canım panik paniği getirirİyi geceler herkese,
Bugün biraz moralim bozuldu. Gece gece oturup ağladım
Sizinle paylaşmak istedim.
Birkaç gündür Elanın okula arabayla bırakılma konusunu konuşuyoruz. Tabi okulun orası imkansız gibi. Şimdi Bile dolu heryer.
Bir de iki tane okul dipdibe.
Araba kullanmaya ara vermiştim mecbur. Bayağıdır gerekli olmadı. Tabi o da beni kastı. Zaten hala bir korkum paniğim var. Asla yok edemiyorum.
İki gün jimnastiğe götürdüm. Orası benim için sıkıntı değil. Artık rahatım o yolda.
Ama okul tarafı aktif olduğum yol değil.
Bugün öğleden sonra çıktık. Biraz park çalışmak istiyordum.
Müsait yer bulduk. Eşim çalıştırdı park ben yaptım.
İndik okulun oraya yürüdük.
Sonra arabayla okulun orada park çalıştık.
Eşim diyor hızlı hareket et hızlı.. iyi de sen 20 yıldan fazladır araba kullanıyorsun ben senin gibi olamamki. Anlık arabayı sürterim kaygısıyla nasıl o kadar pratik olabilirim.
Neyse çalışmamız bitince çıktık yola. Bana illa sol şerite geç oradan gidelim diyor. Bana o yol daha zor geliyor bir kez bile gitmedim o yola.
Ama her defasında ısrarla o yola sokmaya çalışıyordu. Ben bildiğim yoldan gidiyordum.
Tam dönüyorım. Bana yüksek sesle napıyorsun sol şeritten sağ şeriti geçiyorsun dedi. Ben ne bileyim daracık yol tek şerit sandım. Tabi ehliyet almadan bu bağırması sebebiyle arabayı da kaldırıma çıkartmıştım ama çok şükür öyle olmuyor artık. Sadece konsantrasyonum bozuldu.paniğim arttı.
Evin oraya gidene kadar söylenmelerimiz devam etti.
Tabi o arada bir taksi geliyordu yol verdim. Sonra ardından bir taksi daha geçmeye çalışınca başladı yine söylenmeye.niye aynana bakmıyorsun diye. Tabi benim de hatalarım vardır.profesyonel değilimki. Bir de paniğm arttı, motivasyonum yerlerde. Tabiki araba kullanırken pratik olmak lazım. Ama moralim çok bozuldu. Zaten iki gündür farklı yola gideceğim için kasılıp duruyordum.bu da tuz biberi oldu.
Tam eve gireceğim o arada anpaya gidelim hadi dedi. Bu defa mecbur durakladım devam ettim. Yine başladı yok siteden araba çıkıyormuş da onun yoluna geçmişim de, yahu 3 şerit yol dedim. Daha dün bir araba bu yolda karşımdan benim şeritime atladı araba parketti. Ayrıca taksi desen niye benim önüme geçmeye çalışıyor ben o şeride geçerken. Benim yaptığım hata belki o an paniklenmem. Ama bunu da atamıyorum şimdilik.belki zamanla atarım.
Ela jimnastiğe başladığında ilk derslerde üzülmüştü yapamadığı şeyler için.Ben de ona nasıl yürümeye başladığını anlatmıştım. Önce ayakta durup düştüğünü ve düşe kalka öğrendiğini vs.
Ama kendimi araba konusunda telkin edemiyorum.heleki böyle olunca hepten motivasyonum düşüyor.
Neden herkes yaparken ben yapamıyorum diye üzülüyorum.korkum zaten hep var.
Sanırım uzun zaman onunla değil tek başıma az mesafeli bir yerlere çıkıp motivasyon sağlayacağım.
Uzun yazdım kusura bakmayın, gerçekten canım çok sıkılmıştı.
sakin ol
ve eşin varken bence kullanma
sonra geliştirdikçe onunla kullanırsın.
çünkü sen mükemmelde kullansan bence alışkanlık etmiş eşin
stersini böyle eleştiri yaparak atıyor âmâ farkında değil seni yaralıyor
önemli olan dikkatli kullanmak
seri olmak zamanla gelişir
sen önüne bak, arkanı sollarken iyi kontrol et
ama arkanda ki de sana uymak zorunda
sen nasıl önündekine bakıyorsan o da seni kontrol ediyor
olaya öyle bak
ayrıca bu işler hemen olmuyor