Küçük Düşün Büyük Olsun!

Günaydınn gızlar
Ay dün gelemedim.
İs cıkısı anneme gittim esti.
Yoldan cevizli ,lokum simit falan aldım.
O da cay demledi oturdum 17.00 e kadar.
O da kadın programı izliyormus.
Kapıdan girdim gell gell sizin orası bak kadınlar cafe de adamları dolandırıyorlarmıs diyo
Sizin orası dediği ben ilk evlendiğimde 1+1e de oturdum 2 sne
Anneme yakın.
Meshur bi cadde var Altıparmak cd diye.
Orda ahlaka aykırı bazı cafeler var
Kadınlar iste orda yaslı amcaları kandrıp cay flan ısmarlatıyo
Ama 1 cay 100 tlmis:)
Onu izliyomus benimde tepem atık zaten veriyorum odunu
Gelmis bin yasına karısına bi yüzük almamıs ömrünce gitmis elin kızı yasındaki kadınına,ceyrekli bilekliler almıs amca:S
17.00 gibi kalktım Migrosa ugradım;peynir,brüksel lahanası,züber,elma sirkesi aldım 52 tl
Nohut yemeğim vardı
Bulgur pilavı yaptım yanına bide.
Ama tabi vicdanımı küpekler yesin 600 tl gectim kociye sabah.
Ekleyip dogalgazı ödücek.
Mazotu da karttan alırım dedi.
Duyda inanma bana gram yapcakmıs ay basında valla yapcakmıs.
Basımın gözümün sadakası olsun demedim bu sefer
Yap bekliyorm dedim
Anneme bosayayım mı diyorm anam annem kocamı bir övmek
Yok ben cok bu ara damat kvde gördüm seninki gül suyu diyo bana
Gül suyu görmesek yutturck:S

demek ki sizin isteklerinizi her şeyin üstünde tutuyor.
Valla ona emin değiliz
Annem gibi sende napsın cocuk yetmiyosa dermissin:)
Ben aklını kullansın önce faturasını giderlerini ödesin istiyorum.
Valla bıraksak her pazar kahvaltıda buluruz kendimizi.
Bizim öyle bi paramız yok yani kendi de biliyor.

Merhabalar. Ela 1.siniftan önce ana sınıfına gidecek bildiğim kadarı ile,o yüzden orada 1.sinif için gerekli tüm ön hazırlık yapılıyor siz o yüzden bir şey öğretmek zorunda hissetmeyin. Benim kız 3 yaşında bir dönemdir okulda 1,2 ve 3 rakamlarını yazma etkinlikleri yaptılar böyle kumun içine falan, ama hiç birini yazamıyor yani evde:) biz velilerin görevi sadece aşinalık kazandırmak , yani bir tane harfpuzzle alınabilir altında o harfle başlayan kelimeler olan ama öğretmek için degil , sayılarla ilgili sayı yanına çabuk yerleştirilen oyunlar var.ogretmek için değil sadece görsel olarak aşina olsun diye. Istanbulda yakınınızda müze falan varsa gotürebilirsiniz anlamaz demeyin önemli olan farklı şeyler görüp beyinde snaps oluşmasını sağlamak. Ki siz maşallah çok fazla etkinlik yapan bir annesiniz

Elayı seneye anaokuluna göndereceğim. Sonraki sene anasınıfına daha sonra 1. Sınıf. İki yıl hazırlık olacak aslında. Kasım sonu doğumlu olduğu için 2018 lilerle göndermeyi düşünüyorum.
Ahşap harf yerleştirme puzzle var. Geçen sene almıştım. Ama harf üzerine çok düşmedim. Çünkü şu anki eğitim sistemi harfleri öğretim kelime sonra cümle değilmiş. Daha çok sayılarla ilgili etkinlik yaptırdım. Görsel olarak sayıları tanıması için. Oyun oluşturdum yaptığım şeylerle.
Daha 2 yaşındayken başlamıştım oyun içerikli. Sonra sayıların görselliğini kavrasın diye yaptım. Bu yıl da az çizgi çalışması yaptırfım. Onu çok yaptırmadım. Bundan sonra onun üzerinde dururum.

Annene birşeyler olmuş kız, iyiliği üzerinde damatını kayırıyor

Bizim de hep öyle oldu canım, hala da öyle. Kızdırdığında maddi şeyle kapatmaya çalışıyor.bir de dikkatsiz harcıyor.. galiba çoğuda öyle erkeklerin.bir de alıştıkları şekil var. Değiştirmek zor oluyor

Selam kızlar
Sardım bu ara evi toplamaya .. yağmur varken cam silermiş gibi hissediyorum kendimi..
Topluyorum bücür arkamdan saça saça geliyo..
Neyse napalımm..
Dün akşam minnak bi tencere aldım 60 lira.. Başka da masraf etmiyorm kaç gündür..

Kızın öğretmeni aradı iyi şeyler duymak beni inanılmaz sevindirdi.. Gelişimi farklı her çocuğun biliyorum ama dikkat eksikliği olan kızım kendini fazlaca farkettiriyor. Durmuyor durunamıyor yerinde zaten.. Ama öğretmeni güzel şeyler söylediğinde çok mutlu oldum.. Anaokuluna gidiyor ama maşallah evde ne oluyosa öğretmen hepsini biliyor.. Zilli anlatıyo demekki cır cır
Kayınvalidem hastaymış.. 1 tencere çorba + yemek yolladım eşimle.. Tembihledim eşimi de portakal muz al diye.. mandalina , portakal , muz Almış götürmüş.. Afiyet olsn çabucak toparlarlar inş..

Dönüşte de eve yumurta ıslamarladım inş unutmaz..

e-bebekte 250 tl ye 50 tl hediye çeki varmış alışveriş yapsam mı diye bakıp duruyorum kesin hucum etmiştir millet..

Basına gitme diye annenövüyo herifi
Annemde son kavgada iyi söyle böyle tmm gelmiyom dedim aynısı

Bugün oturma odası çocuk odası hallettim
Yarın ütü ve çamaşır yıka katlama var oturma odasının duvarını filan sildim
İki gündür baya yoruldum

Seninki önce sorumluluğu olan şeyleri ödeyip sonra istediğini alsa sorun yok aslında normali bu esim bizim aldigimiz belli olmadibi için para geldiğinde ilk kıra fatura zaruri şeyleri al diyor ben yedekli gitmeye çalışıyorum işleri durgun oldugunda sorun yasamayayim

İyi geceler herkese,
Sabah kahvaltı sonrası kardeşim işe gidecekti. Fakat yeğenim ağladı. Kardeşim anlatmaya çalıştı., belki de benim annem çalışıyor Elanınki çalışmıyor diye düşündü. Çünkü işe gitme diyordu..5 yaşında yeğenim..
Sonra anlattık, diğer yeğenimi örnek verdik. Bak onun annesi de çalışıyor diye.
Sonra odaya geçip başbaşa anlatmaya çalıştı. Bir baktım kardeşim de ağlamış zor çalışan anne olmak da.
Anlatttım birlikte ne istersen yaparız, falan elimden geleni yapmaya çalıştım ama işte yine de anne başka.
Tabi annesi gidince üçü oynadı gülüşmeler falan resim çekip kardeşime gönderdim. Üzüldüm ya. Ben de bir süre sonra çalışsammı diyordum ama sanırım gerek duymadığım sürece çalışmamın anlamı yok. Tabiki çalıştığım zamanki gibi harcayamıyorum ve ekonomik özgürlük çok başka birşey. Örneğin kardeşimin ilk gördüğünü çocuğuna alsa da ben onu yapamıyorum. Düşünüyorum araştırıyorım alsammı almasammı gereklimi gerekli değilmi diye sorguluyorum.
Neyse öğlen böyle geçti. Sonra diğer kardeşim geldi bizi almaya ona gittik çocuklarla.
Yemek hazırlamış zaten. Dün elaya ‘ teyzecim yarın sana ne yemek yapayım’ demişti. Ela da sulu köfte istemişti.
Dedim çorba pilav var yer boşver. Kardeşim yok o sulu köfte istedi olmaz dedi. Yaptı sağolsun. Akşam Ela mısır istedi mısır patlattı..Ela teyze bana bisiklet alırmısın dedi, ilk bisikletini de o kardeşim almıştı. Kardeşim de alırım kızım dedi. Ben de bisiklet parası hazır alacağım ben dedim. Olsun ben de para katayım dedi. Elaya neler aldı, hele pandemi döneminde bayramlığını istediği oyuncağı vs almuştı. her geldiğimizde de en iyi şekilde ağırlamaya çalışıyor. Eşim de işte laf etsin. Kendi aileleri yapınca yere göğe sığdıramazlar.
Neyse kocayı çok fazla gömdüm galiba
Akşam kardeşimde oturduk. Diğer kardeşim işten çıktı geldi aldı bizi.,kızlar yine ayrılmak istemedi. Ama yeğenim sabah okula gidecek. Yarın karne törenine ben de giderim.
Anneme geldik. Küçük teyzesiyle sarılıp koklaştılar. Uyudu Ela. Küçük kardeşim Elayı beklemiş uyumamış

Benim eşim muhasebe bölümünde çalışıyor. Ona rağmen hesaplı olmayı bilmiyor.
Erkekler çocuk gibidir.
Malesef gerekiyorsa yapmak lazım.
Ben de şimdi hiç karışmıyorum ve sormuyorum.
Biraz başımı ağrıtmak istemiyorum ondan sanırım.

Konuşurken acımasız olanı bir aslan burcu olarak nasıl dengede tutacağım bir de onu deyiver astroroliçem
Negatif konuşma bütün enerjisini söndürür aslan burcunun :)

Aynen. Dedim zaten kardeşime her çocuk farklıdır, farklı konulara ilgisi vardır. Gelişimi farklıdır diye.ben acele etmiyorum.ne zaman yapabilirse o zaman yapmasından yanayım. Ama okula gidince zorlanmasını da istemem.
Arkadaşlar da öğretmenlerin kalem tutma konusunun çok muhabbetini yaptıklarından bahsetmişti. Ondan çok üstünde durdum bu konunun. Ama ne yapayım, burası okul değil sen de öğretmenim değilsin diyor.
Okula gidince göreceğiz

Gecmis olsunnn

Annemin ark.kızı evlendi yeni cocuk da ailesi de saka gibiler.
Mersinden aile gezmeye geldi annemin arkadasna dagda evleri var diye.
Kar görcekmis.
4 gün kalmıslar yemisler icmisler yatmıslar.
Annem diyo benimkiler gül suyu

Gecen sene kardesim alıp cıkıyodu cocukları yemege oyuncakcıya falan götürüyodu.
ALya baktık etkileniyorBenim annem nerde diyo bıraktık.
Nekadar teyze de olsa benim annem nerde algısı olusuyor cocuklardaKıyamam ya

Günaydınlar
hayırlı cumalar
Retro bize calısıyor.
Kocinin telefonun ekranı kırılmıs.
820 telee:S
Basımda diyo kara bulutlar dönüyo diyo.
Neden acaba dedim
Dün alinazik yaptım bilin bakalım ne unutmusum:S
Köz patlıcan atmamısım besamele.
Adam 1 catal aldı patlıcan koymadın mı buna diyo
Aaa dedim
Hünkar begenmedi diyo uyuz
Aksama az az yemeğim var yeter.
Tatlı yapasım var.
Dün migrosta 45 tl bıraktım;süt ,irmik,makarna,2 paket kare cikolata,kefir,bulasık eldiveni,ac bitir kasar peyniri.

Yoo 179tl buldum kalın onu alicam galiba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…