Örgü Küçük hanımlara pullu elbise

Bebek örgüleri, örgü teknikleri, Tığ işi örgüler, Örgü oyuncaklar, Örgü takılar,
ay bu ne sabır örmesi değil o pulları tek tek dikmesi delirtir beni...kızlarım görmesinler bizede bizede diye tuttururlar

canım bu elbiseyi sen kendin yaptınmı, netten alıntımı. bilgi vermemişsinde. ne cins ip kullanmalı acaba merserizemi yoksa lif ipi falan olurmu. bilgi verirsen çok sevinirim.

canım bu elbiseyi sen kendin yaptınmı, netten alıntımı. bilgi vermemişsinde. ne cins ip kullanmalı acaba merserizemi yoksa lif ipi falan olurmu. bilgi verirsen çok sevinirim.

MERSERİZE CANIM BU PARLAK İPLERDEN LİF İPİDE OLUR BENDE YAPCAKTIM VAZGECTİMfisfisfis

ya kızlar uzun zamandır girmiyordum nete, şimdi bir teşekkür edem dedim buton yok yaaaa. yerimi değişti yoksa tamamen kaldırıldımı bileniniz varsa söyleyiverin.

Yapanın eline sağlık.Bunun sonradan üstüne pulları dikmek yerine örerken koysak daha kolay olmaz mı sonradan dikmek çok uğraştırır ya :çok üzgünüm:

kızlar ben başladım elbiseyi bitirince resmini koyarım, merserize ip kullandım biraz sert oldu gibi ama yapan kişide merserize kullanmış.elbisenin üst tarafını bitirdim altkısmına geçtim.kızıma kardeşimin düğününde giydircem.

ellerine sağlık harika tam kokoş:) ya cnm benim yeleğe yorum yapmışsın ama ben fotoları yükledim fakat eklenti olarak gözüktü yani seninki gibi sayfada açılmıyor onu nasıl yapıcam

kızıma ördüğüm elbiseyi sonunda bitirdim:teytey:nasıl olmuş kızlar...

bayıldım valla emeğinize ellerinize sağlık acaba nasıl yapılıyo ip nasıl diye bide anlatımlı bize söyleyebilirmisiniz ben daha önce hiç örgü örmedim ve şuan hamileyim allah nasip kısmet ederse bir kızım olacak merak sardım örgü işine kızıma bi sürü şey örmek istiyorum yapabilirsem tabi

Tabi canım tarif edeyim, önce üstkısım örülüyor sonra pullu kısım örülüyor. elbise örülüp bitince pullar dikiliyor. elbiseyi örmek kolay ve çabuk oluyor asıl zor olan pulların dikilmesi çok oyalıyor. ölçüler 3-4 yaş için. 140 zincir çekin ve ilk zincir ile birleştirip halka yapın üstüne 4 sıra trabzan yapın. 4üncü sırayı yaparken tam ortaya gelince 2 sıkiğne yapıp tekrar trabzana devam edin. burası elbisenin önkısmının ortası oluyor.4 sıra trabzan bitince sıkiğne yaptığınız yerden 28 trabzan yapın ve her sırada yanlardan keserek devam edin 7-8 trabzan kalana kadar. daha sonra askıyı istediğiniz uzunlukta örüp arka kısma tutturun elbisenin ön kısmının bir tarafı bitmiş oluyor.diğer tarafta aynı şekilde tamamlanınca, alt kısmına geçin. bir deliğe trabzan yapın 2 zincir çekin tekrar aynı deliğe trabzan yapın sonra zincir çekmeden diğer deliğe trabzan yapın. yani VV şeklinde görünecek. arkadaşımızın eklediği resime bakarsanız orda net görünüyor file kısmı. 3-4 parmak uzunluğunda örünce yanlardan artırın. artırma işlemi bir deliğe 2 değil 4 kez batarak yapılıyor. elbise bitince pulları V şeklinin ortasına teyeller gibi dikin. bir V atlayın bir V ye dikin. Umarım anlatabilmişimdir. takıldığınız yer olursa sorun anlatmaya çalışıyım. Kullanılan ip: (sitede marka ismi vermek yasakmı bilmiyorum) Altınbaş... merserize pamuk ipliği beyaz. asıl ören kişi simli beyaz kullanmış. 50.gr yumaktan 3,5 yumak kullandım. pulların gramını bilmiyorum bir büyük boy çay bardağını dolduracak kadar kullandım. pulları dikmeye floş ip kullandım dikiş ipliğini pullar kesermiş. Elbisenin kenarlarına fisto yada metre ile satılan tülde güzel oluyormuş. umarım yardımcı olabilmişimdir arkadaşlar, ören olursa resmini bekleriz.

Canım, Rabbim bebeğini sağlıkla kucağına almayı nasip etsin.....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…