Merhaba arkadaşlar;
Bende 1 hafta sonra sol kulak zarı ameliyatı olacağım.Özel bir hastanede hasta danışmanı olarak görev yapıyorum.Yine bizim hatanemizde görev yapan bir doktorumuz ameliyat edecek.Ameliyatın en az 2 saat en fazla 5 saat süreceğini söyledi.Mikroskop ile yapılıcak olup,Kulak arkasından yada kulak yolundan alınan bir doku ile kapatılacak.Daha önce hiç ameliyat olmadığım için korkmuyor değilim.Bir arkadaşın dediği gibi ameliyat sonrasından korkuyorum aslında.Ama doktorumla Her ince ayrıntıya kadar konuştum.Bu ameliyatı olmazsam ömrümün sonuna kadar kulağımı sudan,soğuktan hep korumam gerektiğini,en küçük soğuk algınlığında iltihap oluşabileceğini ve herkes 60 -70 yaşında sağır olmaya başlarken benim 40-50 yaşlarında başlayacağını iletti.Olursam ne gibi zararları olabailceğini sorduğumda ameliyat %90 başarılı oluyor,yanlızca çok nadir olmakla birlikte ameliyat sonrası zarın tutmaması,yüz felci,işitme kaybı gibi ihtimaller olduğunu da söyledi.Yani olsanda olmasanda risk taşıyor dedi ama iyileşme ihtimalin yüzde doksan olduğundan yapmamız en doğrusu olacaktır dedi.Doktorumda prof.dr olduğundan ve herhafta bu ameliyatı gerçekleştirdiğinden güvenmekten başka çarem kalmadı.İşitme kaybı ve ağrılar iltihaplanmalar olmadan ameliyat şart diye düşünüyorum.Birde kışın soğuk algınlığı olabaileceğinden sonbahar ve yaz bbaşlarında ameliyat daha doğru olur.Ben kulak ağrısından çok çektim sizde daha fazla çekmeyin isterim.Ağrısı hiç bişeye benzemiyor çünkü..