- 24 Temmuz 2023
- 62
- 37
- 30
-
- Konu Sahibi truvalikiz
2 yıldır kulak çınlamam var hadi alıştım biraz olsun uğultu var bide çınlama, ama şimdi bide yanına yeni bir ses eklendi çok moralim bozuluyor küçük bebeğim var 9 aylık onunla ilgilenmem dinç ve iyi olmam lazım ama ister istemez ses beni çok etkiliyor ne yapıcam nasıl sakin kalıcam bilmiyorum lütfen yardımcı olun bana sakinleşmek için ne içebilirim nasıl sakin ve iyi kalabilirim
Geçmiş olsun. Ben 7 aydır çınlama ile uğraşıyorum. Seni çok iyi anlıyorum. İnan şiddetinden uyuyamıyordum. Sabahları uyandığımda kafam davul gibi.Bir KBB uzmanına gözükseniz iyi olur. Doktor bana bununla yaşamaya alışacaksın dedi malesef. Bana 1 ay boyunca kullanmak üzere tamamen bitkisel olan bir ilaç önerdi. Çok kişi bu ilaçtan olumlu cevap alıyormuş. Ben ilaçların yan etkilerinden korktuğum için kullanmadım tabi.2 yıldır kulak çınlamam var hadi alıştım biraz olsun uğultu var bide çınlama, ama şimdi bide yanına yeni bir ses eklendi çok moralim bozuluyor küçük bebeğim var 9 aylık onunla ilgilenmem dinç ve iyi olmam lazım ama ister istemez ses beni çok etkiliyor ne yapıcam nasıl sakin kalıcam bilmiyorum lütfen yardımcı olun bana sakinleşmek için ne içebilirim nasıl sakin ve iyi kalabilirim
Tam da sizden söz edecektim. Kesinlikle altında yatan sebep diş olabiliyor…Geçmiş olsun. Ben 7 aydır çınlama ile uğraşıyorum. Seni çok iyi anlıyorum. İnan şiddetinden uyuyamıyordum. Sabahları uyandığımda kafam davul gibi.Bir KBB uzmanına gözükseniz iyi olur. Doktor bana bununla yaşamaya alışacaksın dedi malesef. Bana 1 ay boyunca kullanmak üzere tamamen bitkisel olan bir ilaç önerdi. Çok kişi bu ilaçtan olumlu cevap alıyormuş. Ben ilaçların yan etkilerinden korktuğum için kullanmadım tabi.
Çınlamanın çeşitli nedenleri var. Dış kulak veya orta kulak iltihabı başta olmak üzere ses kaybı,B12 vitamin eksikliği , Çürük diş veya diş ağrısı , çene kemilkeri , beyinde kılcal damar tıkanıklığı veya kullandığın bazı ilaçlar neden olabiliyor. Benim çınlama çok şükür eskisi değil. Çürük diş vardı bende. Ama ağrı yapmıyordu. Ben de üstelemedim. Burada verilen tavsiye üzerine çürük dişi geçen hafta kaldırdım. Çok şükür şiddeti bayağı azaldı.
Valla teşekkür ederim. İyiki teyzenizi aramışsınız. :) Yani çürük diş ağrımadığı için çınlamaya neden olabilevcek en son seçenekti. Şiddeti bayağı azaldı. İnşallah çınlamadan tamamen kurtulurum.Tam da sizden söz edecektim. Kesinlikle altında yatan sebep diş olabiliyor…
Teyzem de yaşadı aynı sorunu kendinize asla ihmal etmeyin bi diş doktoruna gidin T truvalikiz
İnşallahValla teşekkür ederim. İyiki teyzenizi aramışsınız. :) Yani çürük diş ağrımadığı için çınlamaya neden olabilevcek en son seçenekti. Şiddeti bayağı azaldı. İnşallah çınlamadan tamamen kurtulurum.
Papatya ve Melisa çayı çok güzel sakinleştirir. Bebeb bakımında yardımcı olacak kimse yok mu acaba? Kulak çınlaması için önce KBB, sonra nörolojiye gidin bence2 yıldır kulak çınlamam var hadi alıştım biraz olsun uğultu var bide çınlama, ama şimdi bide yanına yeni bir ses eklendi çok moralim bozuluyor küçük bebeğim var 9 aylık onunla ilgilenmem dinç ve iyi olmam lazım ama ister istemez ses beni çok etkiliyor ne yapıcam nasıl sakin kalıcam bilmiyorum lütfen yardımcı olun bana sakinleşmek için ne içebilirim nasıl sakin ve iyi kalabilirim
Stres de kulak çınlaması yapıyor mu?annemde de var geçen gittiğinde doktoru stresten demişti
bende şaşırdım yapıyormuşStres de kulak çınlaması yapıyor mu? Eki Görüntüle 3509841
Evet stres çok büyük etken.bende şaşırdım yapıyormuş
Tıpkı benim gibi. Herkes dişten çok çeker ben çocukluktan beri şu kulaktan ne çektim. O ağrılar şimdi işte yerini büyük çınlamaşara bıraktı. Zaten daima ama daima bir çınlam vardı ben kendimi bildim bileliona alıştık da şu son zamanlarda iyice azıttı. Dayanılmaz hale geldi doktora gideceğim ama çare olacağına inancım yokBenim diş kaynaklı değil malesef ben gittim zaten kaç tane kbb doktoruna kulaklarımda bişey yok ama sanırım küçük yaştan beri orta kulak iltihabı ola ola iş çınlamaya döndü yani çok doktor gezdim hepsine baktırdım malesef dişte değil ama bunu azaltacak ve hafifletecek önerileriniz vardır belki dedim