• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Küçük parmakların vurması..

Fairytalee

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Temmuz 2009
79
1
86
İstanbul
Kızlar benim anlam veremediğim şöyle bi problemim var özellikle son 2 yıldır hangi ayakkabıyı giyersem giyim en küçük parmaklarımı vuruyo ,öyle kötü oluyolar ki bant yapıştırmadan giymem mümkün değil ,bant olduğu halde uzun yürürsem yine ağrı yapıyo,gün sonunda öyle ağrı yapıyo ki zor geliyorum bazen eve,ayakkabılarım da dar değil sporlarla bi le durum aynı ,bi bilgisi olan var mı acaba yada benle aynı durumda olan.
bu arada ayaklarım büyük değil,taraklı falan değil,ama neden ne anlamadım gitti. :uhm:

benden başka yaşayan yok galiba,zaten etrafımdakilere söyleyincede şaşırıyolar olmadı doktora gidicem ama nası çözüm olur hiç bilmiyorum ,zaten herkes dar ayakkabı giyme diyo muhtemelen oda öyle diycek ama ben zaten dar giymiyorum ki :sinifsinif:

Benımde öyle canım ayaklarım spor ayakkabıda giysem kalsikte giysem hep aynı sorun o küçük parmaklarımın ağrısından duramıyorum nefret ettim ayakkabılardan artık

Benımde öyle canım ayaklarım spor ayakkabıda giysem kalsikte giysem hep aynı sorun o küçük parmaklarımın ağrısından duramıyorum nefret ettim ayakkabılardan artık

aynen cnm ya bende nefret eder oldum bi tane rahat ayakkabım yok nerdeyse, yeni almaya bile korkar oldum yeni olanları hiç giyemiyorum,hatta belki ayaklarım büyümüştür dedim bi numara büyük aldım ya inanılmaz ayaklarım içinde dönmesine rağmen gene bu küçük parmaklar açıyo nası bişeydir yahu....fisfisfis

aynen kızlar aynı sorun bendede var küçük parmaklar şişiyo rengi kararıyo
ama kışın pamuk gibiler.

ne iştir anlamadım gitti

benden size resimli cevap bu sağ ayağın küçük parmağı diğeride kapıya sıkıştı artık yalın ayak gezicem.
Galiba bi kere deforma ettik artık ne giysek acı ağrı yapıyor

Benimde aynı şekilde giydiğim her ayakkabıda küçük parmağıma vuruyor.. Parmak şişti artık şekilde almıyor... :( O vuran yerlerde süekli soyuluyor.. :(

inanın aynı sorun bende de var.eve zor geliyorum.ama kışın da daha az.sıcak tetikliyoo.zaten bi yürüşte yapıyoo spor ayakabıyla..ayy önerizi olan yokmu?

Acaba kızlar şu şekilde bir probleminiz mi var, ben hastanede çalışıyorum. Şikayetlerinizden belki bu sıkıntıyı yaşayabileceğinizi düşündüm. Yani aslında ayak baş parmağınızın yan tarafında bir sıkıntı vardır da küçük parmağa baskı yapıp ağrıtıyordur. Bir fikir tabi sadece.

Halluks Valgus

Ayak başparmağı diğer parmağın üstüne bindiğinde bunyon oluşur. Bu durum, halluks valgus (Latincede çarpık anlamına gelen valgus ve ayak başparmağı anlamına gelen halluks sözcüklerinden gelir) denilen kalıtımsal bir özelliğin sonucudur ve ayakta şekil bozukluğu-na neden olur. Ayak başparmağının ayağa birleştiği bölüm, ayağın normal profilinin dışına taşarak, bunyon denilen çıkıntıyı yapar. Bunyon sürekli sürtünmeye maruz kaldığı için, bu bölgedeki deri zamanla kalınlaşır.
Belirtiler

- Ayak başparmağının ayağa birleştiği bölümde kemiksi bir çıkıntı

- Ağrı ve hareket kısıtlılığı da olaya eşlik eder

Bu hafif ancak yaygın sorun kadınlarda daha sık görülür. Bazı kişiler genetik olarak bunyona eğilimli olsa da, daha çok yüksek topuklu ve sivri burunlu dar ayakkabıların giyilmesi sonucu oluşur.

Teşhis

Doktorunuz teşhisi doğrulamak için birkaç açıdan röntgen çektirebilir.

Bunyon genellikle hafif bir rahatsızlığa neden olur. Bununla birlikte, bunyona bursit ya da osteoartrit eşlik ederse ağrı ve eklemde katılık oluşabilir. Bunyon ayağınıza uygun ayakkabı bulmanızı zorlaştırabilir ve uygun ayakkabıların dış görünüşü de hoşunuza gitmeyebilir. Eğer ağrınız olursa, doktorunuza başvurun.

Tedavi

Ayağınıza iyi uyan ayakkabıların kullanımı çoğu kez en iyi çaredir ve bunyonun yarattığı rahatsızlığı önleyebilir. Eğer bursit gelişirse, eski bir ayakkabının bunyonun üstüne gelen bölümünde açılacak bir delik rahatlama sağlayacaktır.

Bunyonun üstüne konacak yumuşak bir yastıkçık yararlı olabilir. Bazı nadir durumlarda fazla kemik dokusunu çıkartmak ve kemiğe eski biçimini vermek için ameliyat yapılabilir.

hayır bendeki problem bu değil bir arkadaş ayakkabının iç kısmına ince kırtasiyelerde satılan süngerlerden koyuyormuş iyi gelmiş hiç sorunu kalmamış bende denicem inşallah işe yarar biride ayakkabıya vazelin sürün demiş

kızlar varsa çözümleriniz denediğiniz nolur yazın,
ben hala yarabandı yapıştırıyorum ,ama o bile etkili değil geçen uzun bi geziye çıkmıştık inanın eve zor geldim,2 günde çıkamadım o kadar yani,nolcak böyle bilmiyorummafoldumben

son dönemde çıkan ayakkabılar rahatlıktan çok güzel görünsün diye yapılıyor kalıplarından kaynaklanıyor bu sorun.ben uzun zamandır evdeydim yeni işe başladım ve yeni ayakkabılar aldım eskilerde hiç sorun yokken yeni modellerde bende aynı sıkıntıyı yaşıyorum

son dönemde çıkan ayakkabılar rahatlıktan çok güzel görünsün diye yapılıyor kalıplarından kaynaklanıyor bu sorun.ben uzun zamandır evdeydim yeni işe başladım ve yeni ayakkabılar aldım eskilerde hiç sorun yokken yeni modellerde bende aynı sıkıntıyı yaşıyorum

hımm... evet cnm buda olabilir bende galiba bu sorunu son 3-4 yıldır yaşıyorum,ama hiçmi düzgün olan yok ya sporda bile aynı..mirmirmirmir

ayy bu sorun bnde de var yaa.çok kötü bi şeyy.ayağım rahat etsin diye spor ayakkabı giyiyorum bazen ama o bile acıtıyo küçük parmaklarımı.bi ara parmaklarımda mı bi sorun var diye düşünmeye başlamıştım ama görüyorum ki bu şikayet bi tek bende yokmuş.napabiliriz ki bunu yok etmenin bi yolu yok mu

bu lanet olası sorun bendede var. ayaklarım bütük değil ama taraklı. geçen gün evden öğle paydosu için 10 dakkalık eve gittim 2 3 dakika dayanabildim acıya ve inanın ağlamaktan beter oldum ve ayakkabıları çıkardım ve evden terliklerimi giyip gittim işe.
benim ayaklarım herşeyiyle sorun. topukları parmakları kuruluğu itibariyle görünümü baş parmaktaki nasırımsı sertlikleri ve minik parmak sorunu. et balık kurumundan değiştirmek lazım:)

Back