İntaniye - Bulaşıcı Hastalıklar Kuduz mu? Tetanos mu?

Arkadaşlar biraz acele etseniz? Malum iyiden iyiye öleceğim psikolojisini taşıyorum. Psikoloğa bu nedenle gittiğimi söylemiştim, onun "merak etme değil" sözleri yetersiz. Bir dahaki seansıma bunu ona ileteceğim. Tabii yaşarsam. Bakar mısınız aşırı korkmuş vaziyetteyim. Sizlerin sözleri bir parça rahatlatabilir. Çoook kişiye sordum ama. Benim amacım sadece bu süreçten geçerken moralimi yüksek tutmak. Çünkü ölmeyeceğimi biliyorum. Ama bu korku bana titreme, iştahsızlık, karın ağrısı olarak geri dönüyor. Merak etmeyin, herhangi bir hastalık değil bu. Korkmadığım zaman olmuyor. Aslında her şey mantığa kavuştu, öyle ya da böyle zaman da geçti. Tek sorun bendeki uyuşma ve ağrılar. Bunun psikolojisi beni uykusuz bırakıyor. Normalde iyi uyuyan birisiyim. Fakat her sabaha "felç olacak mıyım" korkusuyla kalkıyorum. Biliyorum saçma. Ama ne yapabilirim. SİZLERDEN ÖĞRENMEK İSTEDİĞİM BUNUN PSİKOLOJİK OLUP OLMADIĞI. İLK DEFA BAŞIMA GELDİĞİ İÇİN TEDİRGİNİM. NÖROLOJİYE GİTMELİ MİYİM SİZCE? NE DERSEM ANNEM İKNA OLUR? NE KADAR KÖTÜ OLDUĞUMU SÖYLEMEM FAYDASIZ. FAKAT BU DOKTORA GİTMEM LAZIM. OLMADI GİZLİ GİDECEĞİM. EVET BUNU BU DÖNEMDE PEK ÇOK KEZ YAPTIM. İNANABİLİYOR MUSUNUZ. YOKSA KAS KASILMASI MIDIR? OFFF NEDİR.

Bedenindeki uyuşma ve ağrılar psikolojik durumuna bağlı bence.Dr dr gezmeye devam ettiğinde ancak dr a gittikden sonra birkaç gün rahat edersin sonra kafgana takacak yeni şeyler çıkacakdır:).

Kedi ile tetanozun ne alakası var?
Kuduz aşısı olunmuş bu kadar endişe sadece psikolojik
Zaten kedinin saldırgan bir şekilde yapmadığını söylüyorsun
İçin rahat edecekse söyleyeyim;dışarıda onlarca yavru-büyük kediye bakıyorum
Hepsi tarafından kaç kere tırmalandığımı hatırlamıyorum bile
Ama hiç bir şey olmadı
Bir hayvan kuduz ise bu çok rahat anlaşılır zaten

bakın size şu şekilde cevap verebilirim.
1. kuduzu çok araştırdım. salyayla veya hayvanın idrarı/dışkısıyla bulaşan bir hastalık. bu salyanın/idrarın veya dışkının açık yaranıza gelmesi gerekiyor. sağlıklı derinize gelse bişey olmaz. zaten idrar/dışkıya bulaşma nadir bir durumdur. insanda da böyle. eğer insan kuduzsa direk tecrit edilir zaten, sizi ısıramaz. ısırsa da bulaştırır mı bilmiyorum ama diyelim ki açık yaranıza kuduz insanın dışkısı/idrarı geldi. işte o zaman kuduz aşısı olmalısınız.
2. tetanos da toprakta bulunan bir mikroptur. kuduz şüpheli durumlarda bir doz aşısı yapılır çünkü kedinin tırnağında bulunabilir, hayvan sürekli toprağın üzerinde zaten. kediden kuduz şöyle bulaşabilir: kedi sürekli yalanıyor ya. ama tetanosu ben bilginiz olsun diye yazdım çünkü tetanos kuduzdan daha çabuk belirti veriyor. köpek kafanıza yakın bir yeri ısırmışsa hastalık 2 günde belirti verir. çünkü virüs önce beyninize ilerliyor. bu ilerleme süresine kuluçka dönemi deniyor. beyni ele geçirdikten sonra aşağı doğru inmeye başlıyor. yutak felci, kısmi felçler ve çenenizin kitlenmesiyle ölümünüz kaçınılmaz oluyor...
nadiren hastalığın anlaşılması aylar/yıllar sürebiliyor. genel olarak insanda 20 günde çıkıyor. başka sitelerde bunun ortalama 40 olduğunu da duymuştum. 80 gün de en uzak günmüş. şimdi ben olayın üzerinden 20 gün geçmeden "20 güne çıkabilirsem ne ala" diye düşünüyordum. 20 gün geride kaldı ben kafayı taktım mı 40 güne. şimdi 40 gün de geride kaldı 80 günü bekliyorum... ve biliyorum 80 günden sonra ayları bekleyeceğim. ne zaman ateşim çıksa "kuduz mu" diye düşüneceğimi biliyorum. 5-6 yıl geçmeden kendimi rahat hissetmeyeceğim.
tetanos içinse 2-14 gün gibi bir kuluçka süresi veriliyor. yani onun üzerinden bayağı zaman geçtiğine kendimi inandırabiliyorum. söz konusu kuduz olunca da "ya benimki nadir bir vakaysa? ya 5 gün geç kalmışsam? ya kedi kudurup öldüyse? ya bu yutkunma sorunum yutak felcinin başlangıcıysa? kuduz olanların ilk yarayı aldıkları yer uyuşuyormuş. ya benim sağ tarafım felç olacaksa? ya tetanos yüzünden çenem felç olursa?" gibi sorular soruyorum. sorular böyle. şimdi yazarken bile titriyorum. sanki 2 kişilikliyim. biri gayet rasyonel. sizin cevaplarınıza hak veriyor. "doktor doktor dolaştın. hepsi psikolojik" diyor. diğer taraftan da sorular geri dönüyor. bu bir kısır döngü halini aldı gün içinde. kendimi nasıl kurtaracağımı bilmiyorum. umarım şu antidepresan işe yarar. bir de dedim ya psikiyatris randevumu öne almak istiyorum. ama anneme nasıl diyeceğim? internet randevuları dolu. birinin benim için telefondan alması lazım. onun dışında kendim alabilmem için evde tek kalamıyorum, dışardan da alamıyorum. doktorun bu kez ilaç yazacağına eminim. tabii ki kendi ilacım da var. işte o zaman bu gizlice nörologa gitme olayı ifşa olacak. yine diğer konudaki mesajımı işin içine kattım. ama 2sini de aynı kişiler cevaplamış anlarsınız diye umuyorum. hastalık hastalığı diye bahsettiğim buydu. sanırım her şeyi anlatabildim. sizce şimdiden mi söylemeliyim aileme gizli randevuyu?

X