Kulak Tüpü hakkında bana yardımcı olur musunuz?

merhaba nihal tüp takma işlemi 15-20 dakikalık bir işlem sanırım ama ameliyat haneye iniş bayılma ve ayılma hepsi toplam 1 saat sürüyor biz buarada birde sünnet yaptırdık hazır anestezi almışken arada çıktı.Allah şifa versin canım

AAY BAK BU BİZİM AKLIMIZA NİYE GELMEDİ HİÇÇ???bilmiyorumkismileÇOK AKILLISINIZ ŞKERİM..olumunekankayizsmile

Benim kulağımda şuan tüp var genelde çocuklara takılıyo ama uzun süredir kulağımda dolgunluk oldugu için en son çare doktorumla buna karar verdik, çünkü ilaçlarla bi fayda göremedik, ben de bazen baş dönmesi vs de oluyodu ama doktorum meniere olmadığını kulak içindeki kristallerle ilgili oldugunu düşnüyor, belirtiler o yönde yani
ameliyathane kıyafetleriyle sedyede gittim ve ameliyathanede oldum bu işlemi,lokal anestezi aldım, 15 dakika falan sürüyor ama çocukları genel anestezi yapıyorlar çünkü ince bi işlem ve sabit durmak gerekiyor, bi acı vs hiç bişi hissetmiyosun ama sonrasında çok yorgun ve sersemdim,1-2 saat hastanede uyuyup çıktım
Şuan burnumdam derin nefes aldığımda kulağımdaki tüpten bişiler geçtiğini hissediyorum, 1-1,5 mm lik bişi ama orada bi delik var yani, hava geçiyo, ve sesleri de biras farklı duydum yani biras ekolu gibi ama alışıyosun şimdi çok farketmiyorum bile, muhtemelen bu da geçici bişidir
bi de ben de zaten iştme kaybı vardı, taktırdıktan sonra bi 2 hafta duymakta zorlandım yani fısıltıları vs duyamıyodum, damla kullandm 1 hafta, kortizon damlası o rahatlattı, normale döndü,zaten geçici bişidir demişti doktorum
onun dışında dolgunluğum gitti şuan 2. aydayım, eskiden yutkunduğumda böle bi dolgunluk olurdu, hasta gibi, şimdi yok, 7-8 ayda atar tüp dio ama şimdiden hareketlenmeye başladı galiba arada kıpırtılar gelio kulağıma:jeyyar:
tüpte dikkat edilmesi gereken kulağa su kaçmaması bu beni başta çok tedirgin etmişti, tıkaç kullansam da ilk banyodan hiç bişi anlamadım, saçımı başımı doğru dürüst yıkayamadım sonra doktorum esasında kulağa su kaçması çok kolay bişi değil, bazı doktorlar tıkaça bile gerek yok diyolar ama sen yine de kontrollü ol dedi, o beni biras rahatlattı, iltihap kapması kötü sonuçlar verebilio çünkü, bunun dışında günlük hayatıma etki edecek bişi olmadı yani beni engelleyen bişi, kulaklık kullanıyorum malesef hala, müzik dinliyorum vs
bi de ben sadece telefonla konşyorum doktorumla, bi de kıpırtıda nereye gitti bu tüp baksın die gittim yoksa akıntı ağrı olmadıkça gelemene gerek yok, telefonlaşalım dio
yani kulağa su kaçırmamaya dikkat edildiği sürece, kulak iltihap falan kapmadığı sürece çok problemli bi süreç değil, çocuklar için dea.s

Merhaba pelinsude ben de geçen yaz kulağımda tıkanıklık ve dolgunlukla kbb ye gittim ve kulak zarımın içinde sıvı olduğunu uzun süreden beri bunu yaşadığım için kulak zarımın içeriye doğru biraz çöktüğünü ve tüp takılması gerektiğini sölediler. Ama kulak zarım inceldiği için takamayacaklarını burnumda deviasyon varmış eğer deviasyon ameliyatı olursam rahatlayabileceğimi sölediler. Şimdi tekrar kulağımda doluluk hissediyorum bu yaz da burnumdan ameliyat olacağım şu anda 27 yaşındayım burada yazılanları okuyunca biraz endişe ettim ben dede işitme testi yapıldı ve sağ kulağımda çok az bir işitme kaybı bulundu ama çok az olduğu söylendi sen daha deneyimlisin bu konularda anladığım kadarıyla sana yapılan işlemler hakkında biraz daha bilgi verebilir misin?

slm arkadaşlar bende sol kulağıma yeni tüp taktırdım.ama keşke taktırmasaydım ilk gün herşeyi çok fazla duydum çıldıracakmış gibi oldum kulagımdaki sorun basınç sorunuydu ama hala geçmedi hala aynı şikayetleri yaşıyorum 5 aylık hamileyim ve çokk kötüyüm ne zaman düzelecek bilmiyorum hiçbişey yiyemiyorum içemiyorum hatta konuşmuyorum bile çok kilo verdim bebeğime bişey olacak die korkuyorum benim gibi olan varsa lütfen cvp yazsın

Benim kulağımda da bir doluluk var sürekli burnumu çekiyorum sanki kulak zarım içe dönüyor ve normal duyuyorum bunu yapmassam böyle mikrofondan konuşuluyormuş gibi duyuyorum ne yapacağımı bilmiyorum sağır olmaktan korkuyorum.... .......:KK43:

Merhaba konu yıllar önce açılmış ama ben araştırmalarım sonucu burdaki bir yorum üzerine karar verdim.Yaşadıklarımı yazayım belki birilerine faydam dokunur.
Oğlum 6 yaşında 2.kez kulağına tüp takılacaktı ve çok korkuyorduk.Oğlum iğneden çok korktuğu için ameliyattan çok onun damar yolu açılırken çekeceği acıyı düşünüyordum.Internette kulak tüpü ameliyatı yorumlarını okurken bir arkadasimizin aynı anda sünnette yaptırdım aradan çıktı yorumuna istinaden aaa bende yaptırayım çocuğum tek narkozla sünnettende kurtulur dedim.Ama malesef o arkadaştaki gibi bizde işler yolunda gitmedi.Tüpte sıkıntı olmadı ama sünnet için ayni şeyi söyliyemicem.Bize göre doktor hatası yüzünden çocuğum başka ameliyatlar olmak zorunda kalacak.Çok sıkıntılar çektik ve hala çekiyoruz.Gitmediğimiz doktor kalmadı.Bugün bir ameliyat oldu ve 2 ameliyat daha olması gerekiyor.Neler olduğunu anlatsam dahada uzayacak en iyisi anlatmıyım.Kısacası şunu söyliyeyim sünnet küçümsenecek bir operasyon değil çok iyi araştırıp iyi bir doktora emanet etmek gerekiyor.Sünnet öncesinde muhakkak muayene olması gerekiyor.Ve mutlaka sünnet olmadan önce pipinin fotoğrafını çekin.Sizde bizim yaşadıklarımızı yaşamayın.Çok ama çok pişmanım sırf tek narkoz alsın diye hiç araştırmadan o doktora emanet ettiğime.

iyi geceler arkadaşlar,
uzun zamandır bu foruma girmiyordum ama yardıma ihtiyacım olduğu için sizlere yazmak istedim.sorunum kulak tüpü ile ilgili.bu sabah her 2 kulağıma da kulak tüpü takıldı.binbir ümitle ameliyatı bile gözalırken o gerginliği yaşarken ve ameliyattan sonra herşeyin düzeleceğini kulaklarımın açılacağını sanarken bu saate kadar hiçbir şey değişmedi.kulaklarım hala kapalı ve az duyuyor.doktorum biraz sabır dedi ama daha önce sorduğumda yani ameliyattan önce sorduğumda hemen açılacak demişti.şimdi ne değişti ben anlamadım.
sizlere sorum bu ameliyatı geçirenlerin hemen kulakları açıldı mı yoksa belli bir zaman geçti mi?en kısa zamanda cevaplarsanız çok sevinirim.
herkese tekrar iyi geceler..
Cok eskiden yazmissiniz ama duzelme oldu mu kulaginizda

X