Köpeği bir süredir görüyorum. Hiç kimseye zararı yoktur. Dış görünüşünde de bir anormallik yoktu. Cevabınız için teşekkür ederimMahallenin köpeğiyse birşey olmaz heralde. YYaptırmıyorsaniz aşıyı köpeği 10 gün takip edin. Oğlumu kedi çizmişti aşı oldu ama takip ettik, belediye gözlem icin kediyi almaya geldi kedicik kaçtı yakalayamadılar biz 10 gün takip ettik hala evin civarında görünce 2 dozdan sonra asi yapılmadı.
Keşke herkes böyle düşünse. Ama trafiğin aktığı bir yer ve geçenlerde hayvanın üstüne araba sürüyorlardı. Bir gün ezilecek diye korkuyorum. Ama hep aynı yer de saatlerce yatıyor. Belki de yavruları ezildi orda bana öyle geldikusura bakmayin ama siz kasinmissiniz.
nedense gozumun onunde canlandi anlattiklariniz komik geldi
hayvancagiz orada rahat rahat yatiyormus.
sokaklar onlarin evi sonucta.
arabalar da baska yoldan geciversin.
Ben takıntılıyım biraz bu konularda o yüzden evham yaptım teşekkür ederim cevabınız içinBoşuna kendinizi doldurmayın, isirilmamissiniz bile
kuduz köpek sakince duramaz yerinde,belli eder kendini, merak etme.
Teşekkür ederim. O an elimde kolonya vardı onu sıktım evde de hemen ellerimi yıkamıştım. Sağolun1. provakasyonla size saldırmış,hatta saldırmamış bile sadece havlamış. (kriterler arasında var ondan belirttim)
2. elinizi değil ısırmak, bir çizik bile bırakmamış.
3.salyası değse bile bu önemli değil,açık yaraya gelmemiş.
4.kolonya değil sabunlu suyla yakamanız gerekiyor :)
5. bahsettiğiniz durumda köpeği 10 gün gözlemleyeceksiniz,bu süre içinde kudurma veya ölüm olmazsa, hiçbir şey yapmanıza gerek yok,eğer olursa acilen sağlık kuruluşuna başvurun. ama dediğim gibi köpek şu anda kuduz virüsünü taşıyor bile olsa,size bulaştırmış olmasına pek imkan yok :)
Ya hiç tepki vermiyor kaç kere seslendim falan aşırı sakin bir hayvan. Her gün aynı yerde(yolun ortasında)saatlerce yatıyor. Malesef bazı sürücüler üstüne sürüyor. Elimden o geldi onu yaptım malesef.Sakin bir hayvan bile olsa köpeklere temkinli yaklaşmakta fayda var. İnternette araştırırsanız köpek sahiplerinin bile çok defa saldırıya uğradığını görebilirsiniz evcil hayvanları tarafından. Bizim normal olarak gördüğümüz bir davranış onları tehlikede hissettirebilir. Yani niyetiniz iyi bile olsa çomak ile dokunmak biraz yanlış olmuş sanki.
Geçen sene bir arkadaşımın elini köpek ısırdı. Kendisi aşı oldu ama sizin durumunuzun tehlikeli olduğunu sanmam. Çok geçmiş olsun bu arada.
Telefondan yazdığım için harf hatasına dikkat etmemiştim pek. TeşekkürlerBir sey olmaz bence çünkü isirmamis zaten comakla temastan bisey olmaz yani evham yapmayın hatta salyadan da bulasmaz diye biliyorum
Bir de demeden geçemeyeceğim hayatımda hic "iktirmek" diye bir kelime duymadim.gormedim "itmek" ya da "ittirmek" olabilir diye düşündüm yani güzelim Türkçemizi de biraz itinali kullansak?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?