Kulağımdaki ezan sesi...

smollgirl20

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Eylül 2017
1.149
560
38
31
Suan saat 01.47 ve ben kulagimda disardan uzaktan gelen bir ezan sesi isitiyorum ..dikkatli dinleyincr kesiliyor hayal duyuyorum gibi oliyor..ama suan kulagimda hem sela hem ezan sesi var...sanki beynimin icinden geliyor cok.tuhaf...arada oliyor bu..ama suan uzaklardan biyerden resmen ezan dinliyorum..hem cok huzurluyum hem.korkuyorum.neednse..bitip.bitip yeniden basliyor resmen...bunu yasayan oliyormu arkadaslar.

Psikolojiktir muhtemelen. Arada oluyor diyorsun ilk degil yani. Bir sarkinin aklimiza takilip kafamizda surekli donmesi gibi birsey oldugunu dusunuyorum.

Bazen bana da oluyor, neden olduğuna dair hiçbir fikrim yok.

Gun icinde duydugunda etkilenmis olabilirsin onun icin bilinçaltına yerleşmiştir

Emin'im bunun tıpta bir açıklaması var çok dinlediğim bir şarkı beynimde çalıyordu benimde .yani sanki ortamda çalıyor gibi oldu kafayı yedirtir o derece. Beyne kayıtlı sesin olduğu merkezde bir hareketlenmeden dolayı uyarı gibi düşünün beyin o sesi duyduğunu düşünüyor.aslında ses yok.eski kayıtlar çalıyor ..korkunç değil korkmayın .ezan sesi de bana çok olur uzaktan geliyor gibi oluyor, sözlerini tam duramazsın ama ezan işte belli diyebiliyorsun ..neyse öyle işte korkmayın yani ilk size olmuyor

Hangi zamanlarda olduğunu gözlemleyin. Uykusuzken mi, yorgunken mi, kulağınızı yıkadıktan sonra mı, stresliyken mi vs.

Beyniniz oyun oynuyor size, muhtemelen önemsediğiniz bir şey ondanezan duyuyorsunuz . Benzeri bir defa başıma geldi. Annem trafik kazası geçirmişti ve benim uyuduğum odadaydı ben bakıyordum geceleri. O gece ise babam tv izleyince sen bizim odada yat, annene ben bakarım deyince hop koca yatakta tek basıma yatacak olmanın verdiğini sevinçle koştur koştur odaların gittim. Sanırım tam uykuya geçmeden gecenin bir yarısı annemin beni yüksek sesle çağırdığını duydum. Babam uyanmadı herhalde diye düşündüm kapıyı açtım, her yer zifiri karanlık. Herkes yatıyor, annem de dahil olmak üzere. Phiily yatağa dön, annenle uyuduğun için kendini şartlandırmışşın gece kalkacağım diye düşünüp yatak geri döndüm. Gerçekten de ses falan kesildi. Çalar saat gibi kurmuşum kendimi meğerse.

Uzaktan gelen ezan sesi uğuldama gibi Orta kulağında bir sorun varsa yada yakın zamanda boğaz ağrısı gibi üst solunum yolu enfeksiyonu gibi bir şey yaşadıysan uğultu oluyordur. Beynin mantıklaştırmaya çalıştığından uzaktan gelen ezan sesine benzetiyor olabilir. Birde taktıysan biraz duydukça duyarsın artık. Hasta olmadıysan bile dikkat et olabilirsin çünkü.

Ben bütün yaz dakika başı çalan telefonlarla uğraştığım için gece yatağımdan telefon sesiyle kalkardım. Evde orda burda telefon sesi duyardım. Psikolojik.

Şaka gibi.. Sadece bende oluyor sanıyordum. Başlarda ezan okunuyor diye uzanıyorsam hemen toparlanıyordum. Annemin dikkatini çekti, niye bi kalkıp bi yatıyorsun derdi. Ezan okunuyor ya derdim. Bana nasıl baktığını hiç unutmuyorum. Ama bariz hocanın sesiyle, ezanı sonuna kadar dinledim aylarca. Gece bile olurdu sabah ezanı zannederdim, annem 1 saat sonra kalkardı namaza, ben korkudan ölürdüm deminki neydi o zaman diye. Bu sene hiç yaşamadım ama geçen sene aylarca duydum o ezanı

Yaşıyorum, genelde uyumaya geçerken.. Fazla korkmuyorum, çok anlam da aramadım ama daha çok iyi hissediyorum sanki.

Ben

Bende zil sesine kalkarim hep
Yataktan duse kalka kapiya kosarim
Çalmamis

Masallah ne kadar güzel bu allahtan bi uyarı olabilir düşünün namaz kılıyor musunuz bilmiyorum ama kılmıyorsanız allah tarafından bi çağrılma olarak düşünün kılıyorsanız eğer namazlarına dikkat edin derim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…