermeyene ceza olayını anlamıyorum. Sonuçta oy kullanmak bir vatandaşlık hakkı
hakkımı ister kullanırım ister kullanmam
bunu her seçim oyunu kullanan ve bu konuda hassas bir vatandaş olarak söylüyorum
hakkımı kullanıp kullanmamak bana kalmış bir şey sanki trafik cezası gibi aynı kefeye koymuşlar nerden para toplayacaklarını şaşırdılar
Allah bilir zamanında cezayı ödemeyenlere faiz de uyguluyodur bu "çok dindar" hükümet.

Ben de cep telefonu yasak diye duymuştum.Baktım kimse sormadı,telefonla girdik.
Bir de giren çıkmıyor arkadaş,ne yapıyorlarsa içeride...
Sanki daha önce kime oy vereceklerini düşünmemişler,içeride düşünüyorlar mübarek.

annem hiç oy kullanmaz hiç ceza gelmez ya ..
hikaye sanırım .. aslı olsa 3 seçimdir görürdük ..

bu da hikaye..sizde nasil camur atacaginizi sasirdiniz boyle denir ama asli yok bunlarin...kimsenin ceza yedigini ne duydum ne gordum.

annem hiç oy kullanmaz hiç ceza gelmez ya ..
hikaye sanırım .. aslı olsa 3 seçimdir görürdük ..
Ceza mASrafı cezadan daha çokmuş öyle diyorlar o yüzden gelmiyor:).Bende oy kullanmaya gittiğimde çantamla gitmiştim ama biz de yasak dediler,30 marttada yasaktı anneme verdim ben.

KİMseye ceza kesildiğini duymadım zaten 22 liraymış ceza masrafı 22 liradan daha çok diyorlar o yüzden kesmiyorlar.

doğru valla, oo piti piti yapıyolardır belki

bu da hikaye..sizde nasil camur atacaginizi sasirdiniz boyle denir ama asli yok bunlarin...kimsenin ceza yedigini ne duydum ne gordum.

Hanımefendi hikaye dediğiniz şey anayasamızda belirlenmiş bir hükümdür bir insana hak verip o hakkı kullanmadı diye ceza kesmek evet nerden para kıracağını şaşırmaktır verilen hakkı ya kullanacaksın ya da cezasını ödeyeceksin gibi bir tutum kabul edilemez.

Mesele şu an birilerinin cezayı yeyip yemediğini bilmek değil belki ceza yiyenler var ve siz bunu bilmiyorsunuz. Savunduğunuz parti içinde çalınanlardan dönen dolaplardan vicdani rahatsızlık duyup istifa eden milletvekilleri dahi varken nedir sizdeki bu körlük anlamak zor.

Bir de şahsınızla ilgili bir problemim yok size söylenmiş bir şey de yok görüşlerimi belirtmekte özgürüm
üslubunuz çirkin ama alıştık biz bunlara. Herkes kendi zihniyetine uyan partiyi destekliyor işte.

KİMseye ceza kesildiğini duymadım zaten 22 liraymış ceza masrafı 22 liradan daha çok diyorlar o yüzden kesmiyorlar.

Herşey adım adım merak etmeyin bugün maliyeti kurtarmaz yarın karı maliyetini ikiye katlar.
sorun şu ki böyle bir hükmün var olması baştan yanlış hakkını kullanmadın al sana ceza???

facede genelde Tayyipe 3un 1ini verenler foto cekıp koyuyor..

oy kullandiniz mi??? kullanmadiysaniz tecrube edersiniz iste...

ben duymadim gormedim diyorum..internettede okumadim...oy kullanmayan akrabalarim var..onlarada gelmiyor oyle ceza filan

Oy kullanmak vatandaslik hakki degil vatandaslik gorevidir oncelikle.

Ayrica ben evden cuzdan ve cep telefonuyla ciktim ikisi de apacik elimdeydi kimse bir sey demedi

yerel seçimlerde oy kullanırken elimde telefonla girdim kimse de bişi demedi
bu seçimde oy kullanırken bi cebimde sigara paketi bi cebimde de telefon vardı
telefonu çıkarttılar diger cebinde ne var dediler sigara dedim gösterdim onu da çıkarın dediler
ne alaka öyle bi uyarı göremedim kapıda, elektronik sigara değil merak etmeyin dedim
olsun yine de çıkarın dediler, çıkartmıyorum hanfendi yazılı bi ikaz varsa gösterin bende çıkartayım dedim
tamam bayan geçin koyun oyunuzu dedi lütfettiniz dedim geçtim kullandım
gereksizlikleri üstündeydi yani benim kullandıgım sandık görevlilerinin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…