Küçük Düşün Büyük Olsun!

Hayırlı cumalar

Kizlar bi fikrinizi sorucam.
Simdi benim ust katı biliyosunuz
Seramik, parke, dolaplar, kapılar falan kaldı.
Tabi 150bin falanda borcum var.
O borcuda kapatınca yazın birsey yapmayalım hali hazırda borcda kapaninca gezelim vs diyorum kışın parke ve seramigi halledelim ve 2026 yaza dolaplarida bitirelim diyorum.
Bir yanimda cocugun okuluda bitsin en azindan onunda masrafı biter esim emekli olur ordanda para gelir ozaman yaptırırız diyor.
Yaz sonu bulasirsam birikime dokunmadan birazda kısarak tabi yaptırırım.
Ama yine borc yapicam tabi.
Patrondan alırız parkeci tanidik mesela isciligi ona elden veririm 3 seferde falan.
Kredi kartina taksitlendirmeler olacak kredi cekmem ama böyle borçlarım olur.
Esimle konusuyoruz muallaktayız.
Ya toplu parayi beklicez yani emeklilik falan ya da bismillah dicez baslicaz.
Burdan sonra cok bisey kalmadı aslında sadece para yicek seyler.
Parayi bugun toparlasam en baba 1 aylık işi var (o da dolapların yapilması bekleme süresi yani)1 ay sonra ev tamam at esyayı otur.
Siz olsaniz tamamen beklermiydiniz okul bitsin emeklilik olsun yoksa yavastan baslarmiydiniz?
Elimizdeki birikime dokunmicaz orası kesin.
Bekledikcede hersey artıyor..
Yagmurda ozellikle cok heves ettim keske yukarida olsaydık diye yagmur sesi direk vuruyo tıkır tıkır.
Kafalar karışık hep o yağmurun yüzünden oldu :)
Kafamı karıştırdı.

Nasip bakalım ben vakia okumaya devam Rabbim bereketimizi arttırsın butun borcu olanlara ödeme kolaylığı versin insallah.
Canım her geçen gün herşeye zam geliyor. Parayı bekleteyim kar edeyim desen de açıkcası aynı hesaba geliyor.
Bir de okul ne zaman bitiyor? Yaptırmış olursan oğlun da okuldan döndüğünde rahat olur.
Eee bir de hayatta bazı şeyleri ertelememek lazım.

Koltukları yikatmak icin fiyat bakıyorum 3-4 yere sordum.
2bin falan diyorlar.
Yazı bekleyemicem galiba :KK43:
Açık renk olanı 15günde 1 siliyorum neredeyse ama icime asla sinmiyor.
Yıkatıp örtü örteceğim.
Milli sporlarımızdan biride koltuğa örtü ortmek bence 3 sene direnebildim.
Kollarım daha dayanmıyor sil sil.
Esime sildirdim hatta kaç defa.
O hic ortü sevmez silmekden o da bıktı sen örtü al buraya diyor.
Açık renk koltuk almayalım biz diyor.
Örtu aldım yazın yikatıp sereyim diye yikatamayınca kaldı öyle.
Arkadaş temiz diyor dedim 15gunde bi silince temiz duruyor gel bana sor.
Ben de koltukları yıkamaya makina var da yıkayan yok😂😂😂 her hafta plan yapıyorum bu hafta yaparım diye bir bakıyorum yapamamışım. Silme makina kadar temizlemiyır. Makinayla temizleyince şu çok kötü oluyor.
Örtüyü ben de sevemedim ya, aldım kullanamadım. Bazen diyorum yeniden alıp kullansammı sonra da diyorum. Bebekliyken kullanmadın şimdi neyine😅

Canım her geçen gün herşeye zam geliyor. Parayı bekleteyim kar edeyim desen de açıkcası aynı hesaba geliyor.
Bir de okul ne zaman bitiyor? Yaptırmış olursan oğlun da okuldan döndüğünde rahat olur.
Eee bir de hayatta bazı şeyleri ertelememek lazım.
Zaten onun okul bitmesine bitsin istiyorum o burda kalır.
Okul 2027de bitiyor.
Esim 2026 emekli oluyor.
2027 yazına tasinmis kesin olurum fakat iste birikim yapmim kısim biraz falan derken 2026 yaz a bitirmişmi olsam.
Ama birikim yapamam ozaman 2 sene net..
2025 ve 2026 kenara hic bisi atamam.
Olan birikime dokunmayız sadece kâr bu olur bize.

Ben de koltukları yıkamaya makina var da yıkayan yok😂😂😂 her hafta plan yapıyorum bu hafta yaparım diye bir bakıyorum yapamamışım. Silme makina kadar temizlemiyır. Makinayla temizleyince şu çok kötü oluyor.
Örtüyü ben de sevemedim ya, aldım kullanamadım. Bazen diyorum yeniden alıp kullansammı sonra da diyorum. Bebekliyken kullanmadın şimdi neyine😅
Mak. Çok kol yoruyor.
1.300tl bir yerden fiyat aldım bakim kafama bi yattı
Acik renk olana sercem en azından hepde inadina onda oturuyorlar

Kuzenim tadilat yaptiriyor sabah onunla konustuk sadece tezgah a 40bin dolaplara 60bin odedim dedi. Dogrudur ikeadada 100bin falanda benim baktigim L mutfaklar.
Y.odasina dolap yaptirmis onada 35bin vermiş.
Ben hazır aldım kızın odasina daha uyguna geldi.
Ama yukarı hepsi özel yapım olacak.
Gımmelerin yeri var çünkü bir de bej istiyorum.
200bin rahat benimde dolaplara gider.
Kapılar falan derken cidden adamin dedigi fiyata gelecek.
Camcı geldi camekanı takıyorlar.
Saçımı yikicam daha valla dışarısıda buz donacoozz oralarda.
Kokina aldırcam tutalım dilekleri bakalım🤗❤️

tr_lelli tr_lelli lellim ben olsam ne yapardım diye sordum kendime yavaş yavaş yaptırırdım dedim çünkü biz birikimimizi araba için bozduk toplam 500 tl ama Eylül ayından bu yana ancak 100000 tl birikterebildik o da borç aldığımız bir meblağ kendi birikimimizi biriktirmeye herhalde 2026 Haziran ayında başlarız bizde kendimizi sıkamayanlardanız önümüzde ki yılın tatilini de aldık yani ben kendimi sıkmazdım ama elimdeki birikimi de yerine ne kadar zamanda koyarım bilmiyorum.

Dün kendime çok yüklenmedim sadece günlük rutinlerimi yapıp kapıları silip bazı yerlerin tozunu aldım. Bugün çarşaf değişimi ile güne başladım derle topla havalandır evi elektrikliye tutup birde oturduğumuz odanın sadece bir koltuğunu ve berjerini sildim diğerleri kaldı lercivert ve krem renkte koltuklarım lercivert öyle toz tutuyor sinir oluyorum onu sildim Ekim ayında eşim yıkamıştı komple koltuk ve halıyı ne renk alsam pişman oluyorum. Bu akşam kızların ve eşimin istediklerini yapıcam köfte-patates-karamelize soğan-mercimek çorbası ve fasulye piyazı ayva tatlısı bir kısmını hazırladım pişirdim bir kısmını da akşam pişirmeye yakın yapıcam bir makina çamaşır hazırladım teldekiler kurumadan da çalıştırmıcam evin içine taşımaktan bıktım.Kızkardeşim arıyor özür üstüne özür diliyor çok ağır depresyon ilaçları kullanıyor eşime attı ilaçların kutularını psikiyatr doktor arkadaşına sordu devam etsin buraya geldiğinde bana getir bir de ben göreyim demiş şimdi ben ne diyeyim kötü hiç birşey söylemedim söylemem de ama dün aradı rahat 4 saat konuştuk bir ara beni suçladı sen bizle konuşmadın dedi siz de her buluştuğumuzda beni arardınız aramadınız davet etmediniz dedim ben de içimde ne varsa söyledim haklısın dedi ben bu kadar kötülüğü sana ve kızlarına nasıl yaptım dedi buna benim yanıtım yok dedim neyse sizleri de meşgul etmek istemiyorum ama en azından içim rahat neyin ne olduğunu söyledim ve ablam sen haklısın beni affet dedi ben seni hiç yargılamadım sana da kötü bir söz söylemedim dedim neyse az önce yine aradı cumamız mübarek olsun dedi seni seviyorum deyip kapattı 15 yılı hiç görüşmeden geçirip şimdi haftanın en az 4 günü görüşünce bana da tuhaf geldi hakkımızda hayırlısı olsun.

tr_lelli tr_lelli lellim ben olsam ne yapardım diye sordum kendime yavaş yavaş yaptırırdım dedim çünkü biz birikimimizi araba için bozduk toplam 500 tl ama Eylül ayından bu yana ancak 100000 tl birikterebildik o da borç aldığımız bir meblağ kendi birikimimizi biriktirmeye herhalde 2026 Haziran ayında başlarız bizde kendimizi sıkamayanlardanız önümüzde ki yılın tatilini de aldık yani ben kendimi sıkmazdım ama elimdeki birikimi de yerine ne kadar zamanda koyarım bilmiyorum.
Birikime dokunmicaz ama üzerinede ekleyemicez.
Yani yaptirmazsam 2 sene daha guzel bir birikim yaparım.
Yaptırırsam birikim yapamam.
Esim emekli olup toplu bir para alacak zaten o parayi aldiktan 6-7 ay sonra oglanin okul biter diye dusunuyorum. (2026da emekli olacak ama o parayi hemen alamayabilir sene sonunu bulur gibi düşünüyoruz)
O paraya ya guvenicem ya da birikim hic yapmadan emekli olana kadar yaptiricaz.
Kendimi sıkmak istemiyorum isin doğrusu çünkü çok sıkıldım borç ödemekten.
Borcsuzda yaptırmak içim 2026 sonlarini beklemem gerek.
Düşüncem biraz daha fiyat arastırması yapıcam.
Allah ödeme kolaylığı versin sizede

Dün kendime çok yüklenmedim sadece günlük rutinlerimi yapıp kapıları silip bazı yerlerin tozunu aldım. Bugün çarşaf değişimi ile güne başladım derle topla havalandır evi elektrikliye tutup birde oturduğumuz odanın sadece bir koltuğunu ve berjerini sildim diğerleri kaldı lercivert ve krem renkte koltuklarım lercivert öyle toz tutuyor sinir oluyorum onu sildim Ekim ayında eşim yıkamıştı komple koltuk ve halıyı ne renk alsam pişman oluyorum. Bu akşam kızların ve eşimin istediklerini yapıcam köfte-patates-karamelize soğan-mercimek çorbası ve fasulye piyazı ayva tatlısı bir kısmını hazırladım pişirdim bir kısmını da akşam pişirmeye yakın yapıcam bir makina çamaşır hazırladım teldekiler kurumadan da çalıştırmıcam evin içine taşımaktan bıktım.Kızkardeşim arıyor özür üstüne özür diliyor çok ağır depresyon ilaçları kullanıyor eşime attı ilaçların kutularını psikiyatr doktor arkadaşına sordu devam etsin buraya geldiğinde bana getir bir de ben göreyim demiş şimdi ben ne diyeyim kötü hiç birşey söylemedim söylemem de ama dün aradı rahat 4 saat konuştuk bir ara beni suçladı sen bizle konuşmadın dedi siz de her buluştuğumuzda beni arardınız aramadınız davet etmediniz dedim ben de içimde ne varsa söyledim haklısın dedi ben bu kadar kötülüğü sana ve kızlarına nasıl yaptım dedi buna benim yanıtım yok dedim neyse sizleri de meşgul etmek istemiyorum ama en azından içim rahat neyin ne olduğunu söyledim ve ablam sen haklısın beni affet dedi ben seni hiç yargılamadım sana da kötü bir söz söylemedim dedim neyse az önce yine aradı cumamız mübarek olsun dedi seni seviyorum deyip kapattı 15 yılı hiç görüşmeden geçirip şimdi haftanın en az 4 günü görüşünce bana da tuhaf geldi hakkımızda hayırlısı olsun.
Hayırlısı olsun
Tamamen küs olmaktansa mesafeli olmaktan yanayım ben
Eskisi gibi olamam belki ben olsam yani ama ölümlü dünya küsde nereye kadar.
Hatasının farkında en azından bunu kabullenmiş.
Bak bu bana göre güzel birsey.
Insanlar hataları yapiyolar bur de uzerine çıkıp
seni haksız ilan ediyorlar.

Benim bu dunyada tek affetmeyecgim insanlar küs oldugum esimin ailesi.
Kavga etmem ama konuşmamda..
Yok sayıyorum hep de öyle olacak.
Benim için hep yoktular hep de yok olacaklar
Baskada kimseye kinim falan yok.

Hayırlı cumalar

O borcuda kapatınca yazın birsey yapmayalım hali hazırda borcda kapaninca gezelim vs diyorum kışın parke ve seramigi halledelim ve 2026 yaza dolaplarida bitirelim diyorum.
Bir yanimda cocugun okuluda bitsin en azindan onunda masrafı biter esim emekli olur ordanda para gelir ozaman yaptırırız diyor.
Patrondan alırız parkeci tanidik mesela isciligi ona elden veririm 3 seferde falan.
Parayi bugun toparlasam en baba 1 aylık işi var (o da dolapların yapilması bekleme süresi yani)1 ay sonra ev tamam at esyayı otur.
Siz olsaniz tamamen beklermiydiniz okul bitsin emeklilik olsun yoksa yavastan baslarmiydiniz?
Yagmurda ozellikle cok heves ettim keske yukarida olsaydık diye yagmur sesi direk vuruyo tıkır tıkır.
Kafamı karıştırdı.

Nasip bakalım ben vakia okumaya devam Rabbim bereketimizi arttırsın butun borcu olanlara ödeme kolaylığı versin insallah.
Beklemezdim
Zira fiyatlar artıyor
Ayrıca toplu parayı oraya harcamak yerine peyderpey yapmak en doğrusu

Selam kızlar
Bugün tüm evi döktüm ve temizledim
Zira dün görümcem aradı seni çok özledik annemle sana geleceğiz dedi
Tövbeee dedim
Resmen böyle dümdük yazmış🤣
Neyse buyurun gelin dedim
Eşime sordum ne iş diye
O da bana soruyor özel mi konuşacaklar
Dedim ne özeli 20 yıllık gelinle🤣🤣

Yani belki o kadar detay iş yapmayacaktım
Mecburen eve giriştim
Her yer bu vesileyle mis gibi oldu

Bu arada kayınvalide ile evcilik oynuyoruz
Birazdan onlara yemeğe gideceğiz yarında onlar bize gelecek🤣🤣

Eve geldik
Sohbet güzel geçti
Eşimin kuzenleri de geldi
Başım çok ağrıdı 🤯 artık ilaç almak zorunda kaldım

Eşimin maaşı yatmış hesap yaptık
Ben kartımı ödedim
Salı günü de benim maaşım yatacak kalan ödemeleri de oradan yapacağım

Zula bankta 7.500-TL var acaba bir çeyrek mi? Alsam karar veremedim
Şuan bir ihtiyacım yok
Yada EUR mu? Olsam
salı günü karar veririm artık

Bu arada cumaya kadar olan harcama konusuna dikkat ettim ♥️
sıfır değil ama ihtiyaç aldım bu da bir ilerleme😀

Hayırlı cumalar

Kafamı karıştırdı.

Yaptır bence herşey zamlı ve birşekildr yapılıyor okul sonrası askerlik belki ilerleyen bir zamanda evlilik olur oğlunun bunu bile düşün zaman akıyor be lelli düşünsene yaptır o gelen birikime oğlun için yaparsınız birde herşey Kim bilir ne kadar olur sen yinede birikim yaparıs seni bilirim sen suan yaptır v keyfini çıkar derim

Yaptır bence herşey zamlı ve birşekildr yapılıyor okul sonrası askerlik belki ilerleyen bir zamanda evlilik olur oğlunun bunu bile düşün zaman akıyor be lelli düşünsene yaptır o gelen birikime oğlun için yaparsınız birde herşey Kim bilir ne kadar olur sen yinede birikim yaparıs seni bilirim sen suan yaptır v keyfini çıkar derim
Cocuklar icin özel emeklilik birikiyor ondanda bi kafam rahat. Hep niyetimiz onlar için diyeydi.
Elimizdeki altinlara ve dövizede dokunmucaz öyle konustuk esimle.
Burayı kapatıp tamamen yukarı çıkim istiyorum zevkime göre kafama göre döşim.
Bakalım bi heveslendik pisman olmam umarım
Buralara gelip aglanmam :)

Selammm

Dun d.gaz gelmis rekor bende 2bin
Beklemiyordum ama üst katın caminin takili olmayisi burayi epeyce sogutmustu yinede bukadar etkileyecegini dusunmemistim biraz buruldum.
Dun cam takıldı tamda d.gaz geldigi gün bakıcam nekadar etkilicek.
Ev eskiye göre daha serindi usumuyorduk ama hissediyordum.
Tek yuksek gelen fatura bu oldu bu ara digerleri normal geliyor kız corapsız geziyor evde hasta olmasında napim artık

Dün okadar güzel geldi ki bize Kadıköy tatile gitmis kadar oldum
Cooookkkkk özlemisim.
Kalabaligi sevmem ama oranın telasesi o atmosferini hep severim.
Özellikle yılbasi uzeri her yer rengarenkti festival havası eşim bile böyle iyiymiş ya gelelim arada dedi.
Üşüdük biraz ama olsundu.
Ben yine bisey bulamadım buna alıştık artık.
Yemek yedik, tatlı aldık, kıza yilbaşılı noelli kurabiye sözüm vardi cikolata ve kurabiye aldik.
Agaca süs aldık led alıncak.
Donuste metro bostu neredeyse gec saat olunca cok rahattı.
Orda ben sokakta yemeyide seviyorum salaş yerler bolca var cafeler falan hep masalar sokaklarda zaten.
Kahve icmeye bos masa bulamıyosun öyle herkes sokakta.
Biz dedim kös kös anca avm gez evde otur.
Ben ayda 2 falan gecerim artık eşim sevmez pek
arabasız diye umidim yoktu ama sevdi.
Kalabalıkda arada kaynıyosun resmen ☺️
Orada hediyeler, ışıklar, ledler süsler, adim basi cicekciler herkesin elinde kokinalar havada ucuyor metrodan bir indik sanki rüya bitti :)
Ölü gibi bu taraf.
Bi selasını okuyalım bizim semtin dedik nasıl boş cansız geldi bize.
Ne kadar yerleşkesi farklı 2 semtin oysa arası yarım saat.
Mesela Bakirköy taraflarıda fazla nezih sessiz bana göre
Doktora gidiyorum ya cok kibarlar mahalle sakinleri kontes teyzeler falan var hep hic ses yok kuş sesi hep.
Cogu askeri kurumdan falan emeklidir bu mah. diyorum hep esime

Vee hayatın gercekleri yemek yok :KK43:
Et sote yapıcam, pilav
Esim berbere çıktı
Hemen bi evi toparladım supur sil yaparım.
Camasir var oglanin ustu falan var.
Haftasonu daha gitmeyiz bir yere disarisi cocukla gezilcek gibi degil ama aksam baya ayazdı Alya olsa gezemezdik.
Bi de ben mini etek giydim nereyyye yaniii uzerimde kabanla.
Kaban bulamadim yine yaw kaban demisken yok arkadaşım bulamıyorum.

Bi de benim saçımı kestirme perilerim geldi.
Yillardır ara boy kullanıyorum kizdan once kestirmistim en son galiba küt
Kısayı kendime yakıştıramıyorum
Uzun seviyorum ama bel hizama kadarda asla uzamıyor cansızlasiyor.
Arada bir yerde kalıyor hep.
Uclarini kendim kesiyorum sık sık.
Esti bi bana tamda zamanı küt mü yapsam pisman olurmuyum diyorum.
Kahkül e hic cesaretim yok uzamaz sinir eder beni.
Ama simdi kesersem hazirana kadar var 6 ay bakımla vs uzar yine omuzumdan asagi iner.
Bir de bakım yaglarini arındırmak kolaylasir kısa olunca.
Böyle zorlaniyorum ozellikle kışın
Mesela biberiye yapiyorum karanfil
Bakim yagi vitamin yika kurut arındır sactan daha cok dökülüyor
Muallaktayım her an bir çılgınlık yapabilirim.

Hayırlı cumalar

Kafamı karıştırdı.

Az önce okudum sıvacıların günlüğü 5 bin tl olmus😳
Yapmadıkca pahalınıyor hersey bence
Biz herhalde suan bi odanın parkesini zor degistirirdik diyorum.
4 bine aldıgımız klozet 8 bin olmus .
Ben mutfagı 13.5 a aldım 25 olmus koctastAn

Ben yavastan baslardım

Slm bacımlar
Dün kızla avm yaptık
Off kartın icinden gecmisimki sormayın
🙆🏻‍♀️
Bugun arkadasıma gittik ona ev hediyesi aldık karacadan
Cocıkların yılbasu hediyeleri toyzshoptan
Alya pizza istedi migrostan aldım orda pisirebiliyolae ama pisirtmedim evde pisirdim
Migrosta 650 bırakmısız
Gratiste güzel indirim vardı pamuk,yuzey temz.bezi,kqgıt maske aldık
Bugunde arkadasa gittik ayrıldıgım isyerinden
İzin cmrtsisinde kızcagız sarma falan sarmıs kıyamam ya
Valla ne yediigimiz dgil ama ben bu özeni seviyorm
Abla senin icin 2 sıra sardım dedi dedim kzıım ne ugrastın
Tatlı falan aldık bizde giderken
Alyam da durdu ya oyuncak götürdük oynadı cocugum
Yeni evli arkadas .
Cocuk yok baska ama oyalandı kendi kendine
Cok iyi geldi o anlattı ben off iyiki cıkmısım dedim.
Eve geldik lavas köfte yaptm alyaya hemen
Yemek yedik ben toktum zaten.
Bayıldı artık ben de bi kagıt maske takayım yüzüme,yorgunlugumu alsın.

X