• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kuduz bulasir mi?

Teşekkür ederim. Yanı ağız salgısı önemli olan dimi?

Evet ağız salgısı önemli. Bir de yabancı sitelere baktım, beyin parçalarından da bulaşabiliyormuş. Ama her halükarda ağız, göz, burun, veya derideki kesik, yara vs’den geçebiliyormuş. Isırırsa da geçebiliyor tabii.

Evet ağız salgısı önemli. Bir de yabancı sitelere baktım, beyin parçalarından da bulaşabiliyormuş. Ama her halükarda ağız, göz, burun, veya derideki kesik, yara vs’den geçebiliyormuş. Isırırsa da geçebiliyor tabii.

Teşekkür ederim ilginiz için.

Aynen o kdar çok b.k gördüm ki tuhaf hissettim :D
Kuduz hayvandan insana ısırma yoluyla, insandan insana da genelde o yolla bulaşan bir hastalıktır. Kan tükürük gibi vücut sıvıları ile belki çok nadir bulaş olur. Korkmayın o yüzden. Her yarasa kuduz değildir zaten, hastaneye gidip böyle bir test yaptırmak isteseniz gülebilirler ama çok sıkıntı yaptıysanız gidin.

Aynen o kdar çok b.k gördüm ki tuhaf hissettim :KK70:
Kuduz hayvandan insana ısırma yoluyla, insandan insana da genelde o yolla bulaşan bir hastalıktır. Kan tükürük gibi vücut sıvıları ile belki çok nadir bulaş olur. Korkmayın o yüzden. Her yarasa kuduz değildir zaten, hastaneye gidip böyle bir test yaptırmak isteseniz gülebilirler ama çok sıkıntı yaptıysanız gidin.

B.k a takınmayalım artık yaa. Ben de dr bana ne der diye düşünüyorum. Tabi dr a gidersem b.k demem yarasa dışkısı derim.

Ahahaha sen çok yanlış anlamışsın canım ya:)
Telaşa gerek yok, kuduz ısırmaya bulaşır.

Gecen gun yavru kopek kızımın yanina geldi sokakta ben de bisi yapmaz diye baktim sonra ensesinden tutmak ister gibi hareket yapti hemen kucagima aldim ve korktum acaba salyasi değmiş ve kuduzsa bulamsis midir diye ama ne salya ne de acik yara vsrdi çok şükür. İnsan korkuyor tabi ama sizinkinde korkulacak bissi yok bence de.

Yani hanimlar mantığım birşey olmaz diyor ama işte biraz takıntılıyım ben. Esim de saçmalama oyle olsa sitenin yarisi kudururdu diyor da işte takinti yapinca insan. 8 blok var ve catilarinda yarasalar var. Hemen hemen herkesin balkonuna DIŞKI düşüyor. Bu nedenle geceleri çamaşır birakmam da bugün boyle oldu. Cevap yazan herkese kalben teşekkür ederim.

Yanlış biliyorsunuz. Sadece ısırmayla bulaşmaz. Örneğin, kuduz bir kedi tırmalarsa ve öncesinde patisini yaladıysa bulaşabilir.
Gayette iyi biliyorum, asıl bulaşma sekli ısırıktır, doğru tırmalamaylada bulaşır mantıken tırmalanma olduğu zaman , kişide acık yara oluşur ve oradanda salyayla vs bulaşır. Rabies adlı virüs etkeni. Yarasalar da farklı olarak tükürük bezlerinde yerleşir virüs p yüzden ısırma dışında bulaşmaz mantıken değil mi

Gayette iyi biliyorum, asıl bulaşma sekli ısırıktır, doğru tırmalamaylada bulaşır mantıken tırmalanma olduğu zaman , kişide acık yara oluşur ve oradanda salyayla vs bulaşır. Rabies adlı virüs etkeni. Yarasalar da farklı olarak tükürük bezlerinde yerleşir virüs p yüzden ısırma dışında bulaşmaz mantıken değil mi

Kuduz, kuduz hayvanlar tarafından ısırmayla bulaşır demişsiniz. O yüzden, sadece ısırmayla bulaşmaz dedim. Yarasalarda ısırma dışında da bulaşabilir tabii. Salyası bir şekilde ağız, göz, kulak vs’den veya ciltteki yaradan vücuda girerse bulaşır. Salyası gibi beyninden de bulaşabiliyormuş.

Olasılıklar düşük olsa da bence yarasalarla (veya aşılarından emin olunmayan herhangi bir hayvanla) bu kadar yakın yaşamak doğru değil. Konu sahibi bir çaresine baksa iyi olur.

Kuduz ısırılmayla bulasır veya yarasa kolunuzu filan cizer.
Ki her yarasa kuduz değildir
Benim evime girmişti, cok kotuydu 😑

Back
X